Nicoleta Stefan ne-a uimit prin determinarea demonstrata pe parcursul urmarii cursului de Design Interior, cand a facut naveta nu doar intre doua orase, ci intre doua tari: Spania si Romania. Avand deja cunostinte in domeniul de constructii si de amenajare de interioare, Nicoleta a simtit nevoia unei aprofundari a designului de interior, nevoie care nu a mai tinut cont de distanta pe care a trebuit sa o parcurga o data sau de doua ori pe saptamana. Acest lucru nu ne face decat sa ne gandim ca o pasiune adevarata nu tine cont de nimic pentru a se materializa, dar haideti sa aflam mai multe chiar de la Nicoleta!

Stim ca ai facut naveta Madrid – Bucuresti pe tot parcursul cursului de Design Interior. Acest lucru este extraordinar! A meritat efortul?

Considerand rezultatul cursului, experienta arhitectilor, modul pedagogic utilizat si grupul de cursanti pe care i-am cunoscut in cadrul acestuia, fara nicio indoaiala a meritat efortul! Cunostintele dobandite imi permit sa intregesc ambitul profesional la un nivel global, incorporand piete diferente, pentru moment in Spania si Romania.

Designul de interior este pentru tine o pasiune sau o meserie?

Fara nicio indoiala, designul de interior este pentru mine o pasiune, un stil de viata ce se complementeaza cu capacitatea si oportunidatatea de a-l trasforma intr-o meserie. Cred ca este important sa calatoresti si sa tii legatura cu oameni sau locuri care pot sa iti stimuleze imaginatia si creativitatea.

Din punctul meu de vedere,  un profesionist in desig de interior trebuie sa aiba capacitatea sa combine diferite discipline in acelasi timp: psihologia (in functie de la psihologia clientului si stilul lui de viata); importante abilitati de negociere (in multe ocazii, clientii care recurg la acest tip de servicii, in afara faptului ca sunt foarte exigenti, sunt foarte putin deschisi sa priveasca lucrurile dintr-un punct de vedere diferit, chiar daca recurg la serviciile unui profesionist);  abilitati de gestiune (se caute produsele cele mai bune la un pret rezonabil, pentru optimizarea resurselor pe care le are la dispozitie), toate acestea fiind invaluite in conceptul frumusetii, care are puterea de a transforma orice design de interior intr-o arta adaptata profilului clientului.

De ce ai ales cursul Atelierele ILBAH?
Printre referintele pe care le aveam inainte de-a incepe cursul, stiam ca metodologia pe care o utilizeaza Atelierele ILBAH se potrivea foarte bine cu forma mea de invatare: un curs cu cei mai buni profesionisti (cu experiencia in Romania si in alte tarii din Europa), foarte practic (utilizand tehici din sistemul american de educatie – workshopping, talleres, etc), foarte dinamic (pentru profilul meu profesional, cu foarte putin timp disponibil).

Pe scurt, dupa ce am terminat cursul, asteptrile pe care le aveam au fost depasite si in consencinta, cred ca a fost cea mai buna alegere pe care am facut-o!

Care este domeniul in care activezi in Spania?

Domeniul de activitate din Spania este relationat cu desginul de interior – administrez impreuna cu sotul meu o firma de restaurare de edificii si constructii. Cred ca tot ceea ce am invatat in cadrul cursului Atelierele ILBAH imi va permite sa ofer servicii cu o valoare adaugata, pe care sa o utilizez ca o política de fidelizare pentru clientii firmei mele.

Care este impresia pe care ti-a lasat-o cursul de Design Interior Atelierele ILBAH?

Un curs fara nicio indoiala indispensabil pentru orice profesionist care lucreaza in acest domeniu, un curs in care predomina arta de perfectiune si  excelenta  si, in acelasi timp, un curs foarte practic care permite existente perfectiunii in tot ceea ce inseamna amenajarea de interior.

Ti s-a parut metoda de invatare abordata eficienta?

Cum vin mentionand in tot parcursul reportajului, metoda de invatare abordata mi s-a parut, cel putin pentru stilul meu de a intelege procesul de invatare, excelenta!!!

Dintr-un punct de vedere practic si considerand ceea ce am punctat in fraza anterioara, cred ca o valoare care ar putea se fie introdusa in cadrul noilor cursuri, folosind profilul cursantilor Atelierele ILBAH, ar fi incorporarea experientelor pe care acestia le au in cadrul cursului, in pietele in care efectueaza aceasta activitate. Cred ca le-ar permite noilor cursanti sa aiba o viziune mai globala.

De ce ne-ai recomanda si altcuiva care isi doreste sa invete mai multe despre designul de interior? Care sunt aspectele care ne fac diferiti?
Aspectele care fac diferenta sunt multe, dar daca ar trebui sa le numesc pe scurt, acestea ar fi: experienta importanta a arhitectilor, cursul extrem de practica, ambianta de studiu foarte agreabila si orientarea clara la necesitatile pietei actuale. In concluzie: un curs excelent, pe care il recomand tuturor profesionistilor si pasionatilor de design de interior.

Ii multumim Nicoletei pentru sinceritate si pentru efortul depus pentru a fi mai aproape de toate conceptele de design interior pe care le aprofundam in cadrul cursului. Determinarea si dorinta ei de a invata nu poate decat sa ne motiveze si sa ne arate ca totul este realizabil, atata timp cat exista vointa!

DSC_0212