Cum ne ocupam timpul cat stam acasa?

Concerte amanate, festivaluri amantate, evenimente sportive anulate, scoli inchise si recomandarile constante de a evita pe cat posibil sa iesim din casa  sunt cateva dintre lucrurile cu care ne-am confruntat cu totii in ultimele saptamani. Este evident ca e necesar sa stam acasa, insa apare intrebarea… ce putem face in tot acest timp pentru a nu ne plictisi si pentru a respecta totodata masurile de distantare sociala? Posibilitatile sunt nenumarate, insa noi am ales doar cateva pe care vrem sa vi le prezentam!

1. Invata sa gatesti un preparat nou

Este momentul perfect sa testam diverse preparate in bucatarie, fie ca vorbim de un nou tip de paste sau de o prajitura care sa ne incante gusturile. Avem acum suficient timp si mai putine scuze care sa ne determine sa evitam bucataria. Cu atat mai mult cu cat restaurantele sunt inchise, putem pregati chiar noi ceva pentru a ne rasfata! Mai mult decat atat, poate acest lucru va va ajuta sa descoperiti o pasiune ascunsa pentru acest domeniu, caz in care va asteptam cu drag la cursurile noastre din domeniul gastonomic!

2. Mediteaza si ai grija de sanatatea ta mentala

Trebuie sa recunoastem ca perioada aceasta este una destul de dificila pentru multi dintre noi, in special cei pe care masurile foarte stricte de distantare sociala i-au prins departe de casa si de cei dragi. Tocmai din acest motiv este important sa avem grija de sanatatea noastra mentala. Cel mai usor mod de a face acest lucru este sa fim atenti la cum ne simtim, iar acest lucru poate fi realizat prin meditatie, care ne ajuta sa ne constientizam emotiile si trairile mult mai usor.  Mai mult decat atat, venim si noi in ajutorul vostru cu un set de 5 noi cursuri online in domeniul psihologiei! Fie ca perioada aceasta si-a lasat aprenta asupra felului in care va simtiti sau doar vreti sa aflati mai multe despre acest domeniu fascinant, va asteptam cu drag la oricare dintre noile cursuri!

3. Pastreaza legatura cu cei dragi

Multi dintre noi suntem departe de familie si prieteni in aceasta perioada, insa acest lucru nu inseamna ca nu putem pastra legatura cu cei dragi. Dimpotriva, dispunem de foarte multe resurse care ne permit sa vorbim si sa ii vedem virtual pe toti cei de care ne este dor, asa ca nu ezitati sa ii contactati! Distantarea sociala nu trebuie sa fie si o distantare sufleteasca! Comunicati constant cu cei dragi si gasiti noi metode de a petrece timp de calitate impreuna. Aceasta perioada va aplifica doar bucuria pe care o veti simti cand, in sfarsit, va veti revedea in persoana.

 

4. Inscrie-te la un curs online

Foarte multi dintre noi dispunem acum de mai mult timp liber decat in mod normal, ceea ce inseamna ca ne putem concentra pe noi si pe abilitatile noastre intr-o masura mai mare. Avem posibilitatea de a invata ceva nou. Fie ca vorbim despre istorie, arta sau poate vrem sa deprindem o abilitate noua, acum este momentul! Si ce mod de a invata ceva nou ar fi mai eficient decat sa ne inscriem la un curs online? Ei bine, pentru toti cei care vor sa profite de aceasta perioada pentru a se dezvolta personal si profesional, avem o gama larga de cursuri online din care pot alege! De la Design Interior la Autocad, Photoshop sau Publick Speaking, cu siguranta exista ceva care sa va trezeasca interesul, asa ca nu mai asteptati si inscrieti-va acum.

5. Cauta un hobby, descopera o pasiune

Nu trebuie sa uitam ca aceasta perioada va trece si viata se va intoarce la normal, insa nu ar fi totul mult mai frumos daca pana atunci ne descoperim noi pasiuni si moduri de a ne petrece timpul liber? Ba da, tocmai de aceea e o idee buna sa ne cautam un hobby inca de pe acum. Fie ca vorbim de origami, desenat, gatit sau chiar lucruri putin mai exotice precum decorul floral, un hobby ne va colora viata si ne va scoate din rutina acum, insa si dupa ce aceasta perioada se va termina!

Desigur, lista noastra de idei nu este exhaustiva, inca este un bun inceput pentru cei care se plictisesc si nu mai stiu cum sa isi ocupe timpul eficient. Si sa nu uitam ca filmele si serialele sunt mereu o idee buna, in caz ca variantele propuse mai sus nu v-au convins pe deplin!