Cursuri in: Bucuresti, Cluj, Ploiesti

Cursurile Atelierele ILBAH sunt mai aproape de tine!

Bucuresti, Cluj, Ploiesti...

Stiri si noutati

Blog Atelierele ILBAH

#Creativo editia a VII-a, cel mai important eveniment de moda al Toamnei

Pe 2-3 noiembrie 2019 a avut loc editia anuala #Creativo, ajunsa la numarul VII si care este dupa cum bine stiti cel mai creativ, mare si important eveniment de moda al Toamnei


In fiecare an ne dorim sa crestem si sa oferim un eveniment diversificat, un “Hub” unde sa incorporam toate nevoile si pasiunile iubitorilor de moda. In acest an au fost prezenti peste 6000 de participanti, designeri, stilisti, vedete, influenceri, pasionati de moda, antreprenori, dar si oamei care vor sa isi descopere si sa experimenteze noi pasiuni.


Ateliere cu personalitati multiple la #Creativo de Toamna 2019


Trainerii Atelierele ILBAH de la cursurile de fashion atat din Bucuresti cat si Cluj au fost prezenti la aceasta editie #Creativo. Veronica Frisan, Magdalena Ionel, Silvia Serban, Iulia Vlad, Andrei Onita, Lica Marinescu, Iulia Costescu, Karina Trifu, Zgura Ancuta, Mirela Diaconu dar si fosti cursanti, Andreea Popa, Marius Nica si Ema Rolea au sustinut faimoasele ateliere de croitorie unde au realizat o geanta cu logo-ul Creativo, ateliere de drapaj unde prin creativitate au construit cu ajutorul catorva bolduri adevarate piese vestimentare si atelierul de tipare unde au fost introdusi in primele notiuni. Mai mult de atat, Simona Noroc a oferit parfum povestii printr-o demonstratie de arta florala spectaculoasa.

Co-organizatorii si prietenii nostri de la Cusut si Brodat si Tipare de Croitorie au conturat povestea #Creativo prin ateliere de broderie, tricotat, scann & cut sustinute de specialistii lor, deasemenea toate masinile au fost puse la dispozitie de Brother, unul dintre partenerii principali ai evenimentului, de la masini industriale de cusut si brodat pana la masini de uz caznic si o expozitie de masini de cusut cu valoare si traditie, vechi de 100 de ani.

O noutate in acest an a fost participarea Gemini CAD Systems, un furnizor global de tehnologie pentru industia textilă si confectii flexibile. Gemini CAD Systems au introdus on acest an ateliere de proiectare digitala, o inovatie pe piata din romania ce se adreseaza industriei de moda si pune la dispozitie licențe software Gemini CAD Systems pentru aplicații, site-uri web, instrumente digitale și platforme cloud, dar și de produse și servicii auxiliare dezvoltate CAD/CAM, pentru designul, proiectarea și dezvoltarea de produs.

 


Designers ExpoMarket


Absolventii cursurilor de #fashion de la #AteliereleILBAH si-au expus piesele vestimentare in cadrul acestei editii de #CREATIVO! Many thanks to: Stefan Hamza, Andreea Popa, Monica Diaconita, Marius Nica, Alina Vlad, Ciuciu Cristina, Diana Amar, Maria Radulescu, Denisa Pricopie!

 


Full house la Conferintele #Creativo 2019


Maurice Munteanu, fashion editor ELLE si trainer Atelierele ILBAH a dat startul conferintelor de la #Creativo de Toamna 2019 cu o conferinta “sold out” despre #Kitsch si #Stil unde participantii au aflat cum construim o tinuta armonioasa, complexa dar care sa fie totusi in pas cu moda si sa nu dea in Kitsch. Doi dintre norocosii participantii la conferinta au avut sansa de a castiga un curs Gratuit, The Complete Stylist cu Maurice Munteanu. Otrava, Roxana Maya si Alina Vlad au vorbit despre cum ne promovam in industria fashion, conferinta moderata de Ines Turturica care de asemenea a fost arhiplina.

Tineri antreprenori au putut alege din 4 conferinte: Conferinta Antreprenori in Romania sustinuta de Florin Jianu, Radu Margarit, Vlad Iliescu si Flori Pipa, Finantarea Afacerilor Mici – reala sau o poveste, sustinuta de Cristian Burcea, Manager Regional BT Mic, Start Up Nation 3.0 sustinuta de Radu Margarit si Strategii de Marketing Online pentru Industriile Creative sustinute de Florin Petu.

 

Pentru pasionatii de moda care vor sa inceapa o cariera in industria din Romania, Veronica Frisan, Mirela Diaconiu si Silvia Serban au vorbit despre cursurile Atelierele ILBAH de Desing Vestimentar si cum pornim ca tanar designer in industrie, Diana Amar fosta absolventa a cursurilor de Design Vestimentar, Amos Midas si Dragos Constantine tineri absolventi ai facultatii la sectia de design au oferit o perspectiva a industriei privita prin ochii unui designer novice, iar Andra Andreescu, Ana Florea (AFMF) si Silvia Serban veterani in industrie au dezvaluit secrete si au oferit tips-uri.

Pentru ca traim intr-o era in care online-ul a devenit principala sursa de promovare, trendsetteri generatiei noastre, Deea Codera, Ioana Visanescu, Denisa Matei si Mihaela Gurau, alaturi de Cosmina Pasarin, moderatorul conferintei, au vorbit despre ce inseamna sa fii influencer, cat de reale si cata munca se afla in spatele unei postari pe instagram. Fotografi specializati in arta fotografiei de fashion au vorbit intr-o conferinta creativa despre trendurile anului 2020 in materie de fotografie, Christian Tudose, Raluca Mrgescu si Alex Matei.


#Creativo, editia a VII-a, nu ar fi fost posibila fara ajutorul partenerilor, colaboratorilor si tuturor celor implicati!

 

Organizatori: Atelierele ILBAH – Cursuri de Calificare si Formare Profesionala, CusutSiBrodat.ro, Brother, TipareDeCroitorie.ro

Moderatorii Conferintelor #Creativo au fost: Nicolete Ispasescu, Diana Bart, Stefan Ciobanu, Monica Radulescu, Mihaela Amariei, Cosmina Pasarin si Ines Turturica.

Foto Credits: Mihai Popa, Iulian Lazar, Caltun Anca, Viorel Zaharia, Mihaila Silvia, Dudau Marius, Cezar Eremia

Eveniment sustinut de Banca Transilvania si Virgin Radio

Parteneri princilali: ARCUB, Primaria Capitalei, BeautyOne, Prym, Wilcom, Gemini CAD Systems, Geko, Mimaki, Emidale

Parteneri: Metal Creativ, Exotique, Vitamin Aqua, Sloop, Beraria H, Gramma Wines

Colaboratori: La Projet D’Amour, PTIR, Mirela Diaconu, Silvia Serban, Veronica Frisan

Parteneri media: Revista BIZ, A list Magazine, DivaHair.ro, Business Texin, Radar de Media, Marea Dragoste, Revista Atelierul, Sava Ionut, InStilulMeu.ro, The Socialite, Social Agenda, IQool, Bucharest Style, Famost, Revista FPM, e-femeia.ro

 

Felicitari si multumiri speciale tuturor!

www.club-creativo.ro

Posted in blog |

Arta machiajului la Makeup Forum 2019

Cum a fost la Makeup Forum #2, doua zile pline de culoare, voie buna si machiaje inedite.

In perioada 19-20 octombrie am fost prezenti la Make-up Forum, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate artei machiajului, care a avut loc la Palatul Telefoanelor. Au fost doua zile pline, unde cursantii Atelierele ILBAH au oferit sesiuni gratuite de machiaj pentru vizitatori, de la machiaje simple de zi pana la machiaje de seara in culori puternice.

 


Demonstratii oferite de trainerii Atelierele ILBAH


In cele doua zile Laura Perian, trainer Atelierele ILBAH si Make-Up Artist cu experienta, specializata in machiaje pentru sedinte foto, dar si editoriale de beauty. Marie Claire, Cosmopolitan, Men’s Health, Beau Monde a sustinut doua demonstratii de machiaj, Natural Looking si Disco Fever, alaturi de Maria Pasca, blogger si Alexandra Harieta, model.

 

Andreea Ianculescu, trainer Atelierele ILBAH si Make-up Artist MAC a sustinut duminica, 20 octombrie o demonstratie de Cat eyes!

 

Multumim!

Traineri: Laura Perian si Andreea Ianculescu

Fotografi: Leontine Pele, Dudau Marius Cosmin, Diana Atanasiu, Diana Atanasiuiorel Zaharia, Georgiana Mares

Make-up: Ana Goiu, Liliana Apopei, Marinciu Maria, Zvincu Andra, Juvina Andreea, Gheorghe Cristina,Tirala Ioana, Pirpiliu Tatiana, Augustin Eugenia, Mihai Ramona Magdalena, Oltean Elena, Mitoi Adriana, Gita Geanina Silvestru Simona

Posted in blog |

2-3 Noiembrie: Te invitam la #Creativo no. 7 – Cel mai mare eveniment cu si despre Fashion din Romania!

Stiai ca Atelierele ILBAH este co-organizator al #Creativo?


Te asteptam pe 2-3 Noiembrie la ARCUB pentru a participa la un adevarat festival al creativitatii. La #Creativo iti vei da intalnire cu designeri ai momentului, stilisti, cei mai cunoscuti influenceri, antreprenori, dar si persoane care te pot ajuta sa iti indeplinesti visul oferindu-ti finantare, consultanta sau chiar idei de afaceri. Vino la #Creativo si descopera tehnica de ultima generatie dar si cursuri autorizate in domeniul fashion.

Descopera Designers Expo Market (Expozitie cu vanzare a tinerilor designeri), dar si demonstratiile Gemini CAD Systems si Wilcom! In plus? Conferinte si Workshopuri gratuite, dar si reduceri substantiale la cursurile Atelierele ILBAH din domeniul Fashion precum: Design Vestimentar, Proiectare Vestimentara, Stilism, Croitorie.

organizatori-creativo-7-atelierele-ilbah


Te-ai inscris la Conferintele si Atelierele #Creativo?
Accesul este gratuit. Locurile sunt limitate.


Detalii si inscrieri pe: club-creativo.ro


Conferinte #Creativo no.7


 


Ateliere #Creativo no.7


 


Seminarii #Creativo no.7Organizatori: Atelierele ILBAH, Brodat și Cusut, Brother, Tipare de Croitorie.

Eveniment sustinut de Banca Transilvania.

Parteneri princilapi ARCUB, Primaria Capitalei, Primaria Capitalei, BeautyOne, Prym, Wilcom, Gemini CAD Systems, Geko, Mimaki, Emidale

Parteneri: Metal Creativ, Exotique, Vitamin Aqua, Sloop, Beraria H, Gramma Wines

Colaboratori: La Projet D’Amour, PTIR, Mirela Diaconu, Silvia Serban, Veronica Frisan

Parteneri media: Revista BIZ, A list Magazine, DivaHair.ro, Business Texin, Radar de Media, Marea Dragoste, Revista Atelierul, Sava Ionut, InStilulMeu.ro, The Socialite, Social Agenda, IQool, Bucharest Style, Famost, Revista FPM, e-femeia.ro

Posted in blog |

Conferinte si Workshop-uri marca Atelierele ILBAH la Targul de Cariere 2019 | Cluj

Atelierele ILBAH au participat in acest an la cel mai mare eveniment de recrutare din Transilvania – Targul de Cariere Cluj-Napoca, organizand ateliere si conferinte in cele mai cautate domenii din momentul actual.

 


Conferinta Designer de Interior – Cariera sau Hobby?


In cadrul primei conferinte – „Designer de Interior: Cariera sau Hobby? Primii pasi in domeniu” arhitect si trainer Atelierele ILBAH, Codruta Ghiran le-a vorbit participantilor despre evolutia acestui domeniu si despre cerintele pietei. Mai mult, au discutat despre oportunitatile pe care acest domeniu le ofera, despre modul in care decurge o intalnire cu clientul, despre modul de promovare si despre proiectii de viitor.

Prezentarea s-a transformat rapid intr-o discutie libera, participantii adresand intrebari atat despre design-ul de interior in general, cat si despre ce presupune efectiv aceasta munca si competentele necesare pentru a deveni expert.

 


Workshop Fotografie – Cum transformi pasiunea in meserie?


Conferința a fost urmata de atelierul de fotografie „Cum transformi pasiunea in meserie”, atelier in cadrul caruia Saul Pop, fotograf si trainer Atelierele ILBAH a sustinut o altfel de lectie introductiva in arta fotografiei. Participantii au facut poze in cadrul targului, dupa care le-au analizat si au stabilit ce si cum putea fi imbunatatit. Arta fotografiei a fost explicata in detaliu, atat pentru cei care au optat sa isi aduca aparatul foto, dar si pentru cei care au venit cu smartphone-ul.

Participantii au invatat cum sa isi regleze in mod corect aparatul foto sau cum sa surprinda emotii folosind camera telefonului mobil, dar si care sunt primii pasi pe drumul spre o cariera stralucita.

 


Conferinta Marketing Online: De la urmaritor la cumparator


In prima zi a Targului de Cariere a avut loc si conferinta „Marketing online: De la urmaritor la cumparator”, eveniment in cadrul caruia Oana Kovacs, trainer Atelierele ILBAH le-a explicat participantilor cum pot pune bazele unei strategii eficiente de marketing. Participantii au discutat impreuna cu Oana Kovacs si despre instrumentele pe care social media le pune la dispozitie, ultimele modificari de pe aceste platforme, dar si cele mai in voga tips & tricks din acest domeniu.

Participantii au aflat si moduri in care pot descoperi publicul lor tinta, dar si cum pot ajunge la acesta.

 


Workshop Design Floral – Descopera Arta Florala


Seria evenimentelor din data de 15 octombrie a fost incheiata cu atelierul de Design Floral – Descopera Arta Florala, sustinut de florist si trainer Atelierele ILBAH Andreea Moldovan. Pe langa informatiile primite in legatura cu acest domeniu, cum ar fi modul de pastrare corect al unui aranjament, tipuri de flori potrivite pentru interior sau detalii stiintifice in legatura cu florile utilizate,  participantii au ramas si cu un aranjament floral realizat de catre ei.

Atentia, rabdarea si dedicarea trainerului si-au spus cuvantul, participantii afisand zambete si radiind de fericire pe toata durata workshop-ului marca #AteliereleILBAH.

 


Conferinta 3D Studio Max – Vizualizari Arhitecturale: Look and Learn


In cea de-a doua zi a Targului de Cariere a avut loc conferinta „3D Studio Max – Vizualizari Arhitecturale: Look and Learn”, conferinta in cadrul caruia a fost prezentat modul de realizare a unui design interior de la 0. Avantajele sau dezavantajele anumitor programe de grafica si proiectare precum Sketchup, Autocad sau Arhicad au fost aduse in discutie, de asemenea.

Au fost dezbatute si modul in care iti gasesti clientii in acest domeniu, timpul de lucru necesar pentru a realiza un design de interior, de produs sau chiar o intreaga opera de arta transpusa in VR. La finalul conferintei participantii au reusit sa isi faca o imagine completa si corecta despre programul 3D Studio Max.

 


Workshop de Croitorie – #ItsSewingTime


Conferinta a fost urmata de Atelierul de Croitorie – #ItsSewingTime sustinuta de catre trainer Atelierele ILBAH, Eniko Balogh. Participantilor le-a fost prezentata programa Cursului de Croitorie de la Cluj-Napoca, iar apoi au invatat care sunt caracteristicile unei masini de cusut performante. Au urmat informatii cuprinzand tipurile de cusaturi, iar ca finalitate au realizat o fata de perna.

Materialele au fost puse la dispoziție de catre Atelierele ILBAH, Cusut si Brodat si BROTHER.

 


Conferinta Antreprenoriat – Trei pasi spre o afacere de succes


Expert in Accesarea Fondurilor Europene si trainer Atelierele ILBAH a vorbit participantilor la conferinta “Trei pasi spre o afacere de succes” despre antreprenoritat, linii de finantare, programe si proiecte, potrivite pentru a-ti pune in practica ideea de afacere. Oportunitatile, dar si impedimentele de care te-ai putea lovi ca antreprenor aflat la inceput de drum, dar si detaliile care fac diferenta intre proiectele pentru Accesarea Fondurilor Europene au fost dezbatute.

Participantii au plecat cu informatii noi si actuale, dar si cu mai mult curaj spre a-si incepe o afacere.

 


Workshop Design Vestimentar – Este timpul sa devii designer


Veronica Frisan, designer vestimentar si trainer Atelierele ILBAH a vorbit despre beneficiile de a activa in domeniul fashion, in timp ce realiza alaturi de participanti o opera de arta. Au fost realizate drapaje unice, iar participantii au luat in considerare posibilitatea de a urma un curs la Atelierele ILBAH in acest domeniu.

Materialele, culorile, texturile si modelele realizate au reprezentat in totalitate personalitatea creatorului lor si au incantat privirile noastre, a tuturor.

 

Posted in blog |

#Creativo – Designers ExpoMarket

In premiera in acest an #Creativo aduce un nou concept si anume “Designers ExpoMarket”. Un loc dedicat voua, absolventilor sau cursantilor Atelierele ILBAH de la cursurile de Design Vestimentar, Proiectare Vestimentara si Croitorie.


Ai doar cateva piese vestimentare, ai inceput deja sa pui bazele primei tale colectii sau ai o intreaga colectie realizata? Atunci de ce sa nu le expui la Designers ExpoMarket.

Vei avea ocazia sa iti expui creatile in cadrul celui mai important eveniment dedicat industiei de fashion din Romania. Editori, blogeri, stilisti, persoane publice vor fi prezente la eveniment, o sansa unica pentru networking si promovare. Fie ca esti designer de haine, bijuterii sau palarii „Designers ExpoMarket” este locul potrivit pentru a avea contact direct cu posibili cumparatori sau investitori.


Despre Creativo


#Creativo, ajuns deja la cea de-a 7-a editie, este cel mai important eveniment de Fashion, care reuneste pasionatii de moda, design, stil si pe cei care ii pot ajuta sa isi puna visul in practica si/sau sa inceapa un business plecand de la aceasta pasiune.

Anul trecut evenimentul a reunit peste 5.000 de participanti cu un Online Reach de 400.000 de vizitatori.

Pe scurt, #CREATIVO are doua directii: Workshop-uri & Ateliere (peste 30 la numar, de croitorie, drapaj, desen de moda, broderie computerizata, quilting, plus multe alte workshop-uri inedite) si 12 Conferinte. Anul acesta #CREATIVO va avea loc tot la ARCUB (Str. Lipscani 84-90), in perioada 2-3 Noiembrie.


Cum participi?


Vrei sa participi la prima editie #Creativo – Designers ExpoMarket? Tot ce trebuie sa faci este sa ne trimiti 5 poze cu creatii proprii, nume si numar de telefon la adresa de mail office@club-creativo.ro iar noi te vom contacta pentru mai multe detalii.

Evenimentul este organizat de Atelierele ILBAH si Cusut si Brodat.

Posted in blog |

Atelierele ILBAH 2019 - Cursuri de Calificare si Formare Profesionala. Toate drepturile rezervate. Protectia se exercita asupra textelor, creatiei artistice, imaginilor si fotografiilor, precum si asupra altor elemente protejate de drepturi de autor.