
Prietenii te lauda ca gatesti delicios, dar tu iti doresti mai mult? Vrei sa schimbi bucataria casei tale cu bucataria unui restaurant, sau pur si simplu vrei sa iti educi tehnicile culinare pentru a te perfectiona? Inscrie-te la Cursul de Bucatar organizat de Atelierele ILBAH pentru a deveni un profesionist in domeniu si pentru a-ti duce preparatele la urmatorul nivel!
www.ateliereleilbah.ro
Descriere
Curs Bucatar
Acest curs este recomandat celor care isi doresc sa inceapa o cariera in domeniul HoReCa sau pasionatilor peste masura… Cursul de bucatar imbina cu succes traditia si inovatia, pasiunea si profesionalismul in bucatarie. De la antreu la sufleu, de la orez la fonduri glace, de la paste la peste, de la fripturi la garnituri, de la pate-uri la mousse-uri, de la supe si ciorbe ademenitoare, la dressing-uri si fructe de mare, arta culinara nu va mai avea secrete pentru tine!
Invata limba internationala a gastronomiei, depaseste “barierele” din bucatarie si invata sa gatesti cu incredere, experimentand si folosindu-ti toate simturile.
Urmand cursul de bucatar, vei capata atat indemanarea, cat si capacitatea de a prepara mancaruri creative, care incanta simturile si aduc bucurie.
Arta culinara inseamna gust si culoare, miros si savoare, traditie si inovatie, instinct si amprenta personala. In plus, la cursul de bucatar, vei deprinde secretele industriei HORECA, care este modul de organizare in bucataria unui restaurant, care sunt etapele si procesele tehnologice din spate, care sunt problemele intalnite in domeniu, dar si cum poti eficientiza fluxul de lucru pentru un “service” rapid.
Metode si tipuri de taieri? Nici o problema! Julienne, Brunoise, Cuburi mici/medii/mari, Allumette, Baton, Chiffonade, Oblique, Julienne fin, Brunoise Fin… la acest curs le vei invata pe toate!
Beneficiile unui Curs de Bucatar la Atelierele ILBAH
Absolvirea unui curs de bucatar se pot reflecta atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Nu ezita sa incepi cat mai rapid aceasta etapa de formare, care iti va schimba complet perceptia despre arta culinara.
Indiferent ca te afli la inceput de drum sau ca ai mai cochetat cu aceasta ocupatie, acumularea notiunilor teoretice si a aptitudinilor practice iti va revela laturi si posibilitati ale acestei indeletniciri pe care nu le-ai putea descoperi de unul singur. Valorifica pregatirea instructorilor si invata cat mai mult posibil despre una dintre cele mai vechi profesii existente.
Creatia ta culinara trebuie modelata pana in cele mai mici si rafinate detalii. La Atelierele ILBAH suntem pregatiti sa te intampinam si sa te ducem in lumea fascinanta a bucatariei de top. Una in care vei invata sa creezi preparate care sa arate senzational, dar care sa aiba si un gust de exceptie.
Obtine diploma de Bucatar!
Cursul de Bucatar Atelierele ILBAH se desfasoara dupa o programa autorizata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, astfel ca dupa absolvirea acestuia vei obtine o diploma acreditata, recunoscuta la nivel national si international, cu care vei putea profesa atat in tara cat si in strainatate! Parteneri Curs: Alte cursuri care te-ar putea interesa: Curs Bucatarie Vegana, Curs Bucatarie Raw Vegana, Curs de Gatit Hobby, Workshopuri si Ateliere Culinare Hobby, Curs Cofetarie (Cofetar), Curs Patiserie (Patiser), Curs Barman, Curs Somelier, Curs Barista, Curs Latte Art.
Toate ingredientele si ustensilele va sunt puse la dispozitie gratuit. Practica se face in bucataria proprie Atelierele ILBAH, utilata profesional! Din perioada cursului, o luna este dedicata practicii in restaurante.
Copie dupa buletin/act de identitate
Copie dupa certificatul de nastere
Copie dupa certificatul de casatorie
(numai in cazul schimbarii numelui)
Copie dupa ultimul act de studii
Adeverinta medicala cu mentiunea: “Apt pentru curs”
Cand ai facut ultima data ceva ce iti place? Urmeaza-ti pasiunea.
#AteliereleILBAH
Teme abordate Curs Bucatar
- Notiuni introductive despre Bucatar si Bucatarie 
- Notiuni de baza pentru bucatarul profesionist 
- Igiena si protectia muncii 
- Reguli de baza in igiena alimentara 
- Evaluarea sistematica a mediului alimentar 
- Principalele toxiinfectii alimentare 
- Ustensile si echipamente de bucatarie 
- Istoria bucatariei si zonele de influenta ale preparatelor 
- Bazele alimentatiei; Nutritia si sanatatea omului 
- Metode si tipuri de taiere 
- Dressing-uri 
- Sosuri reci 
- Tipuri de salate 
- Preparatele culinare din oua 
- Preparate mic – dejun, tartine, toasturi, canapele 
- Pate-uri si mousse-uri 
- Pregatirea si aranjarea aperitivelor reci 
- Pass around-ul 
- Stabilirea meniului rece in functie de eveniment 
- Tehnologia tocaturilor crude 
- Cunostinte generale despre bucataria raw vegane 
- Preparate raw vegane 
- Fluxul alimentelor in bucataria profesionala 
- Prelucrarea primara a materiilor prime 
- Tratamente frigorifice 
- Metode si tipuri de gatire 
- Spatiile de productie intr-o bucatarie profesionala 
- Fonduri, stock-uri; Prepararea acestora si intrebuintarea lor in bucatarie 
- Supe, Ciorbe 
- Sosuri calde 
- Paste, Pizza 
- Cereale 
- Orez 
- Tipuri de cartofi, Tipuri de taieri, Tipuri de gatire 
- Legumele, clasificarea legumelor si tipuri de gatire 
- Crustaceele si fructe de mare 
- Preparate din peste 
- Preparate din pasare, tipuri de carne de pasare, transarea si dezosarea carnii de pasare 
- Tipuri de carne din porc: iberic, mangalita, preparate din carne de porc 
- Tipuri de carne de vita, metode de gatire a carnii de vita 
- Mielul, preparate din carne de miel 
- Preparate din carne tocata 
- Vanatul 
- Ce sunt condimentele, tipuri de condimente si influentele lor 
- Tehnologia prepararii fripturilor 

Iata doar o parte din trainerii acestui curs

Chef Catalin CONSTANTIN, Bucuresti
Buna, sunt Chef Catalin Constantin, co-fondator Restaurant [t]REI. Folosindu-ma de experienta anterioara in domeniul Horeca, coordonez activitatea in bucataria restaurantului, pentru a oferi celor care ne calca pragul o experienta care sa ii motiveze sa revina. Consider bucataria frantuzeasca punctul de reper in cultura culinara globala, dar m-am indragostit iremediabil de aromele Asiei. Doresc sa impartasesc pasiunea pentru arta gastronomiei cu oameni la fel de interesati de acest lucru. Chapeau!

Chef Paul MADAS, Cluj-Napoca
Sunt Paul Madas iar pentru mine cariera si reusitele din bucatarie reprezinta un vis implinit. Provin dintr-o familie de bucatari, astfel ca inca de mic am invatat sa gatesc alaturi de mama si de bunica mea! Pot spune ca am mostenit secretele acestei meserii din generatie in generatie! Sunt un om normal, cu pasiuni normale si imi plac lucrurile facute bine. Participarea mea la Hell’s Kitchen a reprezentat o adevarata provocare, iar de-acum inainte vreau sa imi iau in serios si rolul de trainer! Te astept cu drag.
Motive sa ne alegi
- Curs autorizat 
- Certificat de absolvire recunoscut la nivel national si international 
- Examen imediat dupa finalizarea cursului (teorie si practica) 
- Traineri cu experienta (chefi bucatari) 
- Sediu ultra-central, usor accesibil. 
- Locuri de parcare in proximitate 
- Bucatarie proprie a scolii spatioasa si moderna 
- Dotari si ustensile moderne 
- Programa foarte bine structurata 
- Ingredientele si materia prima pentru realizarea preparatelor sunt incluse 
- Numeroase oportunitati de angajare 
- Fara costuri suplimentare/ ascunse 
- Scoala cu renume si rezultate cunoscute 
- Proiecte comune impreuna cu studentii din cadrul celorlalte specializari 
- Discounturi si programe de fidelizare 
- Suport de curs in format electronic 
- …si multe altele 
Testimoniale
Altii au urmat si…


 
 






































 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			