O dieta echilibrata, mai mult timp dedicat propriei persoane si relaxarea oferita de un masaj de calitate sunt cateva dintre secretele unei vieti echilibrate, potrivit cercetatorilor. Oamenii au cautat dintotdeauna metodele optime pentru ingrijirea corporala si mentala, iar printre acestea, masajul este extrem de recomandat.

Descopera in acest articol cateva tipuri de masaje care te pot scapa de stresul cotidian si pe care le poti practica, daca ai de gand sa urmezi cursuri de specialitate si sa schimbi domeniul de activitate.

1. Cate tipuri de masaj sunt si care sunt cele mai apreciate?

masaj clasic, masaj somatic

La o simpla cautare pe internet, poti descoperi un numar mare de tipuri de masaje, fiecare cu o anumita directie in ceea ce priveste beneficiile asupra sanatatii. Insa, potrivit specialistilor in domeniu, cinci dintre acestea sunt cele mai cunoscute si mai apreciale la nivel medical.

Daca te pasioneaza acest domeniu si doresti sa te specializezi urmand cursuri dedicate, ar fi indicat sa iti faci o idee despre tipurile de masaj existente si despre cum functioneaza acestea asupra organismului. Iata cateva dintre cele mai des intalnite:

  • Masajul de relaxare – Mai este numit si masaj clasic si este recomandat pentru persoanele stresate si tensionate. Tehnicile blande de presiune asupra corpului ajuta la reglarea circulatiei sanguine si la detensionarea muschilor. O ora de masaj de relaxare, intr-o atmosfera placuta, nu face nimic altceva decat sa te puna inapoi pe picioare si sa iti redea echilibrul de care ai atata nevoie.

  • Masajul terapeutic – Acesta este recomandat de medicul specialist, ca o continuare a unor tratamente. Anumite afectiuni ale organismului necesita o mai mare atentie pentru recuperare, iar un masaj terapeutic ajuta persoanele cu probleme lombare, ale sistemului digestiv, respirator sau limfatic.

  • Masajul reflexogen – Acest tip de tratament vizeaza picioarele si mai exact talpile. Cu ajutorul acestui gen de masaj se pot activa punctele sensibile din talpa, care fac legatura cu organele vitale si care amelioreaza anumite afectiuni. Fara doar si poate, este nevoie de recomandarea medicului de specialitate.

  • Masajul anticelulitic – Se poate spune ca face parte din categoria celui terapeutic pentru ca pune in miscare sistemul limfatic si circulatia sangvina. Pielea care prezinta aspect de coaja de portocala se poate trata cu masaj anticelulitic periodic. Exista insa anumite tehnici pentru a efectua un asemenea masaj, de aceea este nevoie sa mergi la cursuri de specialitate si sa fii indrumat de specialisti in domeniu.

  • Masajul aromatic – Dupa cum ii spune numele, in acest tratament se foloseste aromaterapia. Mai exact se folosesc uleiurile esentiale cu efect de calmare si relaxare. Beneficiile acestui tip de masaj sunt numeroase, insa cel mai important de mentionat este faptul ca acesta ajuta la restabilirea armoniei dintre corp si minte, punand accent pe sanatatea emotionala.

  • Masajul tailandez – Acest tip de tratament a capatat notorietate la nivel mondial, fiind recomandat persoanelor care doresc sa isi relaxeze muschii, sa isi intareasca articulatiile si sa isi detoxifice organismul. Tehnicile de masaj tailandez implica si manevre de Yoga, iar specialistul care ofera acest gen de tratament trebuie sa aiba specializare in domeniu.

Masajul capilar, facial si drenajul limfatic sunt alte tratamente benefice organismului. Un maseur profesionist ar trebui sa stie informatii complete despre fiecare in parte, si bineinteles, sa cunoasca organismul uman si felul in care acesta poate fi ajutat.

2. Tipuri de masaj kinetoterapeutic – beneficiile aduse sanatatii

masaj kinetoterapeutic

Kinetoterapia face parte din categoria masajului terapeutic si se concentreaza cu precadere pe relaxarea neuromusculara. Exista o serie de afectiuni care pot fi ameliorate cu ajutorul masajului kinetoterapeutic, iar printre acestea cele metabolice, congenitale sau ale aparatului locomotor.

Si sportivii care au suferit diverse accidente se pot recupera cu ajutorul acestui tip de masaj, daca medicul care ii supervizeaza considera ca este un tratament optim. Mai mult, fiecare tratament este individual, in functie de problemele ce trebuie rezolvate.

Imbunatatirea functiilor de coordonare si refacere a fortei musculare se poate face cu masajul kinetoterapeutic, ajutand astfel organismul sa faca fata efortului crescut si sa regleze sistemul cardiovascular.

3. Tipuri de masaj – Cum poti afla daca te pricepi la masaj?

Cu siguranta ca ai prieteni care te-au laudat cand le-ai masat pentru cateva minute gatul incordat sau umerii tensionati, intr-o mica pauza la birou. Insa, pentru a fi un bun maseur, daca te pasioneaza aceasta profesie, este nevoie de multa dedicare si acumulare de cunostinte in domeniu.

Aici, cursurile de specialitate te vor ajuta sa te dezvolti in directia dorita si iti vor deschide usile catre o noua meserie pe care sa o faci cu placere. Nu doar ca vei profesa intr-un domeniu captivant, dar vei avea si multumirea ca oferi tratamente de calitate si faci un bine celor care chiar au nevoie.

Asadar, exista diferite tipuri de masaje, insa il poti invata la perfectie pe cel care te atrage cel mai tare, daca vrei sa activezi in acest domeniu. Trebuie doar sa ai incredere in tine ca poti practica o profesie care sa iti aduca satisfactiile dorite.

Sursa foto: AteliereleILBAH.ro, Pexels.com