Ziua de 27 mai a fost marcata de workshopul de Design Floral InspirationArt, sustinut de catre maestrul florist Nicolae Agop, care a fost invitat pentru prima oara in Romania, pentru sustinerea unui workshop de acest tip. Ne-am bucurat sa cunoastem o personalitate calda, dornica sa ii invete pe participantii la workshop toate tehnicile pe care le-a deprins pana acum, in multi ani de munca, pasiune si daruire pentru arta florala.

Workshopul a debutat cu o demonstratie sustinuta de catre maestrul florist, prin care a exemplificat 5 tipuri de tehnici de aranjare a buchetelor creative, cu ajutorul trainerilor nostri de la Design Floral, carora le multumim pentru toata sustinerea acordata: Sanda Lazur, Cristina Popovici si Anne Marie Popa.

Dupa o mica pauza, fiecare participant a realizat propriul aranjament floral, dintre cele 5 din cadrul demonstratiei, sub atenta supraveghere a domnului Agop, care le oferea sfaturi la fiecare pas.

Dupa ce fiecare participant a realizat buchetul, dupa una dintre tehnicile invatate, maestrul florist a oferit feedback pentru fiecare creatie in parte si le-a dat sfaturi tuturor participantilor, care s-au bucurat in acest fel de o experienta unica si complexa de invatare.

Doamna Sanda Lazur, trainer de Design Floral si Ikebana in cadrul Atelierele ILBAH, ne-a fost alaturi pe tot parcursul workshopului si ne descrie intreaga experienta in cateva cuvinte: Ma bucur ca am reusit impreuna cu Atelierele ILBAH sa aducem in Romania un maestru florist atat de apreciat, care a fost si singurul care le-a oferit participantilor feedback dupa realizarea buchetelor creative. Am apreciat simtul practic al tehnicilor exemplificate, caci aceste buchete pot fi realizate fara nicio problema la ocazii special, fiind o sursa imensa de inspiratie pentru floristii care au participat. A fost o experienta unica, alaturi de un om foarte deschis si doritor sa ii invete pe cei din jur ceea ce stie.

Natasha Maxim, participant in cadrul workshopului, ne povesteste experienta ei de la workshop: Pe langa faptul ca am fost norocoasa sa fac parte din asistentele domnului Agop, unde am avut ocazia sa invat lucruri noi, despre cum sa realizezi o lucrare florala curata si valoroasa. Am participat cu multa emotie, nerabdare, curiozitate la acest workshop si eram ferm convinsa ca voi pleca acasa cu multe informatii si sfaturi de la domnul Agop. Este primul workshop unde am avut parte de cea mai frumoasa experienta, asta si pentru ca am vazut cap coada cum se organizeaza un astfel de eveniment si cata implicare a depus intreaga echipa Atelierele ILBAH.

Le multumim partenerilor care ne-au fost alaturi in cadrul evenimentului: Rotenberg, Lucflori.ro si Floro.ro.

Pentru cei care nu au reusit sa ajunga, puteti descoperi atmosfera de la workshop in urmatorul video de prezentare, pentru care ii multumim lui Radu Balan.