Cursuri in: Bucuresti, Cluj, Ploiesti sau ONLINE

Cursurile Atelierele ILBAH sunt mai aproape de tine!

Bucuresti, Cluj, Ploiesti, sau Online...

Important! In aceasta perioada cursurile sunt organizate in conditii speciale, respectand masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatii in conditii de securitate si sanatate! Intra aici.

Krisztina Bokos ne propune o calatorie in timp la Bucharest Fashion Week 2017

Krisztina Maria Bokos, una din fericitele castigatoare ale competitiei Young Designers on Stage at Bucharest Fashion Week Spring Edition 2017 (poti afla mai multe detalii aici), ne propune o calatorie in timp in perioada istorica a cavalerilor templieri. Absolventa a cursului de design vestimentar Atelierelor ILBAH, Krisztina face parte din categoria tinerilor designeri care se confrunta cu obstacolele incursiunii in acest domeniu. Citeste mai jos interviul in care ne povesteste despre ambitia si pasiunea sa, dar si despre colectia originala cu care a castigat un loc pe scena BFW.


Ce anume te-a determinat sa alegi designul vestimentar?

Nu pot spune ca am ales doar designul vestimentar. Ma ocup in paralel de mai multe proiecte, de la arhitectura la grafica si acum design vestimentar. Mi se pare ca toate aceste discipline se intrepatrund frumos si ca la un moment dat, cel putin in cazul meu, nici nu mai poti spune exact unde se termina una si incepe alta.

Ce reprezinta cursul Atelierele ILBAH pentru tine?​

ILBAH a fost o intamplare fericita, am ales atelierul dintr-o lista de pe Internet. Ajunsa acolo insa, am avut senzatia ca nimic nu e intamplator :). Am descoperit oameni creativi si determinati. Si tot acolo am “descoperit-o” si pe Mirela, indrumatorul nostru, cu care mi-a placut sa lucrez.

Care este ideea de la care a pornit colectia ta?

Pentru colectia pe care o voi prezenta la Bucharest Fashion Week, am pornit de la o perioada istorica. Am ajuns astfel la cavalerii templieri si am folosit ce am descoperit despre ei ca baza pentru ideile mele: zale aurii, padurea din perioada acea, armura, casca. 

Pe masura ce am evoluat cu schitele, aceste elemente și-au schimbat forma treptat, pastrandu-si insa esenta si intentia mea de a reprezenta un cavaler al timpurilor moderne.Am ajuns la nuante de aurie pe materiale, spray si patternuri. Patternurile au un loc strategic in toata compozitia – ele fac legatura dintre joaca mea cu grafica si designul vestimentar.

Ce consideri ca inseamna prezenta ta scena Bucharest Fashion Week?

Bucharest Fashion Week este o ocazie importanta atat pentru a-mi crea o introducere in acest domeniu, dar si pentru a prezenta munca hibrid pe care o desfasor. Sper ca ideile mele sa aibe succes.

Ce ti-ai propus sa faci mai departe?

In continuare am sa experimentez cu disciplinele, am sa incerc sa le intercalez cat mai mult, sa vad pana unde poate merge joaca aceasta. Imi doresc sa intru si pe partea colectiilor conceptuale dar si sa transform aceste idei in colectii ready to wear. Viitorul e plin de provocari :)…asa-l vad.

 

Pentru mai multe detalii despre Cursul de Design Vestimentar oferit de Atelierele ILBAH, click pe link.

Acest articol a fost postat in blog.

Atelierele ILBAH 2020 - Cursuri de Calificare si Formare Profesionala. Toate drepturile rezervate. Protectia se exercita asupra textelor, creatiei artistice, imaginilor si fotografiilor, precum si asupra altor elemente protejate de drepturi de autor.