Pe 12 si 13 Iulie 2023 a avut loc BFW – Summer Festival, la Ambasad’or Events, iar cursantii Atelierele ILBAH au fost, ca la fiecare editie, prezenti in backstage, dar nu numai. Creatiile cursantilor Atelierele ILBAH au defilat pe scena festivalului!

“Rapirea din serai”, versiunea Atelierele ILBAH

Colectia “Rapirea din serai” a fost creata de catre cursantii nostri de la Design Vestimentar, sub indrumarea trainerului Corina Boboc, si suntem foarte fericiti ca am avut oportunitatea de a prezenta aceasta colectie pe scena BFW – Summer Festival.

Aceasta colectie este una deosebita pentru scena BFW, deoarece nu a fost creata de designeri consacrati. Este o colectie realizata de catre cursantii Atelierele ILBAH de la Design Vestimentar!

Sub indrumarea trainerului Corina Boboc, acesti designeri in devenire au creat, la finalul a doar patru luni de curs, o colectie impresionanta! Cele 12 tinute din “Rapirea din serai” au fost inspirate din una dintre cele mai cunoscute reprezentari artistice a Romaniei, bazata pe o opera de Mozart. Colectia rezultata este una diafana, in care elemente inspirate din palatul unui pasa se contopesc cu forme moderne, dar si cu elemente traditionale romanesti.

“Rapirea din serai” a avut un debut deosebit la BFW – Summer Festival. Pe fundalul unei melodii traditionale romanesti, remixate modern, colectia Atelierele ILBAH a capturat privirile spectatorilor!

Dorim sa felicitam cursantii care au luat parte la realizarea acestei colectii!

DESIGN TEAM: Silvana Daniela Bolovan, Chelba Iuliana si Elisa Chiroiu, Johanna si Renata Dani, Alexandrina Gheorghe, Irina Alexandra Ionita, Madalina Nicoleta Miclea, Andreea Ligia Nastase si Ioana Claudia Papacocea. Va multumim pentru implicare, va felicitam pentru frumoasa colectie realizata, si suntem foarte entuziasmasti sa vedem cum va veti continua drumul in acest domeniu!

Multumim, de asemenea, trainerului Corina Boboc, pentru implicarea in intregul proces de realizare si prezentare a acestei colectii, si pentru suportul pe care mereu il acorda cursantilor sai.

Suntem foarte fericiti ca am putut oferi aceasta oportunitate cursantilor nostri, de a-si vedea propria colectie pe scena BFW, si suntem foarte mandrii de rezultatele lor!

Sleek & elegant hair, by Atelierele ILBAH

In backstage, cursantii Atelierele ILBAH au fost hairstylistii oficiali ai BFW. Fiecare model care a defilat pe podium, indiferent de varsta, a trecut prin mainile cursantilor nostri care i-au aranjat cu profesionalism.

Mediul din backstage-ul unui Fashion Week este unul aparte, greu de comparat cu alta exeperienta din cariera unui hairstylist. Totul este intr-o continua miscare – modele alergand de la un fitting la altul, designeri pregatind tinutele pentru show, fotografi si organizatori.

Scaunele cursantilor nostri au fost mereu ocupate, iar cursantii nostri au realizat look-uri simple dar de efect: par drept, bucle, sau cozi, create cu scopul de a nu estompa tinutele prezentate de catre modele, ci de a le complementa. Coafurile au trebuit sa reziste caldurii si umiditatii verii, si au trebuit realizate cat mai rapid cu putinta.

Cursantii Atelierele ILBAH s-au descurcat exemplar! Chiar daca au trebuit sa lucreze si rapid si corect, ei au realizat hairstyle-uri frumoase, demne de podiumul BFW. Mai mult decat atat, modelele au fost mereu tratate cu respect, iar atitudinea prietenoasa a cursantilor nostri le-a prins bine intr-o zi atat de stresanta pentru ele.

Practica din cadrul unui eveniment ca BFW este foarte importanta pentru cineva aflat la inceput de drum, si suntem incantati ca am reusit sa oferim aceasta oportunitate cursantilor nostri. In acest domeniu, nu este suficient sa stii teoria, practica este indispensabila. Iar prin participarea la un astfel de eveniment, cursantii vad si un altfel de mod de lucru, decat cel calm din sala de curs.

Dragi cursanti, va multumim pentru ca ati acceptat provocarea de a participa la BFW si va felicitam pentru rezultatele frumoase pe care le-ati avut!

HAIR TEAM: Alexandra Daniela Gheorghe, Annia Gheorghiu, Beatrice Paula Tudor, Cristina Diana Petre, Cristina Georgiana Pavel, Daria Tudor, Dolea Fanigeta, Emilia Evtei, Florentina Mărăciuc, Georgiana Livia Vasile, Georgiana Vasilache, Ioana Drumcea, Ioana Mindru, Irina Cazacu, Iuliana Cornelia Deiu, Lorena Murtaza, Mihaela Mariana Anghel, Stefan Istrate, Vladut Daniel Mihaila

Multumim, de asemenea, trainerilor Atelierele ILBAH care au fost alaturi de noi la BFW, care au indrumat cursantii atat pe parcursul cursului, cat si al evenimentului: Cristina Rosca, Gabriel Dumitru si Costel Vilcu.

Toate produsele folosite au fost puse la dispozitie de catre prietenii nostri de la Beauty One, care sunt mereu alaturi de noi la toate evenimentele la care participam. Va multumim pentru aceasta frumoasa prietenie!

Lights, cameras, strike a pose!

Si la aceasta editie, camerele cursantilor de la Fotografie au fost indreptate catre scena BFW!

Ca si in cazul hairstilistilor, fotografierea unei defilari de moda este ceva aparte, si nu este usor. Modelele sunt in continua miscare, iar fotografii trebuie sa fie pregatiti sa capteze cadrul perfect, in momentul in care modelele se opresc in capatul scenei, dar si de-a lungul cat walk-ului.

Mai mult, nu este indeajuns sa fotografiezi fiecare model in parte. Fiind vorba de un Fashion Show, fotografii trebuie sa acorde importanta tinutei pe care o captureaza, dar si parului, machiajului si accesoriilor. Toate acestea intr-un timp foarte scurt, in secundele in care modelul parcurge intreaga scena.

Fotografii Atelierele ILBAH si-au demonstrat abilitatile, capturand cele mai importante momente ale BFW, scotand in evidenta tinutele designerilor, respectand regulile tehnice invatate in timpul cursului, iar in plus, s-au si jucat cu creativitatea!

Multumim cursantilor Atelierele ILBAH care au venit cu obiectivele pregatite!

PHOTO TEAM: Catalina Geambazu, Evelynne Demetrescu-Vulcan, Florin Tanase, Simona Sprinceana, Blitzka Studio

Reasons to join our team!

Alaturi de evenimente precum BFW, incercam mereu sa oferim cursantilor nostri oportunitati inedite, care sa ii ajute in drumul lor profesional. Pe langa teoria si know-how-ul oferit in cadrul cursurilor Atelierele ILBAH, cursantii nostri vor participa la diverse evenimente, cu scopul de a le oferi o altfel de perspectiva asupra domeniului lor de activitate, si o oportunitate de a pune in practica tot ce au invatat la cursuri.

Indiferent daca vorbim de cursul de Design Vestimentar, cel de Coafor, Fotografie sau un altul din portofoliul nostru, Atelierele ILBAH este rampa ta de lansare, unde iti poti transforma pasiunea intr-o profesie!