Curiozitate, pasiune si multa creativitate, acestea sunt doar o parte din “ingredientele” de are consideram ca ai nevoie pentru a atinge performanta, indiferent de domeniul in care se indreapta pasiunile tale. Uneori, drumul pana la succes este unul lung si anevoios, cu suisiuri si coborasuri, cu emotii si o multime de intrebari. Pentru Oana, imposibilul a devenit realitate atunci cand ambitia ei a trecut de stadiul de curiozitate si si-a dorit sa descopere mai mult dintr-un domeniu ce urma sa ii devina mai mult decat un hobby. Oana a fost dintotdeauna atrasa de tot ceea ce inseamna frumos, sufletul ei era mereu in cautare de lucruri ce sa o inspire, insa niciodata nu a crezut ca raspunsul la toate acestea avea sa il gaseasca la un curs de design interior. Cu mult curaj, a inceput aceasta noua calatorie in lumea design-ului, calatorie ce o duce pe unele dintre cele mai frumoase drumuri, asa cum nici nu isi inchipuia. O poveste frumoasa inceputa la cursul de design interior, continuata cu multa emotii la unul dintre workshop-urile de geometrie dedicate acestui domeniu, ce noi speram sa ajunga cat mai departe si sa inspire cat mai multi oameni.

Va invitam sa aflati mai multe chiar de la Oana!

1. Cum ai descrie-o in cateva cuvinte pe Oana?
Oana nu crede in coincidente, este adepta vorbelor putine, dar cu continut, directa, ambitioasa, cu o viziune care imbina tehnicul cu artisticul. A locuit doar in orase care incep cu B si este un bun observator.

2. Cum a inceput pasiunea ta pentru Design interior?
M-am mutat periodic si a inceput sa imi placa! Cum exercitiul este ‘mama invataturii’, am devenit din ce in ce mai buna in analiza constructiilor, in amenajarea diverselor tipuri de locuinte, suprafete, in cunoasterea furnizorilor si produselor etc.


oana-radu-atelierele-ilbah-desing-interior (2)


 

3. Povesteste-ne putin despre experienta de la cursul sustinut de arh. Miruna Ardelean!
Cursul este foarte bine structurat si te indreapta catre metoda profi, corecta de a face design. Dar teoria fara Miruna nu ar avea farmec. Miruna are darul de a vedea in oricine calitatile, ea vede acel ceva in tine atunci cand tu nici nu te gandesti ca exista. Modul in care iti vorbeste despre design, arta, creatori, materiale si lumini… pur si simplu te face sa te indragostesti de mediul inconjurator. Incepi sa le vezi, parca si le simti altfel, vrei mai mult, vrei mai frumos, vrei coeziune. Cursul nu este un simplu curs, este un tratament impotriva cotidianului si consumerismului (impreuna cu tot ce implica ele), pe care il recomand tuturor, cu sau fara legatura cu domeniul.

4. Ce ai invatat nou despre tine, dupa finalizarea cursului?
Am inteles in sfarsit ce inseamna faimoasa sintagma ‘nimic nu e imposibil’. O consideram un cliseu, o poveste motivationala ce dadea bine doar in filme. Am cochetat dintotdeauna cu arta si cu frumosul, dar designul interior mi s-a parut mereu ceva elitist, de neatins.
Si daca tot am invatat ca nimic nu e imposibil, am decis sa ma mai provoc cu ceva: cu cursul de 3DS Max cu Dragos Maxinoiu. Aici am gasit un trainer dedicat, Dragos tine foarte mult la corectitudinea modului de lucru, a studiului suplimentar, la atentia asupra detaliilor. Si am castigat si provocarea aceasta.

5. Care sunt planurile tale de viitor privind acest domeniu?
Planurile mele cu Nucleo Interiors vizeaza trecerea granitelor. Recent am inceput o campanie de marketing pe Statele Unite, unde estetica amenajarilor interioare este complet diferita de Europa, asadar reprezinta cu adevarat o provocare.
Exista si cateva concursuri internationale pentru care ne pregatim, acestea implicand atat amenajarea spatiului interior, cat si design de produs. Numai lucruri faine avem in program! :)


oana-radu-atelierele-ilbah-desing-interior (3)


6. Unde iti gasesti inspiratia pentru proiectele tale creative?
Sunt o persoana ‘tactila’, am nevoie sa simt materialele, oricare ar fi acestea. Preferatele mele sunt piatra si lemnul, le consider fascinante prin multitudinea de modalitati de procesare, prin formele, versatilitatea si sinceritatea acestora. Orice material vine cu o energie, depinde insa de noi, de stilul nostru de viata sa o simtim si sa o identificam pe cea care ne reprezinta.
Am pornit Nucleo Interiors dupa finalizarea cursului cu Miruna. Nucleo inseamna esential, timeless, curat, personal, luxuriant, toate acestea sub amprenta modernismului, a minimalismului. In conceptia mea, o amenajare reusita este cea de care nu te plictisesti, unde nu ai vrea sa schimbi nimic nici peste 2-5-10 ani, unde in fiecare zi mai gasesti un detaliu pe care sa il admiri. Vedem toate aceste piese de mobilier iconice, insa peste ele au trecut anii si inca le cautam, sunt si vor mai fi de actualitate.

7. Multi dintre noi simtim emotii, poate chiar teama, atunci cand vine vorba de a incepe lucruri noi, ce ne scot din zona ce confort. Ce sfat ai pentru cei aflati la inceput de drum si isi doresc sa isi duca pasiunea la alt nivel?
In astfel de momente cand suntem tentati sa ne autosabotam, poate ar trebui sa punem pe hartie raspunsul intrebarilor urmatoare: 1. ce as face/cum as reactiona de obicei?, 2. ce NU as face?. Judecand obiectiv, pasiunea inseamna munca, ore de studiu, de incercari cu suisuri si coborasuri, investitii financiare, sacrificii. Norocul face ca pasiunea sa fie incadrata la capitolul ‘subiective’. Brusc, toate cele de mai sus fac parte dintr-un intreg si tu devii un om mai frumos. E adevarat, un pic mai obosit decat inainte, dar un om implinit.


oana-radu-atelierele-ilbah-desing-interior (1)


Oana este o fata inzestrata cu talent nativ. Are o naturalete in a asorta texturi si a crea interioare cu o atmosfera unica innascuta! Creeaza nu doar povesti ci imi place mie sa numesc oameni ca ea “story tellers”, pentru ca ambientele ce-i poarta semnatura odata ce le vezi nu le uiti niciodata. Voi fi mereu alaturi de ea si ma voi bucura impreuna cu ea de reusitele ei! Miruna Ardelean