Targul international de mobila, echipamente si accesorii pentru casa, Bife SIM, a avut loc weekend-ul trecut (14 – 18 septembrie) la Romexpo in Bucuresti.

Orice client asumat isi doreste sa primeasca sfaturi inspirate si mai ales recomandari personalizate. Iar asta se intampla nu doar pentru ca beneficiarii cauta aceste informatii in permanenta sau pur si simplu pentru ca au o afinitate pentru interioare si pentru piesele de mobilier. Multi dintre noi tratam cu seriozitate  aspectul locuintei noastre, rafinarea stilului personal sau evolutia creativitatii proprii.

Imi este greu sa imi dau seama, vorbind la modul general, cat de deschisi suntem la nou pentru ca majoritatea beneficiarilor isi imbraca casa intr-un mod clasic, elegant, cu o doza de prospetime a timpului trecut raportat la prezent; un clasic revizuit. Foarte putini insa mizeaza pe interioare curajoase, avangardiste si mai putini aleg creatii ale designerilor romani.

bife-cursanti-1

La targul de mobilier de la Romexpo de anul acesta am descoperit cu bucurie designul romanesc si evolutia lui. Am traversat incantata pavilioanele impreuna cu studentii mei curiosi in a descoperi cat mai mult din tendinte, dar si ofertele cu care producatorii locali ne-au asteptat. Am cunoscut oameni minunati, calzi, bucurosi sa ne spuna povestea lor si sa ne invite in fabricile lor  din Bucuresti, Satu Mare, Alba Iulia sau chiar Egipt. Am descoperit branduri romanesti cunoscute sufletului meu, care produc pentru marile case de mobilier din afara. Ma bucura acest aspect si ma bucura cand vad standuri care sunt reprezentate la un nivel inalt, ca la targurile de mobilier internationale.

Clasicul a fost din nou la inaltime, iar piesele de mobilier erau mult mai atent finisate, fara incarcaturi dramatice ca in alti ani, dobandind astfel alte valente.

bife-clasic-3

Zona dedicata bucatariilor a atras o multime de participanti print-un concept pe cat de simplu, pe atat de inedit: bucatari care au gatit in timp real preparate calde. In acest mod, cele mai avansate tehnologii au fost prezentate intr-un context familiar, iar clientii au putut afla in amanunt povestea celor mai spectaculoase plite, hote, aparatura incorporabila si nu numai.

Lemnul brut lasat in goliciunea lui, ce a facut inconjorul targurilor internationale, iata ca a fost prezent si la noi, combinat cu tesaturi si texturi pline, ce vroiau parca sa-l scoata cu orice pret in evidenta. Lemnul refolosit/reciclat a fost din nou la mare cautare si propus in vitrine si comode deosebite.

Paturile cu tablii inalte, tapisate si fotoliile sau canapelele cu iz british au fost cerute la unison de publicul prezent. Texturile si finisajele descoperite creionau interioare cu o foarte mare personalitate, insa pe gustul romanilor sunt inca culorile neutre si tonurile deschise, necesare amenajarilor de spatii mici prin optimizarea lor.

Sectiunea tinerilor designeri de obiect ne-a facut sa fim increzatori in noile talente. Speram ca-i vom intalni si la targurile internationale de anul viitor.

Dar mai multe povestim la cursul de design interior. Va astept cu mare drag!

Un articol de arh. Miruna Ardelean, trainer Atelierele ILBAH.