#BIFE SIM 2019 a fost despre implicare, pasiune si workshop-uri gratuite oferite de Atelierele ILBAH.


            Cele sase workshop-uri gratuite oferite de catre Atelierele ILBAH in cadrul BIFE-SIM 2019 au fost un real succes, adunand peste 100 de persoane care au descoperit informatii noi si valoroase. Pasiunea si domeniile comune de interes au fost factorii care i-au determinat sa participe, iar noi, Atelierele ILBAH le-am pus la dispozitie toate materialele necesare pentru a-si pune in practica ideile creative.

           Astfel, atelierele au fost spectaculoase, cu si despre oameni de succes, iar tematicile abordate au fost alese cu meticulozitate. Din povestea BIFE-SIM 2019 fac parte si trainerii nostri, fara de care nu am fi reusit. Acestia si-au exprimat gandurile, parerile, dorintele si planurile de viitor, iar participantii, asemeni unor elevi eminenti, au luat notite.


Living table ART – DESIGN/Instalații Florale


Culoare, textura, aranjare, arta. Cuvintele care caracterizeaza workshop-ul Living table ART, sustinut de Tina Pipos.

Tina Pipos, trainer Atelierele ILBAH, a dezvaluit participantilor un mod inedit de a decora floral o masa in momentul in care avem invitati, acasa. Tot ea le-a explicat celor prezenti tehnici de pastrare a florilor pe o perioada indelungata, tipurile de texturi care pot fi alaturate si o parte a teoriei culorilor, pentru a realiza un decor floral placut din punct de vedere vizual. Participantii au descoperit si cum pot face dintr-un numar restrans de flori o adevarata piesa de arta, pentru a-si infrumuseta locuinta. Tipurile de flori care pot fi utilizate acasa au fost si ele dezbatute, trainerul Atelierele ILBAH dezvaluind anumite secrete folosite pentru instalatiile florale.

 


NEW DESIGNERS IN TOWN – Povesti de Succes


Sergiu Califar și Andreea Marcu, absolventi ai Cursului de Design Interior, au fost invitatii nostri, care ne-au dezvaluit pasii pe care i-au urmat in drumul spre succes.

Atat viata lor, cat si modul de a privi lumea design-ului interior le-au fost schimbate in urma absolvirii Cursului de Design Interior, unde au fost coordonati de catre arh. Miruna Ardelean. Povestile lor au reprezentat o sursa de inspiratie pentru participanti, care au fost interesati despre parcursul profesional al celor doi invitati. Sergiu Califar este la baza arhitect, iar Andreea Marcu este inginer constructor, dar design-ul interior a fost o pasiune pentru ambii.

 


Initiere in 3ds MAX – Vizualizari arhitecturale – Look and Learn


Dragos Maxinoiu, trainer Atelierele ILBAH , a sustinut un workshop de initiere in 3ds MAX, unul dintre cele mai complexe programe de randari arhitecturale.

In cadrul atelierului a fost prezentata interfata programului si a fost construita o scena de la zero. Rabdarea si multitudinea de informatii pe care trainerul le-a oferit au fost apreciate de catre toti participantii, care au primit raspunsuri ingenioase la fiecare intrebare adresata. Design-ul interior, constructia pieselor de mobilier si construirea unei imagini similare cu realitatea pentru randarea noastra au fost subiectele care au captat interesul si atentia participantilor.

 


Marketing 101 for Interior Designers


Trainer-ul #Atelierele ILBAH, Mihaela Gurau, a sustinut workshop-ul Marketing 101 for Interior Designers, in cadrul caruia au fost explicate atat tool-urile de care dispunem pe Facebook, cat si regulile de care trebuie sa tinem cont in momentul in care ne dorim sa comunicam si promovam afacerea noastra. Prezentarea a fost sustinuta de exemple si idei creative de care arhitectii se pot folosi. Au fost, de asemenea, si informatii despre platformele de social media uzitate in prezent si despre trendurile momentului.

La finalul atelierului arhitectii au inteles importanta promovarii in mediul online, iar noi, Atelierele ILBAH ii asteptam cu drag la curs.

 


HOME DECO – Plante de Interior-Tips&Tricks


Cristina Toma, designer florar si trainer Atelierele ILBAH, a prezentat participantilor plantele de interior care aduc un plus de imagine locuintei tale, dar si care sunt plantele nocive pentru anumite categorii de persoane. Mai mult, Cristina Toma a facut live o demonstratie spectaculoasa privitoare la aranjamentele florale pe care le putem folosi ca decor. Tabloul realizat de catre trainerul Atelierele ILBAH a inclus atat muschi, cat si plante suculente sau orhidee, bucurand din punct de vedere vizual orice privitor.

Cu informatii valoroase, idei creative si multa pasiune pentru acest domeniu, va asteptam la Cursul de Decorator Floral! 

 


Photography ART – Fotografia de Arhitectura


Bogdan Zop, fotograf și trainer Atelierele ILBAH, a aratat, demonstrat si explicat cum poate fi realizata fotografia de arhitectura.

Participantii au privit initial cum se modifica planurile in momentul in care utilizam anumite trucuri ale fotografiei, cum poti schimba cadrele si care sunt unghiurile care fac un spatiu sa para mai generos. Mai apoi, au pus in practica cele invatate, tot in cadrul workshop-ului. Arta fotografiei poate fi stapanita doar de cei pasionati, asa ca determinarea este una dintre calitatile indispensabile pentru a participa la Cursul de Fotografie.

 


Home & Deco Embrodery 2019 – Personalizarea locuintei prin broderie


Silviu Ciobanu, trainer #AteliereleILBAH, ne-a aratat ca nu exista limite cand vorbim de brodat. Culori vii, idei inovatoare si masini de brodat Brother. La asta s-a rezumat workshop-ul dedicat personalizarii locuintei prin broderie.

Broderia este o alternativa ingenioasa atunci cand dorim sa ne decoram casa intr-un mod cat mai placut si, in acelasi timp, sa ne lasam amprenta asupra lucrurilor din jurul nostru. Fiindca evolutia tenologica include si domeniul fashion, partenerii nostri, Brother, fac brodatul mai usor ca niciodata!

 


Conferinta – Commercial Design – Caracterul Inedit VS Familiar


Arhitect Codruta Ghiran, trainer Atelierele ILBAH Cluj-Napoca, a sustinut conferinta denumita Commercial Design – Caracterul Inedit VS. Familiar, in care au fost dezbatute trendurile in materie de design comercial.

De la amenajarea receptiei unui hotel sau a unei cafenele, pana la studii de caz pe doua brand-uri cunoscute, aflate in opozitie, arh. Codruta Ghiran a surprins toate aspectele pe care un designer trebuie sa le ia in considerare. Grupul tinta, valorile brandulului, texturile si culorile folosite pentru a conferi un caracter inedit sau familiar, dar si fezabilitatea lor in contextul socio-cultural actual au fost alte teme de discutie dezbatute in cadrul conferintei.

 


Exotique – partener oficial al Atelierele ILBAH


Exotique, furnizor al Casei Regale a României din anul 2009, ne-a oferit piese de mobilier speciale pentru infrumusetarea standului. Exotique este conceput drept un Inspirational Butique, avand ca scop oferirea produselor exclusiviste pentru toti iubitorii de design interior. De peste 16 ani pe piata, piesele de mobilier cu influente din diverse culturi, avand decoratiuni sculptate si pictate manual.

De la mese din esente de lemn, mpana la scaune atipice, Exotique dispune de adevarate piese de arta.

workshop-uri-de-succes-la-bife-sim-2019-4


VA MULTUMIM!