Pe 25.04.2023 a avut loc Conferinta ”Afacerea Inteligenta”, organizata de MiniCRM Software la Stup BT, iar Vlad Iliescu, Fondator si Director General Atelierele ILBAH, a vorbit participantilor despre cum un antreprenor trebuie sa se pregateasca pentru digitalizarea firmei.


MiniCRM Software si Stup by Banca Transilvania au adus impreuna antreprenori de succes care au trecut deja prin procesul de digitalizare a afacerii lor, iar in cadrul evenimenteului, Vlad Iliescu, Fondator si Director General Atelierele ILBAH, a prezentat participantilor pasii pe care un antreprenor trebuie sa ii faca in pregatirea pentru digitalizarea afacerii.

In cadrul acestei prezentari, accentul s-a pus pe faptul ca un antrepreprenor nu poate cere de la o afacere sa fie mai buna decat sine. Astfel, este foarte important ca antreprenorii sa investeasca mai intai in dezvoltarea lor personala, si apoi sa investeasca in afacere.

Dezvoltarea Hard skill-urilor unui antreprenor se poate face prin urmarea de cursuri specializate. In cadrul prezentarii, s-a pus accent pe modurile de dezvoltare a strategiei de Marketing – prin incorporarea de Ads pe retele sociale, incorporarea E-commerce si alte tipuri de marketing precum affiliate, content sau community, dezvoltarea strategiei de comunicare prin stabilirea clara a obiectivelor si a modalitatilor de monitorizare, sfaturi pentru redactarea articolelor de presa, dezvoltarea comunicarii organizationale si a campanilor intergrate, si importanta mentinerii realiziei cu presa si partenerii.

De asemenea, un lucru foarte important pentru un antreprenor este dezvoltarea Hard Skill-urilor in domeniul IT. In functie de nevoile firmei, antreprenorii pot urma cursuri de Front-End si Back-End Developer, Baze de date, Retelistica, sau pot invata sa foloseasca alte tool-uri specifice pentru ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management), CMS (Content Management System) si WMS (Warehouse Management System).

In final, sfatul principal pe care Vlad Iliescu l-a dat antreprenorilor care doresc sa inceapa procesul de automatizare si digitalizare a afacerii este sa ia o hotarare!

”Daca antreprenorul este hotarat, treaba este pe jumatate facuta. Prin hotarare poti acumula oricare dintre skill-urile de care ai nevoie pentru a performa, si iti poti atinge obiectivele. Informatia este esentiala pentru dezvoltarea oricarei afaceri, iar urmarea unor cursuri calitative este o necesitate.”

www.ateliereleilbah.ro