fbpx
148.251.128.27 1722075100 WP Rocket/Preload 22668
Top 5 cele mai bune cursuri Atelierele ILBAH

Vrei sa faci o schimbare profesionala, sa inveti lucruri noi si sa iti dezvolti abilitatile? Vrei sa castigi mai bine, dar nu ai noroc in meseria pe care o ai pentru ca nu mai este de actualitate? Cursurile de calificare pot fi ideale in acest sens, reprezentand un mijloc eficient prin care poti sa descoperi lucruri noi, apeland la talente native, la hobby-uri sau competente.

In continuare, vei descoperi care este topul celor mai bune cursuri de calificare, cum sa il alegi pe cel mai bun si care sunt avantajele acestora. De asemenea, vei afla si unele intrebari interesante si raspunsurile lor, pe care doresc sa le afle multi oameni aflati in situatia de a o lua de la capat si de a obtine o atestare.

1. Cele mai bune cursuri de calificare – Clasificare TOP 5

Cursurile de calificare au aparut din necesitatea angajatilor de a dobandi o pregatire profesionala cat mai aprofundata, imbunatatindu-si competentele profesionale, indiferent de nivel: initiere (se adreseaza celor care nu au niciun fel de pregatire in acest sens), calificare (se dobandesc competente profesionale ce ofera posibilitatea de a lucra in meseria dorita), recalificare, perfectionare, specializare (dezvolta si completeaza cunostintele). In mediul online exista numeroase tipuri de cursuri de calificare foarte populare, majoritatea oamenilor avand o preferinta catre design interior, frizerie, aplicarea extensiilor de gene sau de unghii false, si cofetarie.

Top 5 cele mai bune cursuri 1 Atelierele ILBAHTop 5 cele mai bune cursuri 2 Atelierele ILBAHTop 5 cele mai bune cursuri 3 Atelierele ILBAHTop 5 cele mai bune cursuri 4 Atelierele ILBAHTop 5 cele mai bune cursuri 5 Atelierele ILBAH
Curs de design interiorCurs de frizerie pentru barbati Cursuri extensie de gene Curs de unghii false si stilist de unghiiCurs cofetarie
Este ideal pentru cei care vor sa profeseze in meseria de decorator de interioare.
Atestatul este recunoscut national si international.
Se adreseaza amatorilor care vor sa execute impecabil tunsori pentru barbati.
Ustensilele si consumabilele sunt puse la dispozitie gratuit de scoala.
Cursul ofera cea mai buna sansa de a deveni specialist in domeniu.
Cursantii invata sa aplice genele false, sa le intretina si sa le indeparteze.
Se adreseaza persoanelor care apreciaza arta aplicarii si decorarii unghiilor false.
Cursul este de tip intensiv si dureaza 2 saptamani.
Este recomandat pasionatilor si iubitorilor de dulciuri, care vor sa-si transforme pasiunea intr-o cariera.
Vezi AICI pretVezi AICI pretVezi AICI pret Vezi AICI pretVezi AICI pret

Cursul de design interior

Acest curs ofera o sansa tuturor celor care vor sa invete arta amenajarilor interioare si este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Cursantii trebuie sa fie absolventi de liceu cu sau fara diploma de Bacalaureat. Cursul are o componenta practica si una teoretica, este sustinut de arhitecti cu renume in domeniu si pune la dispozitia cursantilor posibilitatea de a interactiona cu invitati speciali, de a participa la sedinte demonstrative, la concursuri si la showroom-uri.

Participarea la acest curs este utila pentru ca aduce in scurt timp multe satisfactii si recompense, asa ca investitia poate fi considerata una de viitor, care va fi recuperata rapid. Cateva caracteristici ale cursului de design interior merita mentionate:

  • invatarea regulilor de care designerul trebuie sa tina cont in amenajarea spatiului;
  • se vor pune la dispozitie sedinte despre teoria culorii, scara, proportii, iluminarea spatiului, mobilare;
  • vor fi predate si unele notiuni despre psihologia clientului;
  • se vor descoperi stilurile decorative consacrate;
  • la final, decoratorul va sti cum sa schiteze si sa realizeze plansele de prezentare a ceea ce isi doreste clientului sau.

Printre trainerii care vor face parte din echipa ce sustine acest curs se numara arhitectii Raluca Popp, Codruta Ghiran si Miruna Ardelean.

Cursul de frizerie pentru barbati

Cursul este dedicat celor aflati la inceput de drum in aceasta frumoasa meserie, care vor sa descopere tainele ei, acesta fiind autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Aici cursantii vor invata tehnicile de tuns si formele tunsorii, tunsorile de baza in frizerie, diferite tehnici de taiere, notiuni despre fizionomie si despre craniul uman, identificarea nevoilor clientilor etc.

Practica se va face pe modele reale, sub atenta supraveghere a trainerilor, cu ajutorul ustensilelor si consumabilelor scolii, iar participantii trebuie sa aiba pentru curs 3 modele de baieti. Unii dintre cei mai apreciati formatori sunt Daniel Stanciu si Catalin Balan. Ei ofera experienta acumulata din plin, bazata pe cursuri si seminarii.

Curs extensie de gene

Cursul pregateste stilisti de gene false, adevarati profesionisti in domeniu, si este autorizat, ceea ce permite practicarea meseriei si in tara, dar si peste hotare. In urma absolvirii acestui curs se poate lucra in domeniu, in orice salon sau in salonul personal, daca persoana in cauza doreste sa isi deschida propriul business.

Cateva lucruri important de stiut despre acest curs merita mentionate mai jos:

  • tehnica genelor false a devenit o procedura de rutina, fiind dorita de tot mai multe cliente;
  • cursul ajuta nespus la punerea in practica a atentiei la detalii, la sporirea creativitatii sau a pasiunii pentru beauty;
  • va invata cursantul cum sa aplice genele, cum sa le intretina si cum sa le dea jos;
  • cursantul va invata care sunt produsele si tehnicile potrivite in functie de fizionomia clientei;
  • de asemenea, va cunoaste care sunt toate masurile de siguranta pe care trebuie sa le ia, in asa fel incat sa nu afecteze cumva sanatatea clientelor.

Un trainer de succes, care va sustine cursul cu implicare, este Claudia Augustin, cu o experienta de peste 15 ani in domeniu, absolventa de cursuri medicale si de specializare in cosmetica faciala si corporala.

Cursul de unghii false / stilist protezist de unghii

Cursul se adreseaza tuturor celor care sunt pasionati, fara sa conteze daca au absolvit sau nu cursul de manichiura – pedichiura, este de tip intensiv si dureaza 2 saptamani. Pentru a obtine succesul in acest sens, este important ca fiecare cursant sa invete urmatoarele lucruri:

  • respectarea regulilor de proportionalitate;
  • cunoasterea colorimetriei;
  • respectarea teoriei culorilor;
  • imaginatia este singura bariera in calea unui rezultat spectaculos.

Astfel, cursantul va sti, la finalul cursului, sa faca tratamente de baza pentru manichiura, sa aplice unghiile false si extensiile, sa orneze unghia, sa o repare sau sa o trateze in functie de nevoi (in cazul unghiilor sensibile), sa recomande clientilor sai diferite produse sau tratamente adecvate.

Dana Cimpoi este trainerul care va impartasi secretele acestei meserii. Ea are o experienta de 20 de ani ca stilist de unghii.

Cursul de cofetarie

Cursul invata bazele acestei meserii, explicand cursantilor procesele si etapele tehnologice, cum functioneaza acest domeniu si cum se pot dezvolta pe plan profesional. Partea practica se va invata in laboratorul scolii, utilat intr-un mod profesional, dar si in cofetariile partenere (obligatoriu timp de 2 saptamani).

Unul dintre trainerii de succes al cursului este Chef Costin Licu, perfectionat in arta gatitului. Pentru a putea participa la acest curs va fi nevoie de:

  • copii dupa diferite acte (de identitate, de casatorie, de nastere);
  • dovada ca s-a absolvit invatamantul minim (8 sau 10 clase);
  • adeverinta medicala cu specificatia “Apt pentru curs”.

2. De ce aleg oamenii cursurile de calificare de la Atelierele ILBAH

Fiecare persoana are nevoie, la un moment dat, de ceva care sa o stimuleze, sa-i ofere posibilitatea de a se dezvolta personal sau de a face ceva placut. Multi vor sa se reprofileze, pentru ca pe piata muncii exista o oferta tot mai mica de joburi in domeniul lor, altii vor sa debuteze in lumea afacerilor si au nevoie de o calificare din punct de vedere profesional. Exista numeroase avantaje ale acestor cursuri de calificare, dintre care pot fi amintite:

  • completarea competentelor profesionale;
  • durata redusa a urmarii cursurilor;
  • investitie mica;
  • sansa de a invata teorie, dar si practica;
  • dobandirea unei diplome recunoscute la nivel international si national;
  • marirea sanselor de a gasi un loc de munca mai bun;
  • posibilitatea de a avansa in cariera;
  • ofera mai multa incredere in fortele proprii.

Atelierele ILBAH pune la dispozitia tuturor celor interesati o varietate larga de cursuri in multe domenii, in asa fel incat sa beneficieze de posibilitatea de a se dezvolta si de obtine ceea ce-si doresc: design, fashion, cooking, organizare evenimente, arte vizuale, grafica si proiectare, programare IT, comunicare si online marketing, business si management, beauty, hobby etc.

Cursurile sunt populare, nu necesita absolvirea de studii superioare, pun in valoare talentul personal si pasiunile si ofera sansa de a castiga mult mai bine pe viitor. Pentru inscriere este nevoie de cateva acte si de multa vointa pentru depasirea limitelor:

  • copie dupa actul de identitate;
  • copie dupa certificatul de nastere;
  • copie dupa certificatul de casatorie (daca este cazul);
  • copie dupa ultimul act de studii (unele cursuri pot fi facute daca s-au absolvit 8 sau 10 clase, altele necesita liceul, cu sau fara Bacalaureat);
  • adeverinta medicala, in care sa se specifice ca persoana este “Apta pentru curs”.

3.Cum se pun in valoare cursurile de calificare

Absolvirea unor cursuri de calificare este importanta daca persoana in cauza va incerca sa le puna in valoare, altfel raman doar niste diplome aruncate intr-un sertar din locuinta. Astfel, se pot evidentia trei situatii:

  • Persoanele care au loc de munca pot beneficia, dupa obtinerea certificatului de calificare, de salariu mai mare sau de posibilitatea de a lucra pe acelasi post in strainatate, cunoscandu-se faptul ca pe langa proba de lucru, acest certificat va reprezenta garantia ca angajatul viitor este preocupat de cariera si dezvoltarea personala, avand interese permanente in perfectionarea sa;
  • Persoanele care nu au un loc de munca beneficiaza de acumularea de cunostinte si de competente profesionale, care le vor garanta angajarea in viitor. Se poate observa cum cei care au un astfel de atestat sunt preferati de angajatori in fata celor care nu au facut cursuri de calificare;
  • Cei care vor sa fie afaceristi si sa-si indeplineasca visul de a avea propria afacere vor reusi daca au un astfel de curs absolvit. Competentele si experienta acumulata in scoala sunt importante pentru a avea un viitor mult mai prosper si pentru a avea succes.

In concluzie, cursurile de formare profesionala sunt extrem de avantajoase pentru toate persoanele care vor sa acumuleze cat mai multe cunostinte in domeniul preferat, care doresc sa aiba un salariu mai mare sau sanse mai mari de angajare. Atelierele ILBAH pune la dispozitia celor interesati traineri experimentati, programe si metode de instruire adecvate, cursuri autorizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

Surse foto:

shutterstock.com

ateliereleilbah.ro

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre aceste cursuri de calificare

1. Ce cursuri de calificare sunt mai populare si pe care merita sa le faci?2021-08-23T11:25:45+03:00

Pe piata exista o diversitate larga de cursuri de calificare, insa, in 2021, cinci dintre ele s-au numarat printre preferatele majoritatii oamenilor: cursul de cofetarie, cursul de frizerie (barbati), cursul pentru extensii de gene, cursul pentru unghii false, cursul de design interior.

2. Unde poti lucra dupa absolvirea acestor cursuri de calificare?2021-08-23T11:26:12+03:00

Dupa absolvirea cursurilor de calificare, persoanele in cauza pot sa opteze pentru joburi in tara sau in strainatate, pentru ca toate aceste cursuri sunt autorizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

3. Care sunt actele necesare pentru inscrierea la aceste cursuri de calificare?2021-08-23T11:26:46+03:00

Pentru inscrierea la aceste cursuri de perfectionare si calificare nu este nevoie de diploma de studii superioare, ci doar de ultimul act de studii, care poate fi de 8 sau 10 clase, de 12 clase (cu sau fara Bacalaureat), in functie de cerintele specificate de scoala.

4. Care sunt avantajele cursurilor de calificare?2021-08-23T11:27:13+03:00

Avantajele acestor cursuri sunt numeroase, printre ele numarandu-se: investitia mica, posibilitatea de a avansa in cariera, sansa de a avea un salariu mult mai bun, completarea competentelor profesionale, sporirea increderii in fortele proprii, dovedirea faptului ca angajatul este dornic de a se perfectiona.

5. Cum se pot pune in valoare cursurile de calificare dupa absolvirea lor?2021-08-23T11:27:40+03:00

Persoana care a absolvit aceste cursuri cu brio se poate bucura de un start intr-o afacere proprie, pentru ca va sti exact ce trebuie sa faca pentru a obtine succesul, va avea posibilitatea de a avansa in cariera si de a castiga mult mai bine sau va avea sansa sa fie preferata la angajare in locul alteia.