Cursuri in: Bucuresti, Cluj, Ploiesti sau ONLINE

Cursurile Atelierele ILBAH sunt mai aproape de tine!

Bucuresti, Cluj, Ploiesti, sau Online...

Important! In aceasta perioada cursurile sunt organizate in conditii speciale, respectand masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatii in conditii de securitate si sanatate! Intra aici.

Intrebari frecvente

FAQ

Care sunt institutiile care autorizeaza cursurile de calificare, initiere sau perfectionare organizate de Atelierele ILBAH?
Cursurile sunt autorizate de  Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei prin Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC- fostul CNFPA/CNCFPA). Acesta este singurul organism care poate autoriza furnizorii de servicii de formare profesionala.
Care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru a participa la cursurile organizate de Atelierele ILBAH?
La cursurile de calificare si formare profesionala poate participa orice persoana care a implinit 16 ani si care a absolvit invatamantul obligatoriu (8 clase). Statutul social nu conteaza, se poate prezenta oricine (somer, angajat, student, pensionar).
Ce reprezinta mai exact nivelurile de calificare?

Niveulul 1 de calificare – Lucrator/muncitor. Activitatea presupune aplicarea cunostintelor in activitatea profesionala. Aceasta se caracterizeaza prin rutina si sarcini de lucru previzibile.

Nivelul 2 de calificare – Muncitor calificat. Activitatea presupune aplicarea cunostintelor in activitatea profesionala aceasta fiind caracterizata de sarcini de lucru nerutiniere si presupun responsabilitati si munca in echipa.

Nivelul 3 de calificare – Tehnician. Activitatea presupune aplicarea cunostintelor intr-o arie extinsa a activitatii profesionale cu sarcini de lucru diverse si complexe care exclud rutina. Sarcinile de lucru presupun luarea unor decizii, munca in echipa si atributii de coordonare.

Exista si alte costuri in afara de costul cursului de care sunt anuntat la inceput?
Nu exista alte costuri ascunse de care sa nu fiti anuntat inca din primul moment. Suportul de curs este gratuit, consumabilele sunt gratuite, examenul final si nici eliberarea diplomei nu se platesc. Daca pot interveni alte costuri veti fi anuntat inca de la inceput! (exemplu: costuri printare/tiparire proiect final daca este cazul)
Cum sunt anuntat cand incepe cursul daca acesta nu are o data fixa stabilita?
Consilierii Atelierelor ILBAH tin legatura cu dumneavoastra prin datele de contact pe care le furnizati in momentul inscrierii. Acestia va tin la curent cu toate noutatile si informatiile de care aveti nevoie. Cursurile pot avea data fixa de incepere sau nu, in functie de numarul de cursanti inscrisi si alte criterii. Veti fi anuntat cu minim o saptamana inainte de inceperea unui curs care nu are o data fixa de incepere.
Programul nu imi permite sa particip la un curs care incepe in curand! Cand se vor mai organiza si alte sesiuni ale cursului respectiv?
Daca nu puteti participa la cursul dorit in perioada mentionata, nu va faceti griji! Noi grupe se deschid constant la interval de o luna – o luna si jumatate (valabil pentru majoritatea cursurilor). Tineti legatura cu consultantii Atelierele ILBAH!
Unde se organizeaza partea teoretica a cursurilor organizate de Atelierele ILBAH?
Partea teoretica se tine la sediile Atelierele ILBAH. Detinem toate dotarile si aparatura moderna pentru a organiza astfel de activitati: proiectoare, LCD-uri, flip-chart, tabla, etc. Va asteptam intr-un cadru profesionist, pregatit 100% pentru a primi cursantii.
Unde se desfasoara activitatile practice ale cursurilor?
Activitatile practice ale cursurilor se vor desfasura atat la sediile Atelierele ILBAH cat si la partenerii nostri (agenti economici) care pot oferi conditiile reale de munca. Practica se va desfasura in diferite locatii unde veti lucra cot la cot cu profesionisti si va veti intalni cu situatiile reale cu care se confrunta zi de zi.
Cum se va desfasura examenul final si in ce consta acesta?
Examenul final este alcatuit din 2 parti: una teoretica si una practica. Examenul se va sustine in fata unei comisii formate din 3 persoane (1 membru din partea Atelierele ILBAH, 1 membru extern si 1 presedinte, ultimii 2 numiti de  Comisia Judeteana de Autorizare a Furnizorilor de Formare)
Diplomele sunt recunoscute in strainatate?
 Pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani, incepand cu data de 16 martie 2001, Romania a aderat la Conventia de la Haga. Astfel, diplomele pot fi apostilate pentru a fi acceptate si recunoscute in toate tarile membre ale Conventiei. (…detalii aici)
In cat timp se elibereaza certificatele de absolvire sau calificare?
Tipizatele sunt eliberate catre furnizorul de formare profesionala, pe baza unui proces verbal, de catre Comisia Judeteana de Autorizare a Furnizorilor de Formare. Pana la eliberarea fizica a certificatelor tipizate, furnizorul de formare profesionala poate elibera adeverinte de absolvire conform cursului absolvit. Termenul de eliberare a certificatului de absolvire/calificare este de 14 zile de la momentul in care furnizorul de formare profesionala intra in posesia tipizatului transmis de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, conform OG 129/2000 REPUBLICATA si Hotarârea nr. 522 din 8 mai 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor.

Ce acte trebuie sa am asupra mea cand ma prezint pentru ridicarea diplomei?
Asupra dumneavoastra trebuie sa aveti doar actul de identitate valid!
De unde si in ce zile se pot ridica diplomele?
Veti fi anuntat pe email in momentul in care diplomele sunt gata si pot fi ridicate! Diplomele se ridica in zilele de Vineri si Sambata, in timpul programului de lucru! Pentru Cursurile organizate in Bucuresti, diplomele se ridica de la sediul din Str. Romulus nr. 4. Diplomele din Cluj se ridica de la sediul nostru din strada Aleea Bibliotecii nr. 10. Pentru Ploiesti, diplomele se ridica din Str. 1 Mai nr. 6.
Poate altcineva sa ridice diploma in numele meu?
Ridicarea unei diplome in numele altei persoane se face numai in baza unei procuri notariale speciale (in original) agreate de posesorul de drept, alaturi de actul de identitate al persoanei care ridica diploma.
Cum se realizeaza inscrierea la cursuri?
Pentru a va inscrie la cursuri trebuie sa luati legatura, in prealabil, cu consultantii Atelierele ILBAH. Acest lucru il puteti face folosind numerele de telefon afisate pe site, adresele de email sau formularele online prezente pe pagina fiecarui curs. Consultantii Atelierele ILBAH va vor transmite toate informatiile referitoare la cursul ales. Inscrierea la cursul ales se considera finalizata in momentul achitarii primei rate sau a cursului integral prin una din metodele acceptate de plata si comunicate de Atelierele ILBAH. 
Pot sa ma razgandesc cu privire la participarea la un anumit curs?
  1. Persoanele fizice beneficiaza de un drept de retragere pe care il pot exercia in termen de 14 zile calendaristice de la data inscrierii**, doar in situatia in care nu a fost anuntata data exacta de incepere a cursului. In cazul in care data exacta de incepere a cursului a fost stabilita si comunicata catre cursant, nicio suma de bani achitata nu va putea fi restituita. In situatia in care se va exercita dreptul de retragere in primele 14 zile calendaristice de la inscriere, respectand conditiile mai sus mentionate, ILBAH STUDIO SRL va restitui toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Cursantului in termen de 14 zile calendaristice de la data la care este informat de decizia de retragere, prin aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala la momentul inscrierii.
  2. In cazul in care Cursantul (persoana fizica) a achitat cursul integral si doreste sa se retraga inainte de inceperea programului de formare, insa dupa expirarea termenului de 14 zile calendaristice de la data inscrierii, ILBAH STUDIO SRL va restitui jumatate din valoarea cursului achitat, doar in situatia in care nu a fost anuntata data exacta de incepere a cursului. In cazul in care data exacta de incepere a cursului a fost stabilita si comunicata catre cursant, nicio suma de bani achitata nu va putea fi restituita. Restituirea sumei se va realiza in termen de 14 zile calendaristice de la data la care este informat de decizia de retragere, prin aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala la momentul inscrierii
  3. In cazul in care Cursantul (persoana fizica) a achitat avansul (prima rata) si doreste sa se retraga inainte de inceperea programului de formare, insa dupa expirarea termenului de 14 zile calendaristice de la data inscrierii, nicio suma de bani achitata nu va putea fi restituita.
  4. Persoanele Juridice nu beneficiaza de dreptul de retragere.
Este obligatorie prezenta la cursurile Atelierele ILBAH?
Da, prezenta fizica la curs este obligatorie! Se accepta un numar maxim de 25% absente motivate si 10% absente nemotivate. In cazul in care numarul maxim de absente este atins cursantul isi pierde dreptul de a mai participa la programul de formare. In acest caz sumele achitate nu vor fi restituite.

Va stam la dispozitie pentru toate solicitarile si intrebarile dumneavoastra. Nu ezitati sa ne contactati!

Atelierele ILBAH 2020 - Cursuri de Calificare si Formare Profesionala. Toate drepturile rezervate. Protectia se exercita asupra textelor, creatiei artistice, imaginilor si fotografiilor, precum si asupra altor elemente protejate de drepturi de autor.