Gala Atelierele ILBAH 2016 nu putea fi completa fara un FASHION SHOW!

Joi, 15 decembrie, in cadrul evenimentului aniversar Gala Atelierele ILBAH 2016, noua absolventi ai cursurilor de Design Vestimentar si de Proiectare Vestimentara au fost selectati pentru a isi prezenta propriile colectii vestimentare. Dupa nici 1 an de teorie si practica, unii pornind de la zero, tinerii designeri au reusit sa culeaga laudele si admiratia celor peste 200 de invitati la Maison 13, locatia unde Atelierele ILBAH a sarbatorit 4 ani de cursuri interactive.

Descrierile colectiilor, asa cum le-au conturat designerii

 

Carmen Jureschi – I feel like Mondrian

Colectia I feel like Mondrian este inspirata din colectiile celebrilor designeri Yves Saint Laurent – “Mondrian Iconic Dress” si Pierre Cardin “Cape Dress”. Ambii au reusit sa creeze adevarate piese de arta, prin design simplu, dar care reuseste sa inspire si astazi, dupa atatia ani de la lansarea lor. Indrazneata colectie Mondrian a fost creata de designerul francez Yves Saint Laurent, iar inspiratia sa a constat in lucrarile abstracte ale pictorului olandez Piet Mondrian. Rochiile create de Saint Laurent se bazau pe linii drepte, groase, de culoare neagra ce se intersectau si figuri geometrice regulate in culori primare. Colectia Mondrian a aparut in 1965 pe coperta Vogue Magazine si in multe alte reviste de fashion.

Cristina Barascu – Back 2 Black

Tema care a stat la baza proiectului castigator, colectia Back 2 Black este conceptul filozofic chinez Yin si Yang. Conform acestuia, forte aparent opuse sau contrare pot fi, de fapt, complementare, interconectate si interdependente. Yin este elementul trist, feminin, ce corespunde noptii, pe cand Yang este elementul masculin, fericit, ce corespunde zilei.

Mihaela Birceanu – STRUCTURE

In cadrul acestei colectii piesele vestimentare sunt o joaca in jurul structurilor bazate pe deconstructivism si linii clar definite. Colectia emana feminitate si senzualitate, dar transmite in acelasi timp ideea de putere si atitudine prin linii simple si curate

Carmen, Cristina si Mihaela sunt cele trei tinere designer care la inceputul lunii decembrie a.c. au defilat din partea Atelierele ILBAH si pe podiumul Bucharest Fashion Week 2016 Winter Edition, cel mai important eveniment dedicat modei din Romania. Felicitari! Suntem mandrii de voi!

Liliana Craciun – Radacini

Prin colectia RADACINI, designerul exprima dragostea sa pentru traditia populara romaneasca si simbolurile ei primordiale. In mod metaforic si real, ne intoarcem la radacini cu sufletul si prin priceperea mainilor vrednice, ce au cusut si tesut simboluri universale: Soarele, Luna, Aerul, Apa si Pamantul. Sursa de inspiratie o reprezinta carpeta si covorul traditionale ale Bucovinei de Nord. Fiecare tinuta are simboluri cusute ce reprezinta evolutia continua a omului. Au fost folosite atat rombul, cat si troita, coarnele berbecului si roata ciobanului. Tesaturile folosite sunt din canepa, borangic si bumbac. Accesoriile sunt confectionate manual, din tija de cupru. Posetele etnice din canepa, au, de asemenea, motive cusute manual.

Raluca Constantin – Masculine touch

Colectia „Masculine touch” imbina forta si puterea masculina cu senzualitatea feminina, avand ca sursa de inspiratie costumul si fracul barbatesc si perioada anilor ’80 . Colectia imbina linii si detalii masculine: precum revere, buzunare si nasturi cu elemente din lenjeria feminina: dantela, portjartiere si catifea, rezultand piese surprinzatoare, indraznete, cu atitudine. Si, deoarece contrastele se atrag, colectia „Masculine touch” ii confera femeii delicatete si putere tn acelasi timp, prin fracul stilizat, sacoul cu trena, rochia frac si multe altele.

Oana Rotariu  – Empowering Spirits

Aceasta colectie este inspirata din cultura japoneza, mai exact perioada Edo 1603-1868, si se adreseaza femeii de cariera, care jongleaza cu viata profesionala si cea personala. Perioada EDO, din istoria Japoniei, este o perioada de tranzitie intre cultura traditionala japoneza si influentele europene. La fel si in zilele noastre, femeia se afla intr-o continua tranzitie. Reusind sa scape de sub dogma femeii casnice, ea a invatat sa se imparta intre cariera si viata de familie, dar pastrandu-si in acelasi timp individualitatea.

Colectia de fata, este o imbinare intre stilul clasic, minimalist japonez, elegant, si finetea femeii moderne. Sunt haine care se adreseaza oricarei varste si oricarui stil, mai ales femeii zilelor noastre, care se lupta in a crea un echilibru intre viata profesionala si cea personala. Piesele vestimentare sunt construite din fragmente asemanatoare unei joc de puzzle, care, asezate diferit, creaza tinute potrivite pentru orice moment al zilei.

Cristina Aiacoboaie – Momentum by NINE

Venim din locuri diferite, cu experiente de viata unice si vedem hainele din perspectiva personala. Momentum reprezinta femeia care in fiecare zi isi depaseste limitele, cu perseverenta si eleganta. Momentum este o emotie! Iar fiecare tinuta va invita sa descoperiti, prin detalii, feminitatea absoluta. Este o colectie ce cuprinde piese realizate din materiale calde, ce reusesc prin geometria cusaturilor, liniile simple si detalii sa dezvaluie frumusetea acestei femei. Fiecare piesa este usor de purtat, indiferent de momentul zile, si nu in ultimul rand SEXY!” 

Emanuela Scoican – Sensual Blend

Colectia Sensual Blend este inspirata din moda anilor 50. Tema colectiei este descoperirea frumusetii in simplitate, imbinand frumusetea salbatica cu linii pure, iar vestimentatia capata forma corpului cu ajutorul corsetelor si detaliilor rafinate. Conceptul de creatie are in centrul atentiei feminitatea, un amestec senzual de putere, forta, seductie si magnetism. Femeia diva reuseste sa imbine prestigiul profesional si carisma personala, folosindu-se de un cod vestimentar de inalta clasa pentru un succes garantat. 

Alina-Polixenia Stanciulea – Manière by Madame Poly

Aceasta colectie a rezultat in urma dorintei de a pune accentul pe rafinament si eleganta. Asemenea fluturelui, simbol al acestei colectii, este si femeia. Ea se metamorfozeaza in timp, devenind simbol al divinului feminin. Fluturele ne invata gratia, sensibilitatea si constientizarea unui alt mod de a fi.

Mai multe imagini de la defilarea de moda pe pagina oficiala Facebook Atelierele ILBAH – AICI

Multumiri speciale

  • Trainerilor Iulia Vlad – curs Croitorie si Mirela Diaconu – curs Design Vestimentar pentru implicarea si dedicarea in instruirea tinerilor designeri
  • To Remember Studio pentru fotografiile de exceptie
  • Cristina Bacio pentru pantofii purtati de modele
  • I CAN MODEL Management pentru fumoasele modele ce au defilat pe scena Atelierele ILBAH
  • Helios pentru lumini

Mai multe detalii despre cursurile ce fac parte din Atelierul de FASHION:

Curs Design Vestimentar

Curs Proiectare Vestimentara

Curs Croitorie

Curs Stilism – Consiliere Vestimentara