Luoana Virjoghe este una dintre castigatoarele concursului Young Designer on Stage Atelierele ILBAH, Winter Edition – o reala poveste de succes, avand in vedere ca, in urma concursului, a reusit performanta de a se numara printre castigatoare pentru a doua oara. Ii apreciem foarte mult perseverenta si munca depusa, felul in care a evoluat si felul in care s-a perfectionat.

Castigand acest concurs se va bucura din nou de sansa de a-si vedea creatiile pe scena celui mai mare eveniment de moda din Romania: Bucharest Fashion Week – Winter Edition.

Asa cum ne-a marturisit deja in primavara, dragostea ei pentru Design Vestimentar a aparut la o varsta foarte frageda, pe la 5-6 ani, atunci cand a pus mana pe o revista de moda si a vazut cateva crochiuri de fashion intr-un articol. Fascinata de acesta lume a creativitatii, a inceput sa isi doresca sa fie parte din industria modei. Pentru Luoana, Designul Vestimentar reprezinta o modalitate prin care isi poate exprima creativitatea.

A urmat scolile de arta: Liceul Tonitza – sectia Scenografie si Sculptura si apoi Universitatea Nationala de Arta, unde a facut un an de Sculptura si apoi a terminat la sectia Ceramica /Sticla/Metal.

Acum aproape 3 ani, a pus bazele brandului SPERIMENTALE, impreuna cu un bun amic, John Mota, primele ei creatii fiind din aria designului de accesorii: genti din piele si mici alte articole de bijuterie din metal.

Luoana nu a uitat insa pasiunea pentru moda si astfel ne-a incantat cu prezenta ei la Cursul de Design Vestimentar. Ulterior, din dorinta de perfectionare, a urmat si modulele avansate de Proiectare Vestimentara  si Stilism/Tendinte – Consiliere Vestimentara.

Desi mai urcase o data pe scena BFW in primavara, Luoana ne-a surprins cu o noua colectie originala cu care si-a catigat “biletul” spre editia de iarna a BFW 2015.

Am intrebat-o pe Luoana ce a umat dupa defilarea ei pe scena de la Bucharest Fashion Week din primavara si iata ce ne-a declarat:

“De la ultima aparitie pe scena BFW – Spring Edition am prins cu adevarat incredere in fortele proprii si cu mult mai mult avant am inceput sa pun bazele atelierului de creatie SPERIMENTALE by LUA. Ultimele luni au constat in multe planuri de consolidare a brandului, schite pentru urmatoarele colectii, imbunatatiri de tehnici, jocuri cu materialele si cateva drumuri internationale la targurile de fashion.”

Cat priveste conceptul colectiei prezentate in cadrul concursului Luoana spune:

„Pentru aceasta mini colectie care va fi prezentata la BFW – Winter Edition am continuat sa folosesc piele si materiale delicate (voal, organza, matase, etc) si un stil care evidentiaza feminitatea si supletea unui corp frumos, un stil care ma reprezinta si pe care il voi promova in continuare.”

Sansa de a isi prezenta creatiile vestimentare pe podiumul Bucharest Fashion Week pentru a doua oara reprezinta pentru Luoana o bucurie enorma si un plus de incredere.

Trebuie mentionat faptul ca in urma rezultatelor acestui concurs, Virjoghe Luoana se alatura clubului select al cursantilor Atelierele ILBAH care au castigat cel putin doua premii in cadrul concursurilor sau workshop-urilor pe care le-am organizat. Dorim sa o felicitam pe aceasta cale pentru perseverenta si munca depusa si sa va asiguram ca vom continua sa promovam tinerele talente, care se fac remarcate prin creatii deosebite, demne de a fi aratate publicului larg.

Ii uram mult succes in realizarea colectiei, pe care asteptam sa o vedem pe scena Bucharest Fashion Week din acesta iarna!

Povesti-de-succes-Luoana Virjoghe-din-nou-pe-scena-BFW-Winter-Edition-02

Povesti-de-succes-Luoana-Virjoghe-din-nou-pe-scena-BFW-Winter-Edition-04

Povesti-de-succes-Luoana-Virjoghe-din-nou-pe-scena-BFW-Winter-Edition-05