Fiecare dintre noi avem vise si aspiratii ce ne ajuta sa ne construim o „versiune” ideala a viitorului. Proiectam in acel „viitor” tot ceea ce ne dorim bun sa ni se intample! Unii reusesc sa atinga borna pe care si-au setat-o, altii reusesc sa ajunga foarte aproape de ceea ce si-au propus, insa pentru multi totul ramane doar un vis. Roxana Croitoru a demonstrat ca SE POATE atunci cand s-a numarat printre castigatorii concursului Young Designers on Stage organizat de Atelierele ILBAH. Ea va mai demonstra o data acest lucru pe scena Bucharest Fashion Week 2017 (editia de iarna). Ne-am dorit foarte mult sa aflam mai multe despre Roxana si despre experienta ei, asa ca am rugat-o sa ne raspunda la o serie de intrebari…


De ce ai ales designul vestimentar ca forma de exprimare artistica?


Exprimarea artistica prin intermediul designului vestimentar, este o forma de exprimare a personalitatii, a sentimentelor si a lumii din care facem parte. Designul Vestimentar reprezinta o exprimare libera ce nu ramane la nivel de desen, ci poate fi materializata cu usurinta, in piese vestimentare. Consider ca, prin aceasta forma de exprimare, reusesc sa scot la iveala personalitatea, atat a mea cat si a celui ce-mi poarta creatia.


Cum si cand ti-ai descoperit aceasta pasiune?


Inca de cand eram copil si ma jucam cu papusile, conturam tinute din diverse bucati de materiale sau batiste. Atunci am hotarat ca, in momentul in care “voi creste mare”, voi ajunge designer vestimentar. Intre timp planurile s-au schimbat si nu am urmat imediat aceasta cale. Insa dorinta a ramas si a mocnit multa vreme pana cand a reusit sa iasa la suprafata atunci cand nepoatica mea a inceput sa ma roage sa-i desenez diverse. Vazand ca desenele nu sunt atat de rele, am inceput sa ma documentez despre desenul de moda, si am inceput sa desenez articole vestimentare si croquis-uri de moda.​


De ce ai ales cursul Atelierele ILBAH?


Am ales Cursul de Design Vestimentar Atelierele ILBAH atunci cand mi-am facut curaj si am decis ca nu este suficient sa fiu autodidact, iar tutorialele si cartile pe care le studiam nu mi-au mai satisfacut nevoile. Aveam nevoie de profesionisti pentru a-mi calauzi acest drum. Am cautat pe internet si am gasit ceea ce aveam nevoie la Atelierele ILBAH. Am gasit profesionistii pe care ii doream si programul ideal pentru a imbina job-ul actual si pasiunea. Trainerul Mirela Diaconu este profesionistul pe care il cautam, reusind sa ma indrume astfel incat sa ajung unde sunt astazi.


Care este tema/ideea care a stat la baza proiectului tau?


Proiectul meu are la baza misterul umbrelor noptii, redat prin misterul negrului, al dantelei, dar si al broderiei. Am vrut sa creez tinute care sa faca parte dintr-un concept diferit, insa, in acelasi timp usor de purtat. Este destinat femeilor increzatoare, curajoase si independente si confera aerul misterios pe care trebuie sa il avem fiecare dintre noi. Femeia misterioasa va fi intotdeauna dorita.

Iata o mica imagine „din spatele cortinei” cu una din creatiile Roxanei… Mai multe poti vedea la BFW, pe 1 Decembrie!

curs-design-vestimentar-cursuri-moda-roxana-croitoru-atelierele-ilbah-1


Ce reprezinta pentru tine sansa de a-ti prezenta creatiile vestimentare pe podiumul Bucharest Fashion Week?


Sansa oferita de Atelierele ILBAH prin organizarea concursului Young Designers on Stage este inedita si ne ajuta pe cei aflati la inceput de drum.

Castigarea concursului si participarea la Bucharest Fashion Week sunt ideale pentru afirmare si pentru a putea fi vazuta de cele mai mari nume din lumea modei. Consider ca reprezinta o rampa de lansare si sper ca va avea rezultate infloritoare. Este o sansa care mi-a acordat mai mult curaj si mai multa incredere ca voi reusi.


Care sunt planurile tale pentru viitor?


La inceputul cursului planurile mele erau destul de timide, insa odata cu finalizarea acestuia, castigarea concursului si cu sansa de a fi prezenta pe o scena atat de importanta din lumea modei, am devenit mai increzatoare si mai curajoasa. Imi doresc sa creez un brand care sa devina un must have. Voi incerca sa-mi aduc aportul in aceasta lume a fashion-ului realizand un concept care sper sa se aproprie de exigentele fashion-ului international.


Cursantii Atelierele ILBAH isi vor prezenta colectiile chiar in prima zi a evenimentului, pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei!


Alaturi de Roxana Croitoru isi vor mai prezenta colectiile si alti absolventi sau actuali cursanti ai cursurilor de moda Atelierele ILBAH: Mihaela Ene, Butnaru-Ciobanu Daniela, Ilona Andreoiu, Diana Caramaci, Voicu Ana-Maria!


Mult succes tuturor la BFW Winter Edition 2017!