Asteptarea a luat sfarsit! Cu cata nerabdare am asteptat aceasta primavara. La Atelierele ILBAH primavara a venit cu cele mai dulci martisoare, pentru cursantii nostri. Desi originile sarbatorii martisorului nu sunt exact cunoscute, se crede ca aceasta a aparut inca din timpul Imperiului Roman, atunci cand Anul Nou se sarbatoarea in prima zi de primavara, in luna lui Marte, zeul razboiului si al vegetatiei. Se presupune de asemenea ca in Bucovina si Moldova martisorul era realizat dintr-o moneda de aur si una de argint, prinse cu ata alba-rosie si purtate in jurul gatului, timp de 12 zile, iar apoi agatate de o creanga a unui copac. Aceasta traditie se pastreaza si in zilele noastre, fiind considerata aducatoare de noroc si prosperitate.

1-martie-blog-2

Martisoarele noastre din acest an au fost putin mai diferite, fiind realizate chiar de cursantii de la Cursul de Patiserie. Sub atenta indrumare a trainerului Chef Costin Licu, acestia au reusit cu multa migala si atentie sa creeze unele dintre cele mai frumoase martisoare, oferite in dar in ziua de 1 Martie, tuturor doamnelor si domnisoarelor.

Odata cu venirea noului anotimp, noi nu putem decat sa va dorim ca toate visurile voastre sa prinda contur si sa devina realitate! O primavara frumoasa tuturor!

1-martie-blog-1