La fiecare final de an, ne place sa ne uitam in urma si sa ne aducem aminte de toate lucrurile frumoase pe care le-am infaptuit in ultimele 12 luni de zile.

Si 2023 a fost un an plin la Atelierele ILBAH, unde la evenimente ne-am intalnit cu oameni pasionati, am participat in proiecte prin care am dat noi sanse comunitatii din jurul nostru, am lansat cursuri noi, am fost onorati sa primim cateva premii, am avut aparitii televizate unde am discutat subiecte de interes pentru noi, am cunoscut noi cursanti carora le-am oferit cursuri de formare profesionala calitative.

Va invitam alaturi de noi sa ne amintim cum a trecut 2023 la Atelierele ILBAH.

EVENIMENTE

La Atelierele ILBAH, primavara vine cu flori proaspete si chef de aranjamente florale. In luna Martie, cu ocazia Martisorului si Zilei Femeii, am organizat impreuna cu AFI Cotroceni si Afi Ploiesti o serie de workshop-uri gratuite tematice, unde participantii au realizat mici aranjamente florale.

In continuare, la inceputul lunii Iunie am luat parte la West Side Flowers Fest, cel mai mare festival dedicat florilor. In Parcul Drumul Taberei din Bucuresti ne-au vizitat peste 5000 de participanti, pasionati ai acestui frumos domeniu. Am organizat o serie de workshop-uri gratuite, de aranjamente si bijuterii florale, coronite, dar si un concurs pentru amatori!

Spre finalul lunii Iunie, am pasit in colorata lume a domeniului Beauty, prin participarea la Cosmobeauty! Tematica standului nostru a fost una de Festival, iar pe parcursul targului, peste 50 de prieteni ai Atelierele ILBAH au fost aranjati de catre cursantii de la Make-up si Coafor, cu look-uri de festival impresionante, colorate si pline de sclipici! Mai mult, am organizat o serie de workshop-uri gratuite de impletituri, automachiaj si unghii false.

Continuand in lumea Beauty, am participat si la Gala Unarte Moda, unde toate modelele care au defilat pe scena, prezentand colectiile proaspetilor absolventi, au avut machiajul si coafurile asigurate de catre cursantii Atelierele ILBAH.

In luna Iulie am continuat incursiunea in domeniul frumosului, cu Bukarest Fashion Week! Aici, cursantii de la cursul nostru de Coafor au aranjat toate modelele care au defilat si, dupa patru ani de zile, am revenit pe scena festivalului cu propria colectie, realizata de catre cursantii de la Design Vestimentar!

Universul Beauty a continuat in luna Septembrie, cand Atelierele ILBAH a fost la Cosmetics Beauty Hair. Standul nostru din cadrul targului a fost oportunitatea perfecta pentru cursantii de la Make-up si Coafor sa puna in practica toate lucrurile pe care le-au invatat la curs.

Am finalizat anul in backstage la Bukarest Fashion Week, editia aniversara de 25 de ani!

La toate aceste targuri la care am fost prezenti in 2023, am implementat un concept nou pentru noi, o tombola intr-un photocorner tematic! Cei care au postat selfie-uri facute in acesta au intrat automat intr-o tombola, castigatorii primind vouchere valorice pentru inscrierea la cursurile Atelierele ILBAH. Photocornerele au fost o noua sansa acordata oamenilor pasionati, si ne bucuram ca acest concept v-a placut si voua!

APARIȚII

Vlad Iliescu, directorul general Atelierele ILBAH, a fost prezent la diverse emisiuni tv sau online, discutand subiecte variate din domeniul formarii profesionale: cursuri care te pot ajuta sa te autodepasesti, de ce este important sa faci ceva educativ, cursuri care iti deschid drumul spre succes, piata muncii din Romania si ce oportunitati sunt pentru romanii din Diaspora, ce inseamna sa fii antreprenor.

De asemenea, Vlad Iliescu a fost speaker in cadrul conferintei ”Afacerea Inteligenta”, organizata la STUP BT, unde a prezentat pasii necesari pe care un antreprenor trebuie sa ii faca in pregatirea afacerii sale pentru digitalizare.

Un alt lucru nou pe care l-am facut in acest an a fost sa participam la diverse evenimente mondene, unde am discutat cu invitatii acestor evenimente despre pasiunile lor, despre importanta urmarii unui curs de formare profesionala, chiar daca il urmezi doar din placere. Noi consideram ca invatarea unui skill nou din pasiune este la fel de importanta ca si reconversia profesionala, si ne-am bucurat sa intalnim oameni care ne impartasesc pararea, oameni dornici sa ne ajute sa transmitem acest mesaj mai departe.

Pe aceasta cale, am dori sa multumim tuturor celor care au discutat cu noi la aceste evenimente, dar si organizatorilor de la Premiile Gopo, Gala Radar de Media, A List Magazine, Celebritime Magazine, VIVA!, Radio ZU, Revista Femeia, TVMania, Uniunea Cineastilor din Romania.

PARTENERIATE

In 2023, am fost parteneri in cadrul unor evenimente, precum Cupa Romaniei de Arta Florala si All2Print Show, si Educational Partner la DevCon. De asemenea, prietenii de la Jack Daniels au organizat un concurs, unde au oferit ca premii cursuri Atelierele ILBAH.

Impreuna cu trainerul cursului de la Design Interior, anul acesta am organizat un Workshop Concurs pentru un beneficiar. Cursantii au realizat amenajarea locuintei acestuia, iar proiectul castigator a fost implementat, intreaga echipa lucrand la plansele tehnice si urmarirea santierului.

REUSITE

Anul acesta, am actualizat si revizuit standardul ocupatiei de Florar Decorator. Formarea profesionala din Romania trece printr-un proces de schimbare, iar noi dorim sa ne implicam activ in aducerea standardelor la normele europene.

De asemenea, la initiativa Atelierele ILBAH, o noua ocupatie a fost introdusa in COR, cea de Creator/conceptor articole vestimentare, deoarece credem ca in contextul cresterii numarului de ateliere de creatie vestimentara, este nevoie o astfel de ocupatie la nivel national.

CURSURI NOI

Anul acesta am introdus in portofoliul nostru trei cursuri noi de Python (Data Analysis, Machine Learning & AI, Testare manuala si automata – QA) si cursul de Management de Proiect in Design Interior.

In plus, Atelierele ILBAH a devenit Centru de testare acreditat ECDL/ICDL, iar odata cu aceasta, am introdus si doua cursuri noi, cel de Excel si Excel Avansati.

PREMII

Suntem mandri de fiecare premiu pe care il primim, deoarece in spatele trofeelor expuse pe semineul din sediul nostru, se afla recunoastere. Recunoasterea meritelor Atelierele ILBAH, a cursurilor pe care le organizam, a informatiilor importante cuprinse in ele, a trainerilor specializati, a intregii echipe Atelierele ILBAH.

Anul acesta, Atelierele ILBAH a primit premiul special pentru Promovarea digitalizarii prin educatie, in cadrul Top Firme 2023, Cel mai bun centru de calificare si formare profesionala in cadrul Galei Radar de Media si Cosmobeauty Awards, si Cea mai buna scoala de moda in cadrul Romanian Fashion Awards!

Iar Vlad Iliescu, directorul general, a primit titlul de Ambasador ”Vreau sa fiu profesionist” din partea Patronatului Antreprenorilor din Industria Infrumusetarii din Romania, pentru recunoasterea contributiilor care fac diferenta in acest domeniu.

Multumim tuturor pentru recunoasterea oferita. Este un imbold pentru noi de a ne continua activitatea in domeniul formarii profesionale, si suntem recunoscatori sa vedem ca eforturile pe care le depunem pentru a livra cursuri calitative dau roade.

SFARSIT DE 2023

Va multumim tuturor celor care ati fost alaturi de Atelierele ILBAH! Celor care v-ati inscris la cursurile noastre, celor care ne-ati zambit la fiecare sedinta de curs, celor care ati venit cu noi la evenimente, trainerilor vechi si noi, partenerilor si prietenilor care, si in acest an, ne-au oferit ajutorul, celor care ne-au recunoscut meritele, celor care ne-au invitat sa fim parteneri in proiectele lor, tuturor celor care, intr-un mod sau altul, au interactionat cu Atelierele ILBAH.

Rezumatul lui 2023 este unul stufos, si suntem mandri de ce am reusit sa realizam impreuna. Dar cel mai mandri suntem de cursantii nostri, care au reusit sa transforme un curs urmat la Atelierele ILBAH intr-o poveste de succes. Va multumim ca ne-ati ales, si vrem sa stiti ca sunteti cel mai bun motiv pentru care vom incerca, si la anul, sa realizam lucruri frumoase!

INCEPUT DE 2024

Dupa un 2023 atat de plin de evenimente, experiente, proiecte, realizari, si nu in ultimul rand, noi prieteni, nu putem decat sa promitem ca in 2024 vom realiza si mai multe lucruri frumoase!

Daca esti genul de persoana careia ii place sa isi faca o lista de lucruri pe care vrea sa le realizeze in anul urmator, sau genul care isi seteaza promisiuni de Anul Nou, iti propunem sa urmezi un curs la Atelierele ILBAH! Fie ca vorbim de o recorvensie profesionala, de specializarea in domeniul in care lucrezi deja, daca vrei sa inveti un skill nou sau sa faci ceva pentru tine, atunci portile Atelierele ILBAH sunt mereu deschise pentru tine!