Anul acesta am avut onoarea sa participam la Saptamana Verde, program ce are in vedere dezvoltarea competentelor responsabile ale anteprescolarilor, prescolarilor si elevilor fata de mediul inconjurator.

Alaturi de Ana-Maria Macovei (trainer curs Design Floral Cluj-Napoca) am acceptat provocarea celor de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva ,,Miron Ionescu” din Cluj-Napoca, si am organizat alaturi de cei mici un workshop de aranjamente florale.

Institutia este prima care a devenit Centru de Resurse si Documentare pentru Educatia Incluziva/Integrata la noi in tara avand misiunea de a crea un mediu cald, suportiv, deschis spre comunicare si spre nevoile copiilor cu cerinte educationale speciale in scopul atingerii nivelului optim de dezvoltare personala, al recuperarii si integrarii lor scolare, profesionale si sociale.

Copiii se aflau in Saptamana Verde, iar activitatea a venit ca o oportunitate de a descoperi tainele meseriei de Decorator Florar. Ioana Rus, profesor-educator in cadrul acestei institutii, si-a dorit ca elevii de care se ocupa cu atata pasiune sa aiba o experienta similara cu cea pe care a avut-o dansa in trecut prin participarea la cursurile Atelierele ILBAH.

Ea ne-a marturisit ca, in momentul in care a participat la workshop-urile noastre, trecea printr-o perioada dificila si a cautat refugiu intr-o activitate recreativa. In urma experientei placute pe care a avut-o Ioana la Atelierele ILBAH, am avut bucuria sa cunoastem grupul de elevi pe care aceasta ii coodoneaza astazi cu mult devotament.

La finalul atelierului, copiii ne-au spus cat de bine s-au simtit, asigurandu-ne ca nu vor uita prea curand aceasta zi. Fiecare elev a facut un aranjament de flori pe care l-a adus acasa si l-a oferit unei persoane apropiate. Mai mult, am avut surpriza ca una dintre fetite sa afirme ca in urma atelierului isi doreste sa devina florist, promitandu-ne ca daca ajunge acolo unde isi propune, nu va uita de noi si ne va vizita.

Pentru a afla mai multe informatii despre Cursul Autorizat de Decorator Floral organizat de Atelierele ILBAH, acceseaza link-ul de mai jos. Te asteptam la curs!

https://www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-decorator-floral/