Am rescris povestea #Creativo. 48 de ore concentrate pe tot ceea ce inseamna industrie creativa si suflu antreprenorial


Un eveniment ca o gura proaspata de oxigen, cu oameni carora nu le este teama sa se exprime si sa isi lase ideile si creativitatea sa “vorbeasca” mai mult decat o pot face cuvintele. Un eveniment plin de voie buna, de oameni cool, asumati si curajosi atunci cand vine vorba de stil si identitate personala.

Am imortalizat emotii, bucurie, inedit si trairi de toate felurile. A fost, din nou, un weekend efervescent, iar potentialul creativitatii a fost ridicat la cel mai inalt nivel. Am impartasit cu totii la #Creativo, evenimentul de suflet Atelierele ILBAH, aceleasi valori, aceleasi dorinte si acelasi drag de frumos. Evenimentul a fost inca o data o mostra a ceea ce poate insemna industria creativa, concentrata in 48 de ore si in perimetrul bine definit de Centrul Cultural ARCUB.

#Creativo a insemnat, la aceasta a 6-a editie, un program vast dedicat industriei fashion si spiritului antreprenorial, ce a cuprins conferinte, intalniri si workshop-uri, organizate in parteneriat cu oameni ce impartasesc aceleasi valori si aceeasi dorinta de a iesi din sfera anonimatului si de a personaliza orice idee transpusa in realitate. 


Oameni deveniti repere, speakeri la cele mai tari conferinte


Sute de oameni au participat la conferintele sustinute de nume sonore din industria fashion sau de business. Au devenit repere pentru multi, datorita firescului si naturalului ce i-a caracterizat si ii caracterizeaza in abordarea parcursului lor profesional. Nu au avut o reteta a succesului lor, insa au impartasit, intr-o maniera extrem de prietenoasa, toate experientele, toate suisurile si coborasurile cu care s-au confruntat pentru a ajunge ceea ce sunt astazi.

S-a vorbit, la #Creativo, despre pasiune coroborata cu multa munca, despre sacrificii, compromisuri, despre arta de a iesi invingator, de a castiga fiecare provocare, de a invata din esecuri si de a intelege ca un setting mental corect te va duce acolo unde ti-ai propus sa ajungi. Printre speakerii de renume ai conferintelor #Creativo no. 6 s-au numarat Maurice Munteanu, stilist, fashion editor, trainer Atelierele ILBAH, designeri de top ai momentului, precum Elena Perseil, Sivia Serban (si ea trainer Atelierele ILBAH), antreprenori din industria fashion precum Mirela Bucovicean sau Elena Cernatescu, bloggeri cunoscuti care au reusit sa atraga online-ul de parte lor si sa faca un profit din asta, dar si antreprenori care au impartasit participantilor la conferinte cate ceva din secretele unui business de succes pe o piata competitiva cum este cea din Romania.


#Creativo a reunit, acum la ceas de Centenar, oameni din toate colturile tarii


Pe langa conferinte, participantii la #Creativo, editia de toamna, au avut sansa de a lucra, cot la cot cu profesionisti, in cadrul Atelierelor interactive si gratuite, care i-au facut sa se simta unici si le-au permis sa isi exploateze si sa isi fructifice la maximum potentialul creator. Au fost oameni veniti din toate colturile tarii, special pentru #Creativo. A fost, poate, cea mai frumoasa reuniune a diferitelor regiuni, acum in apropierea Centenarului Marii Uniri. Au fost oameni veniti de la Timisoara, Iasi, ori Brasov, fiindca au vazut ineditul si noul din acest eveniment, au crezut in el si in sansa pe care o au de a face ceea ce le place. In povestea #Creativo, au aflat ca daca ai suficienta determinare, ambitie, si incredere in propria persoana, nevoia de autenticitate si unicitate, poate iesi atat de frumos la lumina.

creativo-toamna-2018-editia-a-6-a (5)

Rand pe rand, cu totii au intrat in lumea fascinanta a drapajelor si desenelor de moda, au invatat sa coasa sau sa croiasca piese vestimentare dupa tipare, au testat masini de cusut, surfilat si brodat, au confectionat cu mainile lor mici produse ce vor constitui o frumoasa amintire sau, de ce nu, imboldul catre un nou drum profesional, au intrat in complexa lume a tehnicilor de quilting si patchwork, au asistat la demonstratii spectaculoase de croitorie barbateasca de tip bespoke.

O noutate in cadrul acestei editii a constituit-o Atelierul de Design Pantofi, unde participantii si-au transpus ideile creative, folosindu-se de o varietate de forme si texturi.

creativo-toamna-2018-editia-a-6-a (3)


Creativo, editia cu numarul 6, a fost cu oameni, pentru oameni si despre ei. #Creativo inseamna o frumoasa poveste a tuturor celor carora nu le este teama sa se exprime si sa vrea sa isi cultive nevoia de frumos. Fiecare editie aduce cu ea un final fericit, iar continutul povestii este mereu cel care face diferenta…


Am avut, si de aceasta data, acel happy ending. Urmat, insa, asa cum v-am obisnuit, de “to be continued”… Fiindca povestea #Creativo se rescrie in 2019. Cu multi oameni frumosi, dedicati, determinati si mereu in cautare de stil si identitate personala.

creativo-toamna-2018-editia-a-6-a (12)


#Creativo este organizat de:

Atelierele ILBAH
CusutSiBrodat.ro
Brother
TipareDeCroitorie.ro

Evenimentul a fost sustinut de: Banca Transilvania.


#Creativo, editia a VI-a, nu ar fi fost posibil fara ajutorul partenerilor, colaboratorilor si tuturor celor implicati!


Parteneri: ARCUB, Primaria Capitalei
Colaboratori: Le Projet d’Amour, Exotique, Mirela Diaconu, Silvia Serban, Metal Creativ, Molecule F, Beraria H
Parteneri Media: Diva Hair, Burda International, SavaIonut.ro, Burda Style, Femeia.ro, acasa.ro, Povestea Casei, BUSINESStexin, eva.ro, Dialog Textil, verdict.ro, #SuntMandra, Revista Atelierul, Radar de Media.
Traineri Atelierele ILBAH: Lica Marinescu, Gheorghe Georgeta, Iulia Costescu, Stancu Cornelia, Trifu Karina, Silvia Serban, Madalina Florea, Cornelia Sarghe, Niculae Antochi. Iulia Vlad, Mirela Diaconu, Razvan Pintea si Ines Turturica.

Felicitari si multumiri speciale tuturor!
www.club-creativo.ro

Atelierele-ILBAH-organizator-Creativo

creativo-toamna-2018-editia-a-6-a (21)

Mai multe poze poti vedea pe pagina de Facebook #Creativo, AICI.