Conferinta Atelierele ILBAH, sustinuta de arh. Miruna Ardelean la BIFE–SIM 2018, a fost, din nou, o poveste impartasita cu multa dragoste pasionatilor de frumos


Un om si …o lumina calda


O persoana tonica si efervescenta, un om in ochii caruia se citeste pasiunea si dragostea fata de meseria pe care si-a ales-o si in care s-a regasit cu adevarat, o femeie care a stiut, inca o data, sa aduca lumina calda in sufletele celor care i-au ascultat vorbele. Arhitectul Miruna Ardelean, trainer al cursului de Design Interior, derulat in cadrul Atelierele ILBAH, a creat din nou o frumoasa poveste, in cadrul conferintei  pe care a sustinut-o la BIFE-SIM 2018. A fost o poveste despre lumini si umbre, despre cald si rece, despre right & wrong, atunci cand vorbim despre valoarea estetica, in calitate de concept fundamental, a luminii, in designul interior.

Au fost zeci de participanti, zeci de oameni faini, unii dintre ei fosti cursanti Atelierele ILBAH, altii veniti la conferinta, ca o modalitate de cultivare a pasiunii fata de arta designului de interior. „Mai multa lumina”, spunea Goethe… Iar Miruna Ardelean, cu naturaletea si franchetea ce o caracterizeaza, a scos in evidenta tot ce poate fi frumos in materie de fructificare a acestui element.


„Efectele luminii in Designul Interior” s-a vrut a fi, inainte de orice altceva, o discutie intre prieteni


Prieteni care impartasesc clar vise, ambitii, idealuri similare si care au in comun pasiunea pentru ceea ce reprezinta designul de interior. Ca si la cursurile sale, Miruna a fost un profesor extraordinar, iar tema aleasa a fost pusa in …cea mai buna lumina. Si asta, datorita informatiilor bine structurate, sfaturilor, ideilor si, mai ales, cuvintelor de incurajare pe care ea, in calitate de trainer, le spune mereu celor care vor sa isi traiasca pasiunea pentru design.


Arta si functionalitate


Mai bine de o ora, arh. Miruna Ardelean a reliefat faptul ca mereu trebuie sa existe un echilibru intre lumina naturala si lumina artificiala, ca o piesa de mobilier sau o simpla decoratiune poate fi scoasa in evidenta cu succes daca este… luminata corespunzator. Practic, din spusele ei, lumina scoate din anonimat orice spatiu si contribuie in mod semnificativ la succesul oricarui proiect de amenajare. Fie ca vorbim de spatii de locuit, spatii de birouri, ori comerciale, chiar si spatii exterioare. Arta si functionalitate. In termenii acestia a vorbit trainerul Atelierele ILBAH despre lumina intr-un concept de design.

 


Miruna Ardelean, arhitect, trainer Atelierele ILBAH:

“Trebuie sa tinem cont mereu de efectele luminii si starea pe care aceasta ne-o confera intr-un ambient. Ea poate mari sau micsora un spatiu si ne poate schimba starea de spirit. Lumina este cea care actioneaza diferit prin intensitate, culoare si forma. Acest trio, in formule diferite, este codul genetic al senzatiei pe care o produce lumina. Inca din timpuri stravechi, pictori celebri s-au folosit de efectele luminii pentru a pune accentual in capodoperele lor pe acest element numit lumina. Ma bucura faptul ca astazi, in cadrul acestei conferinte, atatia oameni dragi mie, au venit sa ma asculte si sa invete din ceea ce si eu am invatat, la randul meu, de la altii. Ma bucur ca am reusit sa schimb destine, ca sunt oameni carora le-am modificat, prin pasiunea cu care vorbesc despre design interior, parcursul profesional. Asta e cea mai mare satisfactie pe care un om o poate avea”.

Mai multe poze de la conferinta poti vedea AICI.