Daria Barbalata, Alina Sonmez si Adela David sunt cei 3 proaspat designeri Atelierele ILBAH care si-au prezentat creatiile anul acesta pe scena Bucharest Fashion Week Spring 2016. Colectiile prezentate de tinerii designeri au fost foarte apreciate de public si s-au remarcat prin design, concept, materiale si simplitate.


Daria Barbalata si-a prezentat colectia intitulata “Apfel”, inspirata din Pop Art. Dupa cum ii spune si numele, colectia are ca sursa de inspiratie cunoscuta femeie de afaceri, Iris Apfel, iar hainele vor sa blureze ruptura drastica intre generații. Astfel, tinutele din aceasta colectie ar putea fi purtate atat de generatiile tinere cat si de cele mai in varsta.

Colectia este inspirata din Pop Art si am vrut sa concep ceva pe tema asta ca reactie la “Noul Moschino” al lui Jeremy Scott – sa spunem ca nu sunt fanul lui nr. 1 . Am vrut practic sa arat ca se poate face Pop Art modern si altfel. In plus Iris Apfel a fost mereu o inspiratie pentru mine si mi se pare ca se potriveste bine cu stilul Pop Art.

Daria-Barbalata-BFW2016-atelierele-ilbah-design-vestimentar-9


Alina Sonmez a prezentat pe scena Bucharest Fashion Week colecția “Carrie” inspirata din serialul si filmul „Sex and the City”. Colectia o are in prim plan pe Carrie Bradshaw, personajul principal al serialului iar tinutele sunt despre modul actritei de a purta o tinuta dar si despre stilul de viata al acesteia.

Prin  aceasta colectie am vrut sa transmit faptul ca putem fi elegante si printr-un stil mai fresh si mai lejer. Cand m-am apucat de creat aceasta colectie nu m-am gandit ca trebuie sa respect o anumita linie si am incercat “sa colorez in afara liniilor”, m-am lasat pur si simplu purtata de imaginatie.

Alina-Sonmez-BFW2016-atelierele-ilbah-design-vestimentar-1


Adela David a prezentat colectia „Go to the Opera”, potrivita femeii puternice contemporane, elegante si senzuale. Colectia este inspirata din rochiile elegante purtate la Opera, potrivita serilor speciale si este deosebita prin materialele delicate folosite, prin volumul dat de miscarea pieselor vestimentare dar si prin taieturile clasice si curate.

Intotdeauna am vazut designul vestimentar ca o forma de exprimare a personalitatii. Pentru mine a reprezentat intotdeauna o poarta de acces in mintea umana! Fiecare persoana isi doreste sa exprime ceva prin felul in care se imbraca si am constatat mereu ca fiecare o face in functie de inspiratia pe care o are la momentul respectiv, inspiratie pe care mie imi place sa o surprind.

Adela-David-BFW2016-Atelierele-ILBAH-Design-Vestimentar-11


Cei 3 tineri designeri sunt fericitii castigatori ai concursului Young Designer Atelierele ILBAH on Stage, competitie in care s-au inscris peste 20  de concurenti. Acestia au fost indrumati de Mirela Diaconu, trainer Atelierele ILBAH, in cadrul cursului de design vestimentar. Este a 4-a oara consecutiv cand cursantii Atelierele ILBAH defileaza pe scena Bucharest Fashion Week, aceasta devenind o importanta rampa de lansare pentru acestia.

Mai multe poze puteti sa vedeti pe pagina noastra de Facebook: click aici…