Explozie de gusturi si arome in cadrul workshop-urilor de Cooking marca Atelierele ILBAH.


Aroma si savoare, ambele condimentate in cel mai autentic si inedit show gastronomic, care a avut loc saptamana trecuta, in cadrul workshop-urilor de cooking marca Atelierele ILBAH.


Timp de patru zile,  sub cupola ROMHOTEL, am asistat cu totii la spectacol. Un spectacol culinar unic si desavarsit, unde atat privirea, cat mai ales papilele gustative ne-au fost incantate de cele mai wow sesiuni gratuite de cooking.


Bucataria dusa la rang de arta


Noua workshop-uri atent structurate pe parcursul celor patru zile, au adunat laolalta numerosi pasionati de bucatarie, si nu orice fel de bucatarie, ci una dusa la rang de arta. Minuni in farfurie si oameni care s-au reinventat de dragul pasiunii pentru gatit.

Arta culinara nu este pentru oricine, insa cine o imbratiseaza, se poate spune ca si-a gasit menirea si bucuria vietii. Cu suflet, cu multa pasiune si talent, masterchefi desavarsiti au pornit intr-o calatorie fantastica, alaturi de cele mai solide ajutoare: participantii la cursul de Cooking, derulat in cadrul scolii Atelierele ILBAH.

 


Participantii la atelierele de gatit au descoperit experiente noi si inedite in materie de cooking


Pasiunea nu a avut nevoie de prea multa chemare, numerosi iubitori ai fenomenului cooking, inscriindu-se la unul sau mai multe workshop-uri. Si-au dorit inedit, si-au dorit sa invete de la cei mai buni, totul despre gust si culoare, despre ce inseamna un plate de exceptie, si, spunem noi, au reusit.

Fiecare, in functie de atelierul in care s-a regasit, a invatat cum sa contureze, de la A la Z farfuria perfecta. O combinatie intre placerea vizuala si deliciul papilelor gustative, o calatorie in lumea simturilor, cum numai gastronomia de calitate ti-o poate oferi.

 


Am parcurs, impreuna, intreaga harta a gastronomiei


Florin Carnicianu si Catalin Constantin, traineri Atelierele ILBAH,  au demonstrat ca sunt adevarati artisti atunci cand vine vorba sa combine retete clasice cu mirodenii din Orient sau specialitati de pe alte meleaguri. Ca vorbim de prepararea pastelor carbonara, a salatei grecesti, a supelor crema de broccoli, ciuperci sau telina, dar si ce inseamna chinese food, sushi, vegan food sau raw vegan delight, toate workshop-urile au constituit un adevarat recital al gustului si culorii.

Totul a fost, practic, o explozie de gusturi si arome, in combinatii unice si inedite, dedicate tuturor pasionatilor si specialistilor in gastronomie. Am aflat secrete, dar si tehnici de gatit inovatoare, am parcurs, pe scurt, intreaga harta a gastronomiei. Fiecare zona cu tipicul ei, cu doza sa de nou si cu propriile influente culinare. Am inteles ca exista o educatie culinara atunci cand vorbim despre arta gustului si ne-am bucurat, cu totii, de un eveniment la superlativ.

 


Le multumim absolvenitlor nostri din cadrul cursului de bucatar, Chirita Stefan Cosmin, Cepoiu Alexandra Daniela, Muresean Elena Mariana, Ispas Violeta, pentru sprijinul acordat pe toata perioada targului Romhotel, dar si trainerilor nostri, Florin Carnicianu si Catalin Constantin.

Photos by: Mihai Popa, Mariana Boja, Leontina Lacatus, Alice Popoviciu, Oana Dragan, Ana Stancu, Madalina Shraim, Teodora Stoian, Iulian Lazar.