Laura Rizea este norocoasa castigatoare a concursului Pretty Girl Young designer, in urma caruia are colectia cu care a intrat in concurs realizata. Primele tinute semnate Nicole Izar au fost valorificate in cadrul unei sedinte foto by Atelierele ILBAH, urmand sa umple paginile web ale viitorului ei site, unde isi va promova colectiile. Pana atunci insa, haideti sa aflam mai multe despre povestea Laurei. 

Spune-ne cate ceva despre tine, Laura!

Am terminat ASE, Comert si masteratul in Administrarea afacerilor in turism. Sunt o fire ambitioasa si optimista, iar cursul de design vestimentar l-am inceput in ianuarie 2014.

In prezent, pictez pe haine modele unice sau adaptate in functie de cerinte. Bluzele pe care pictez sunt personalizate in functie de atitudinea si stilul persoanei care le poarta si acest lucru imi ofera posibilitatea de a transforma o simpla hainuta intr-un lucru unic si deosebit. Vopseaua cu care pictez este una speciala pentru textile, rezistenta la spalare pentru o lunga perioada de timp.

concurs-design-vestimentar-2

 

Cum ti-ai descoperit pasiunea si cand?

De cand eram mica imi placea sa desenez haine, iar avand in vedere ca mama ne-a pictat patuturile mie si surorii mele cand eram mici, iar matusa mea este croitoreasa, cred ca talentul vine din familie.

De ce ai ales acest curs de Design Vestimentar?

De fapt imi doream enorm de mult un curs de croitorie, ca sa pot realiza toate hainutele pe care mi le imaginam, insa am dat peste cursul de la Atelierele ILBAH, m-am uitat la pozele de la alta grupa si am ramas impresionata de cat de multe se invata si ce lucruri frumoase as putea sa fac aici.

De ce Atelierele ILBAH? Ce ai invatat pe parcursul celor 3 luni de curs?

Peste Atelierele ILBAH am dat pe internet, cautand cursuri de design vestimentar, pe ultima suta de metri inainte de a decide la ce curs vreau sa merg. Pozele m-au impresionat cel mai mult, imi aduc aminte chiar ca le-am aratat tuturor celor din jurul meu.

Cursul a fost un cadou de ziua mea, de la parinti, am avut de ales intre curs si un telefon si am decis ca cel mai bine este sa investesc in dezvoltarea mea si sa fac ceva care ma pasioneaza cu adevarat.

Pe parcursul celor 3 luni am progresat enorm, totul datorita trainerului Mirela Diaconu, care m-a ajutat incepand de la perfectionarea siluetei in desen, la folosirea culorilor, desenul umbrelor, dar nu in ultimul rand, cautarea inspiratiei si realizarea moodboard-ului.

concurs-design-vestimentar-6

 Spune-ne mai multe despre concursul Pretty Girl Young Designer la care ai participat si pe care l-ai si castigat de altfel!

L-am considerat o oportunitate din prima clipa de cand am auzit de el, o rampa de lansare in domeniul designului vestimentar si cu toate acestea cu greu am decis sa particip, abia dupa ce mi-am depasit niste bariere mentale, deoarece nu aveam foarte multa incredere in mine. Am decis in final sa-mi dau o sansa si sa incerc.

Care a fost conceptul colectiei pe care ai prezentat-o?

Nu stiu daca a existat un concept care a stat la baza acestei colectii, caci toate schitele au venit de la sine, am creat ceea ce am simtit atunci.  Am vrut sa realizez o combinatie intre elegant, clasic si misterios, prin fustele feminine, sacourile si gecile cu gulere inalte, sau cu glugi ample. Tema concursului a fost urban chic si am fost nevoita sa ma incadrez in ea.

Ce ai vrut sa transmiti prin colectie

Am vrut sa scot in evidenta feminitatea, misterul, puterea si idea ca orice femeie poate da viata hainelor pe care le poarta, le poate accesoriza si le poate transforma pentru a deveni pe gustul ei.

concurs-design-vestimentar-3

Cui se adreseaza colectia? Cine ar purta hainele semnate Laura Rizea?

Cred ca pot fi purtate atat de o doamna de 40-50 de ani, cat si de o adolescenta de 18 ani. Intreaga colectie ofera posibilitatea oricui de a-si gasit ceva care sa i se potriveasca sau care sa ii scoata in evidenta trasaturile, de la haine elegante la geci si veste, care se pot purta cu blugi si tenesi.

Ce a insemnat experienta Pretty Girl pentru tine?

Experienta Pretty Girl este una care mi-a schimbat viziunea privind nivelul la care se poate realiza o afacere in domeniul modei, am invatat enorm, iar practica nu poate fi inlocuita nici de 10 carti in domeniu. Am invatat de la cum se fac tiparele in programe speciale, la realizarea prototipului inainte de a scoate o haina pe linia de productie si cat de mult conteaza ca un prototip executat sa fie probat, pentru a se putea realiza ajustarile necesare inainte de a se produce in serie.

concurs-design-vestimentar-5

Care sunt planurile tale de viitor?

De curand m-am hotarat ca este momentul sa fac ceva in domeniul modei si am inceput cu deschiderea unei pagini de facebook, urmand si deschiderea unui site, loc in care urmeaza sa postez tot ceea ce realizez.

Am ales numele de brand “Nicole Izar”, deoarece pe mine ma mai cheama si Nicoleta, iar Izar este un joc de litere care a plecat de la numele meu de familie, Rizea.

Am in plan sa transform brandul intr-unul international, sa deschid magazine atat pe plan local, cat si in strainatate. Oscilez totusi intre haine de zi si rochii de seara. Se zice ca trebuie sa ai visuri mari pentru a ajunge departe!

Cariera in fashion design? Sau in administrarea afacerilor?

Normal ca in fashion design, este ceea ce imi place cel mai mult sa fac, sa ajut oamenii prin a le crea haina potrivita, care sa le scoata in evidenta calitatile fizice, dar si trasaturile.  Imi doresc sa ajung la performanta de a spune ca “fiecare femeie are cel putin un obiect vestimentar marca Nicole Izar”!

concurs-design-vestimentar-1

concurs-design-vestimentar-4

watermarked-IMG_3371

concurs-design-vestimentar-7

concurs-design-vestimentar-8