Creatiile cursantilor Atelierele ILBAH pe scena Bucharest Fashion Week 2015 – Spring Edition  

Ne dorim sa iesim din tipare, sa fim altfel si sa facem mai mult decat simpla urmare a programei de curs, iar Designul Vestimentar nu face exceptie de la aceasta regula! In acest sens, revenim cu o noua editie a concursului « Designer Atelierele ILBAH on stage », care le ofera pasionatilor de moda ocazia de a se lansa ca designeri pe podiumul celui mai mare eveniment de moda din Romania: Bucharest Fashion Week.

In parteneriat cu FashionTV, organizatorul evenimentului Bucharest Fashion Week, am pus la punct toate detaliile si am lansat provocarea cursantilor actuali si celor absolventi ai cursului de Design Vestimentar. Pentru a-si vedea visul cu ochii, fiecare participant al concursului a lucrat la o colectie unitara pentru podium, compusa din 10-12 tinute vestimentare; conceptul colectiei a fost incadrat in moodboardul de atmosfera, iar detaliile despre fiecare tinuta in parte au fost incluse in plansele cu schitele artistice.

Aproximativ 40 de tineri designeri s-au inscris in concurs cu proiectele care exprimau o viziune aparte despre moda, in speranta ca tinutele lor se vor afla in lumina reflectoarelor de la Bucharest Fashion Week din aceasta primvara.

Perioada oficiala a concursului a fost 26 ianuarie – 14 februarie 2015, timp in care s-a lucrat la proiectul pentru intrarea in concurs. Pe data de 16 februarie a avut loc jurizarea lucrarilor de catre membrii juriului: Hilda Mezei, Stilist, Trainer si Consilier Vestimentar si Ana Maria Cornea, Fashion Designer. Impreuna, au avut misiunea grea de a desemna trei castigatori, dintre toate proiectele depuse.

Jurizarea a fost facuta in functie de urmatoarele criterii:

  • Respectarea temei: realizarea unei colectii de podium
  • Originalitatea colectiei
  • Unitatea cromatica si stilistica
  • Coerenta dintre moodboardul de atmosfera si schitele artistice
  • Coerenta si modalitatea de prezentare a schitelor
  • Atasarea mostrelor de material potrivite colectiei
  • Modalitatea de prezentare vizuala

Castigatorii acestei editii a concursului sunt Georgiana Petrisor, Luoana Elena Virjoghe si Alexandru Manescu, cu ale caror lucrari ne mandrim si pe care abia asteptam sa le vedem la Bucharest Fashion Week!

Ii felicitam pe castigatori, le uram mult succes in etapele ce urmeaza si le multumim tuturor celor care s-au inscris!

Lucrurile frumoase de-abia acum incep sa apara, asa ca stati cu ochii pe noi!

curs-design-vestimentar-bucharest-fashion-week-Atelierele-ILBAH

curs-design-vestimentar-bucharest-fashion-week-Atelierele-ILBAH-3

curs-design-vestimentar-bucharest-fashion-week-Atelierele-ILBAH-

curs-design-vestimentar-bucharest-fashion-week-Atelierele-ILBAH-2

curs-design-vestimentar-bucharest-fashion-week-Atelierele-ILBAH-6