Lumea artei ne surpinde intotdeauna, indiferent de forma pe care o ia. La Atelierele ILBAH am cautat intotdeauna sa ne lasam inspirati si sa inspiram la randul nostru, zecile de oameni ce calca pragul scolii noastre. Designul interior este doar unul dintre cursurile in care visurile studentilor nostri capata contur si viata. Lumea frumosului este surprisa prin culorile, texturile, amenajarile gandite cu atata pasiune si emotie. Fiecare proiect are un mesaj de transmis si o poveste creionata prin randarile realizate, inainte de implementarea ideilor. Irina Lazia se numara printre cei ce au descoperit ca modul prin care se exprima cel mai bine este designul de interior. Am rugat-o pe Irina sa ne povesteasca un pic despre cum a inceput calatoria in acest domeniu si va invitam asadar sa va lasati inspirati de povestea ei.

  1. Cum ai descrie-o in cateva cuvinte pe Irina?

O persoana care pune mult suflet in tot ceea ce face, care tinde catre perfectiune pe cat este posibil.

Ma vad aproape de oameni, cu o usurinta in comunicare

  1. Cum a inceput pasiunea ta pentru Design interior?

Intreaga poveste a ceea ce este in prezent Lazia Design a inceput prin amenajarea propriei locuinte din Bucuresti, ce s-a dovedit un plan dezorganizat, fragmentat, fara un buget bine stabilit si fara un concept unitar planificat de la inceput. Desi provocator, proiectul mi-a dat oportunitatea de a-mi descoperi o pasiune si a fost un real succes, rezultatul final fiind foarte apreciat. Am realizat ca marea provocare in amenajarile de interior este sa gasesti si sa creezi frumosul prin ochii altcuiva. Iar eu am acceptat provocarea. Am decis sa dezvolt si sa duc mai departe pasiunea pentru design, gustul de a imbina frumosul cu functionalitatea unei incaperi. In cele din urma am imbratisat schimbarea si am decis ca sunt pregatita sa las in urma 12 ani in domeniul HR si sa-mi transform pasiunea in ceva real. Aceasta experienta ramane totusi un avantaj esential in intelegerea modului de interactiune al celui ce va fi locuitor al spatiului amenajat cu noul concept imaginat. A urmat o serie de cursuri de specialitate in Design de Interior la Atelierele Ilbah, cursuri sustinute de Arhitect Miruna Ardelean. In scurt timp, satisfactia muncii nu a intarziat sa apara. Oameni cu povesti minunate mi-au incredintat proiecte, iar eu am putut oferi perspective noi asupra spatiului lor cel mai drag, cel de acasa.

  1. Povesteste-ne putin despre experienta de la cursul sustinut de arh. Miruna Ardelean!

Aici am invatat sa fiu un bun ascultator al celui ce va locui spatiul amenajat, sa imbin conceptul frumosului intr-o maniera coerenta alaturi de ce inseamna o amenajare functionala. Am iesit din zona de confort, am invatat cum sa creez un ambient placut si natural, fara a incarca, fara a incerca prea mult, dar care sa aiba, in acelasi timp personalitate si caldura, pentru ca termenul de acasa sa capete sens inca de la prima vizita.

Am invatat ca amenajarea unui spatiu poate capata o perspectiva curajoasa prin intermediul conceptului potrivit, a cromaticii si prin respectarea coerentei cu intreg spatiul. Si pentru ca in viata conteaza sa te inconjori de oameni care sa te inspire si care sa te motiveze, Miruna va ramane intotdeauna pentru mine acea persoana care reprezinta un punct de referinta in domeniu, care are puterea, farmecul, experienta si pasiunea necesara pentru a impacta pozitiv viitorul si deciziile ce au urmat dupa absolvirea cursurilor.

Miruna iti va deschide apetitul pentru design inca de la primul curs, are acel quelque chose care te farmeca si care te poarta in lumea frumosului, unde acel 5% rosu din amenajare face diferenta. Ii multumesc din suflet pentru ca a facut parte din “echipa de oameni dragi” cu care ma mandresc ca i-am cunoscut.

  1. Ce ai invatat nou despre tine, dupa finalizarea cursului?

Am invatat si am aflat ca am puterea necesara sa decid ca merita sa pun in aplicare visul de a concretiza o pasiune in munca de zi cu zi, asa ca am hotarat irevocabil sa accept provocarea de a incepe un nou capitol pentru mine in lumea design-ului. Am invatat totodata ca trebuie sa am rabdare si ca lucrurile vin pe parcurs.

  1. Care sunt planurile tale de viitor privind acest domeniu?

Sunt bucuroasa si mandra sa pot spune ca merg mai departe cu proiecte noi, cu povesti si oameni minunati, pe care inca ii descopar pas cu pas. Cred in continuare ca fiecare incapere are puterea de a oferi o anumita stare, o emotie cu care poti rezona si care te va convinge sa revii. Fiecare spatiu are o poveste gata sa fie descoperita si pusa in valoare prin intermediul designului potrivit, fapt pentru care voi continua sa creez amenajari care ne vor incanta privirile.

  1. Unde iti gasesti inspiratia pentru proiectele tale creative?

Inspiratia este cu siguranta zi de zi in jurul nostru, de la orice raza de soare care mi se pare ca schimba atmosfera unei incaperi, pana la oamenii noi pe care ii cunosc si care ma ambitioneaza sa gasesc variante potrivite proiectului lor. Desigur, pasiunea mea cea mai mare pentru calatorii a fost pusa pe pauza in ultimul an, insa speram sa reluam cat mai curand si aceasta doza de inspiratie.

  1. Multi dintre noi simtim emotii, poate chiar teama, atunci cand vine vorba de a incepe lucruri noi, ce ne scot din zona ce confort. Ce sfat ai pentru cei aflati la inceput de drum si isi doresc sa isi duca pasiunea la alt nivel?

Cel mai bun sfat este mai degraba o intrebare sau un test de sinceritate fata de propria ta persoana, daca esti atat de pasionat de tot ce inseamna “frumosul”, incat sa fii dispus sa muncesti si sa studiezi dublu pentru a ajunge acolo unde te-ai vizualizat la inceput. Nu este un drum usor, este un domeniu care implica foarte multa munca care de multe ori nu se poate cuantifica, iar lucrul cu oamenii este de cel mai multe ori o provocare. Probabil aceasta schimbare de domeniu de lucru a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care le-am luat, dar am fost convinsa de un singur lucru si anume acela ca daca voi alege sa lucrez cu scopul de “a descoperi si a crea frumosul din jurul nostru”, atunci cu siguranta nu voi ajunge sa am regrete, ba mai mult de atat, voi primi in schimb si satisfactia muncii si implicarii.

Irina-Lazia-Design-Interior-4-ILBAH.jpg

Irina-Lazia-Design-Interior-3-ILBAH.jpg

Irina-Lazia-Design-Interior-ILBAH