Pe 11 august, gradina Atelierele ILBAH s-a transformat intr-un hub al creativitatii. Peste 40 de actuali cursanti si absolventi ai Cursului de Design Interior au ales sa-si petreaca ziua de Sambata la un super Workshop “Do it Yourself / Art & Craft” by arh. Miruna Ardelean. Impreuna cu invitatii sai speciali, trainerul Cursului de Sketchup, Ciprian Vlaicu, arhitect in cadrul emisiunii “Visuri la Cheie” si si arh. Cora Corina Constantinoiu, au discutat despre secretele mixului perfect intre functional si estetic in crearea unui obiect de design.


 

Orice obiect din jurul nostru are in spate un act creativ. Un creion, tacamurile cu care mancam, farfuria, scaunul pe care ne asezam, masina in care ne urcam, haina pe care o purtam. Tot ce are volum, ce poate fi atins, pipait, mirosit, gustat si foloseste omului are la baza o idee, in definitiv, un design.

“Design-ul de obiect face parte din rutina noastra zilnica si e necesar sa-i acordam un ragaz pentru ca vitalitatea si expresivitatea design-ului ne poate imbunatati calitatea vietii. Ne bucura sufletul, ne face sa zambim, sa fim mai buni si  sa ne dorim sa ne inconjuram de lucruri frumoase, utile si functionale. Ne face mai frumosi!”, arh. Miruna Ardelean.


Design, Creativitate, Arta!


Design-ul nu este doar functie, in sensul impersonal, ingineresc. Intotdeauna este insotit de poveste. Si mereu, povestea ti se adreseaza, vorbeste despre tine. Design-ul este practic un context. Plecand de la aceasta idee, participantii au avut ocazia de a-si pune amprenta creativa pe un corp de iluminat si o agenda, imbinate armonios intr-un singur concept, creatie proprie, care vor fi expuse in standul Atelierele ILBAH din cadrul BIFE-SIM 2018.

Puteti admira mai multe fotografii din cadrul workshopului, aici:  https://www.facebook.com/368017723305562/photos/?tab=album&album_id=1810194709087849

workshop-do-it-yourself-art-&-craft-by-arh-miruna-ardelean-12


Expozitie de proiecte in cadrul Conferintei de design interior de la BIFE-SIM 2018 by arh. Miruna Ardelean


Arh. Miruna Ardelean va sustine o conferinta inedita de Design Interior in cadrul BIFE-SIM 2018, pe 16 septembrie, incepand cu orele 12:00, in Pavilionul B din cadrul Romexpo, Sala Titulescu. In cadrul conferintei, va avea loc jurizarea concursului ce a fost lansat odata cu Workshopul “Do it Yourself / Art & Craft”, dar si o expozitie cu proiectele si obiectele de design realizate de participanti.

 


Parteneri ai evenimentului: Beaucoupzero


Beaucoupzero este, in ciuda numelui, un brand romanesc. Un brand local si chiar personal, fiindca Beaucoupzero inseamna Matei Apostolescu si Silvana Bratu, doi oameni pasionati de culoare, de forma, de textura, de frumos.

Beaucoupzero este proiectul sub umbrela caruia ne-am dorit sa transferam lucrarile de arta ale lui Matei din mediul virtual in cel fizic, mai exact din calculator pe panza, sub forma de tablouri de arta, pe obiecte vestimentare si accesorii, precum posetele in serie limitata, si chiar pe mobilier ori pereti. Acest transfer are loc cu ajutorul design-ului digital.”


Tema & regulamentul Concursului “Do it Yourself / Art & Craft”


Lumina este un element esential in design-ul de interior. Modul in care un spatiu este iluminat poate schimba atat ambianta unei incaperi, cat si dimensiunea perceputa a acesteia. Iluminarea potrivita joaca un rol important in atingerea unui echilibru perfect intre stil, confort si practicitate in crearea unor interioare incantatoare si totusi functionale.

In acest context, le oferim participantilor la concurs libertatea de a gandi orice obiect din categoria corpurilor de iluminat. Rolul lor este sa caute forme, armonie si un design care sa sustina o idee creativa, cu un concept special. Posibilitatile sunt infinite. Imaginatia este cheia!


Durata concursului:

  • Start:Sambata – 11.08.2018 – ora 13:00.
  • Stop: Sambata – 08.09.2018 – predarea planselor se va realiza in format digital (fisier de tip .jpg sau .pdf), sub forma de link de transfer recomandam: wetransfer.com, pana la ora 16:00, la urmatoarea adresa de e-mail: pr@ateliereleilbah.ro. Predarea obiectului/produsului de design se va realiza fizic pana la ora 16:00 la sediul Atelierele ILBAH din Bucuresti sau Ploiesti.
  • Juriu: Miruna Ardelean, arh. Ciprian Vlaicu, arh. Cora Corina Constantinoiu.
  • Expozitie de proiecte in cadrul Conferinta de Design Interior de la BIFE 2018 – eveniment in timpul caruia se vor anunta si castigatorii concursului.

Premii:

Piese obligatorii:

  • 1/2 moodboard A2 – cu proiectul de design al obiectului ce urmeaza a fi realizat, predat in format digital – format .jpg sau .pdf + si/sau piesa/obiectul/produsul de design realizat fizic.

ATENTIE! Plansele/Produsele se predau in anonimat (NU trebuie sa contina NUMELE participantilor), insa trebuie sa contina un cod de 3 cifre la alegere, cod ce va fi mentionat atat pe produs cat si pe planse.

Mult succes tuturor!