O alta etapa importanta din cadrul concursului Young Designer Atelierele ILBAH on stage, organizat in parteneriat cu Fashion TV, s-a incheiat marti, 30 septembrie, cand juriul a ales castigatorul care va avea sansa de a-si prezenta colectia pe podiumul celui mai mare eveniment de moda din Romania.

Cristiana Maria Purdescu – doctor in moda, fashion designer si artist, a fost unul dintre membrii juriului, alaturi de Ionut Constantin, cel care face posibila organizare evenimentului Bucharest Fashion Week. Impreuna, au avut dificila misiune de a alege initial un singur proiect dintre cele 28 inscrise, pentru ca ulterior sa decida sa aleaga trei, tocmai pentru a incuraja promovarea unor viziuni inovative ale tinerilor designeri.

Asadar, un castigator s-a transformat in trei, lucru care nu poate decat sa ne bucure nespus de mult! Trei tineri designeri vor avea marea sansa de a-si vedea creatiile pe podiumul Bucharest Fashion Week din decembrie, fiecare prezentand 5 dintre cele mai reprezentative tinute vestimentare ale colectiei create special pentru concurs.

A venit asadar timpul sa ii numim pe cei mai talentati dintre participanti, pe care ii felicitam pentru efortul depus si le uram mult succes in executia tinutelor vestimentare:

Nicoleta Obis
Alexandra Lazar
Denisa Pricop

Cele trei stiluri ale castigatorilor vor fi integrate intr-o prezentare care va incepe cu creatiile Nicoletei Obis, cu influente traditionale, reprezentand epoca trecuta, urmate de catre cele ale Denisei Pricop, cu accente rusesti si ale Alexandrei Lazar, cu influente futuriste.

Dupa jurizare, concurentii au avut ocazia sa ii cunoasca pe membrii juriului si sa primeasca feedback personalizat pentru lucrarile pe care le-au realizat.

Criteriile de jurizare au fost urmatoarele:
– originalitatea
– unitatea cromatica si stilistica
– coerenta moodboardului de atmosfera al colectiei
– existenta unei relatii clare intre moodboard si tinutele vestimentare
– potrivirea tinutelor vestimentare pentru evenimentul Bucharest fashion Week
– atasarea mostrelor de material si potrivirea lor cu ideea tinutelor vestimentare
– nota personala a colectiei si punerea la punct a conceptului
– modalitatea de prezentare vizuala

 

Le multumim tuturor participantilor pentru efortul depus si pentru implicare si in special partenerilor de la Fashion TV!

Mult succes!

Cu drag, 

Atelierele ILBAH