Astazi vom vorbi despre o poveste foarte frumoasa, inceputa in salile Atelierele ILBAH din Ploiesti, la cursul de Frizerie/Barbering.

Florin Ghica a ales sa participe la acest curs din necesitate, deoarece nu isi gasea un domeniu de lucru care sa il atraga. Nu ii mai facea placere sa lucreze in banci si restaurante, asa ca a ales sa incerce frizerie. Ma rog, sa incerc… Stiam ca o sa reusesc.

Pe parcursul cursului, Florin a fost remarcat de catre Razvan Marin, trainerul sau. Pasiunea si interesul evident, alaturi de viteza de invatare si talentul de care a dat dovada, i-au asigurat lui Florin calea spre succes.

Mai mult decat o poveste de succes

In urma cu doi ani, Florin si-a deschis propria frizerie in Valea Calugareasca, El Profesor – Tunsori cu stil, iar de trei luni lucreaza impreuna cu un alt fost cursant al Atelierele ILBAH. Aceasta frizerie este o poveste de succes, dar este mult mai mult de atat. La El Profesor nu vei avea parte doar de o tunsoare moderna, o tunsoare cu stil, ci de o adevarata experienta intr-un salon profesionist, al unor oameni pasionati de ceea ce fac.

Florin incearca tot timpul sa ajute comunitatea sa, prin diverse actiuni caritabile: lucruri simple, precum oferirea de apa rece gratuit in fata frizeriei pe timp de vara, dar si proiecte de anvengura. Inainte de inceperea scolilor, Florin si colegul sau au tuns copii care nu aveau posibilitatea sa mearga la frizerie.

Mai mult decat atat, cei doi au reusit sa stranga rechizite pentru toti copiii pe care i-au tuns. Un dar micut, dar nu era ceva ce nu ne puteam permite. Prin aceste rechizite si prin tunsorile creative realizate, El Profesor a reusit sa aduca un zambet pe buzele multor copii din Bucuresti, Ploiesti si Valea Calugareasca. Si asta vom face de acum inainte.
Povesti de success din lumea frizeriei – Florin Ghica Atelierele ILBAH

Un talent descoperit la Atelierele ILBAH

  1. Cum l-ai descrie in cateva cuvinte pe Florin?

Cel mai ambitios om, cel mai implicat om, oriunde ar fi. Asta e, in prima faza: cel mai implicat. Daca trebuie sa tai o coala de hartie la drept, nu ma las pana n-o tai la drept. Cred ca si destul de muncitor. Da, sunt muncitor, pentru ca unde se poate, se poate si mai mult.

  1. Cum a inceput pasiunea ta pentru frizerie?

Nu aveam habar de absolut nimic inainte sa vin la curs. Ii spuneam lui Razvan, trainerul, invata-ma cum sa tin foarfeca, ca nu stiu. Totusi, cu doua saptamani inainte de inceperea cursului, am tuns cativa prieteni, ca sa nu vin la curs chiar fara habar. Si sunam destul de des sa intreb cand o sa inceapa cursul. Cand mi s-a spus clar data de inceput, cred ca am fost cel mai nerabdator.

  1. Povesteste-ne putin despre experienta ta din cadrul cursului, sustinut de Razvan Marin.

Am avansat datorita lui Razvan. Eram cursantul care intreba, si aici cum fac?, si acolo cum fac?. Razvan a vazut ca sunt foarte implicat, si pur si simplu nu ma lasa niciodata fara raspuns. In momentul in care iti creezi o baza despre ce inseamna frizeria, o baza pe care o poti invata de la primele sedinte de curs, atunci poti intelege mult mai usor lucrurile despre care vorbeste trainerul.

Si am inceput inca din timpul cursului. Pe langa modelele pe care le aveam la curs, am tuns prieteni, cunostiinte. Am muncit, am depus efort, am invatat. Adica, eu am plecat chiar de la minus zero expeienta, si uite unde am ajuns. Si nu ma opresc, acest lucru e cel mai important.

  1. Ce ai invatat nou despre tine, dupa finalizarea cursului?

Ca pot mult. Muuuult.

  1. Care sunt planurile tale de viitor?

Nici nu le-as putea spune, pentru ca nu le stie nimeni, cu toate ca eu le am pregatite. Planuri de viitor sunt, si sunt multe si semnificative. Dar eu sunt omul care nu spune ceva pana in momentul in care incepe. Degeaba spun ca maine fac zece frizerii, cand inca nu am nimic. Nu, intai sa vad ca pot, dupa care voi putea sa spun ceea ce fac.

  1. Ce sfat ai avea pentru cei aflati la inceput de drum, cei care doresc sa isi duca pasiunea la alt nivel, in domeniul frizeriei?

Sa se asigure ca le place. Indiferent daca aleg sa faca un curs sau nu, indiferent de punctul in care se afla ei acum, trebuie sa stie ca asta vor sa faca. In momentul acela sa se gandesca permanent la evolutie, niciodata la bani. Toata lumea e constienta ca se fac bani in frizerie, dar eu ii indemn sa se gandeasca la evolutia lor, pentru ca banii vor veni oricum.
Povesti de success din lumea frizeriei – Florin Ghica Atelierele ILBAH

Evolutie inseamna de la investitia in tine, ca om, pana la investitia in masini de tuns, foarfeci, cursuri, seminarii, absolut tot.

Un exemplu pentru toti cursantii Atelierele ILBAH

Aceasta poveste de succes este una foarte draga noua. L-am cunoscut pe Florin cand era un cursant entuziasmat, aflat la inceput de drum, dornic sa invete lucruri noi.

Am inceput usor, cu un curs. Am vazut ca imi place, am continuat pe drumul acesta, si am continuat foarte bine.

El si-a descoperit pasiunea in atelierul nostru si este un exemplu pentru noi toti. Un exemplu ca daca pui pasiune in ceea ce faci, daca lucrezi pentru a ajunge profesionist in domeniul tau, vei ajunge departe.

Suntem foarte mandrii de Florin si de drumul frumos pe care l-a urmat in cariera sa. Cel mai bun lucru pe care Florin stie sa il faca este sa ofere zambete. In frizerie, facand ceea ce ii place cu foarfeca si masina de tuns in mana, Florin iti va insenina ziua si iti va reaminti ca succesul poate incepe cu o simpla decizie, precum cea de a urma un curs.

Frizerie si Barbering la Atelierele ILBAH

Cursul de Frizerie/Barbering este un curs autorizat, la finalul caruia vei primi un certificat de calificare, cu care te vei putea angaja sau deschide propria afacere. Timp de doua luni de zile vei invata toate tehnicile clasice si moderne, atat in domeniul tunsorii cat si in cel al barberingului. Accentul se pune foarte mult pe partea practica, cursantii exersand pe modele la fiecare sedinta, alaturi de trainerii nostri cu experienta care vor fi alaturi de tine pentru a-ti ghida ustensilele. Vei invata tunsul din foarfeca si piepten, dar si cu masina de tuns, vei invata tehnici de samponare, spalare si pentru masajul capilar si vei primii informatii cheie despre ce inseamna, cu adevarat, sa lucrezi intr-un salon.