Povesti de Succes 2020

curs-frizerie-atelierele-lbah

Indemanare, atentie la detalii, rabdare, simt estetic, pasiune, dorinta de a fi in pas cu tendintele si de a se perfectiona constant – acestea sunt doar cateva dintre calitatile de care un frizer iscusit nu se poate lipsi. Aceasta meserie este cu atat mai potrivita pentru cei care sunt sociabili si carora le face placere sa aiba o grija deosebita atat de aspectul lor, cat si de al celorlalti. Mai mult decat atat, am observat de-a lungul vremii ca serviciile prestate de frizeri sunt indispensabile oamenilor. Aceasta meserie exista inca din cele mai vechi timpuri si va avea un viitor inca pe atat de lung, pentru ca un frizer bun ofera mai mult decat o simpla tunsoare – acesta ofera o intreaga experienta de ingrijire pentru cei care ii solicita serviciile.

Haideti sa aflam mai multe despre ceea ce inseamna sa fii frizer de la Rares Ciolacu, fost cursant Atelierele ILBAH, care a ajuns sa lucreze intr-un salon imediat dupa terminarea cursului!


Cum l-ai descrie in cateva cuvinte pe Rares?

Rares este o persoana plina de viata, pasionata si dedicata.


Cum a inceput pasiunea ta pentru acest domeniu?

Pasiunea pentru frizerie a inceput in urma cu mai multi ani, atunci cand cumnatul meu care este hairstylist si care ma tundea mereu s-a mutat in strainatate. Pentru ca nu am gasit o alta persoana care sa ma tunda pe placul meu, am inceput sa ma tund singur.


Povesteste-ne putin despre experienta de la cursul sustinut de Rares Mos!

Atmosefera din cadrul cursurilor era una relaxata, astfel ca participam mereu cu placere la cursuri. Cu Rares am interactionat atat eu, cat si colegii foarte bine, fiind apropiati de varsta ne-a fost usor sa comunicam.


Ce ai invatat nou despre tine, dupa finalizarea cursului?

Ca lucrurile se intapla atunci cand ies din zona mea de confort si cat este de importanta investirea in dezvoltarea mea. Exemplul concret a fost faptul ca mi-am gasit un job care imi place chiar pe finalul cursului de la Atelierele ILBAH.


Care sunt planurile tale de viitor privind acest domeniu?

Deocamdata doresc sa capat mai multa experinta profesand ca frizer si participand la seminare si cursuri, iar pe viitor am in plan sa deschid un barber shop.


Care este cel mai important lucru de stiut in aceasta industrie?

Pasiunea si perseverenta sunt cele mai importante. Ca in orice meserie, trebuie sa iti placa ceea ce faci si sa te dezvolti continuu.


Multi dintre noi simtim emotii, poate chiar teama, atunci cand vine vorba de a incepe lucruri noi, ce ne scot din zona ce confort. Ce sfat ai pentru cei aflati la inceput de drum si isi doresc sa isi duca pasiunea la alt nivel?

Cei care sunt la inceput de drum trebuie sa fie constienti ca orice inceput este dificil, dar sa nu se demoralizeze, mai ales daca le place ceea ce fac. Sa fie perseverenti, sa investeasca in ei si in dezvoltarea lor, iar rezultatele vor veni pe parcurs.