Atelierele ILBAH au pregatit o noua surpriza pentru cursantii de la Design interior!

Daca la inceput totul a fost gandit ca un workshop, ulterior am transformat initiativa intr-un adevarat concurs! Premiile sunt substantiale, iar workshopul-concurs le ofera participantilor ocazia de a-si pune in valoare creativitatea, prin intermediul cunostintelor dobandite pe parcursul cursului. 

 

Ziua de duminica, 29 iunie, a fost pentru noi una speciala, cu invitati alesi, specialisti care profeseaza in domeniul designului de  interior si arhitectura. Evenimentul s-a desfasurat la Ansamblul Rezidential din strada Sirenelor 63, un nou proiect care consta intr-un imobil amplasat pe o strada cu acelasi nume, avand ca data de finalizare 1 iunie 2014. Cladirea este alcatuita din demisol, parter si 6 niveluri, cu un total de 28 de apartamente cu 2 camere si 2 apartamente cu 3 camere.

Gazda evenimentului a fost Ramona Dirlea, de la „Noi rezidente”, care a vorbit despre ansamblul rezidential, ideea care a stat la baza conceptului si despre tipologiile de apartamente din cadrul blocului. Apoi a urmat un curs intensiv despre variatele solutii de amenajare a apartamentelor de mici dimensiuni, rezumate in 10 pasi de catre  trainerul cursului de design interior din cadrul Atelierelor arh. Miruna Ardelean. 

” Incerc mereu sa gandesc pentru absolventii nostri care fac parte din marea familie a designerilor de interior, teme prin care sa aprofundam impreuna notiunile transmise la curs. In meseria noastra este nevoie de documentare continua si de multa experienta care se dobandeste doar prin munca si responsabilitatea de a duce la bun sfarsit un concept. Cine vrea sa-si transforme pasiunea in realitate si doreste sa faca din ea o adevarata profesie sigur ne va trece pragul cu acelasi entuziasm ca la inceput” ne-a asigurat Miruna.
 

De asemenea, ne-a fost alaturi Gratiela Manoliu, de la „Mavinni Mobili”, care ne-a indrumat sa avem incredere in productia de mobilier din Romania si sa gandim proiecte customizate pentru a veni in intampinarea cerintelor celor mai pretentiosi clienti dar si a celor mai pretentioase spatii.

Provocarea pe care am lansat-o cursantilor sub forma de concurs are tema unui proiect de amenajare a unor spatii de dimensiuni mici, din categoria locuintelor unifamiliale si de optimizare a lor.

Cursantii au primit regulamentul concursului si informatiile necesare realizarii proiectului, dupa ce au parcurs un curs introductiv despre pasii cei mai importanti in amenajarea unor spatii mici si optimizarea lor.

Apartamentele au suprafete intre 52 si 81 de metri patrati, fiind compartimentate eficient si oferind deschidere si luminozitate. Cursantii au asistat si la o simulare cu un potential client, care le-a oferit informatiile necesare pentru ca ei sa realizeze un proiect de amenajare cat mai apropiat de gusturile publicului.

Multumim tuturor membrilor organizatori si invitatilor speciali de la „Noi rezidente” , „Renderthing – Design&Arhitecture Studio” si  Mavini Mobili.