Denisa Pricop se afla si ea pe lista fericitelor castigatoare ale concursului Young Designer Atelierele ILBAH on stage! Castigarea acestui concurs nu reprezinta doar prezentarea colectiei semnate cu propriul nume pe scena Bucharest Fashion Week, ci implinirea unui vis, transpunerea unei pasiuni intr-o cariera de succes. Ne declara ca aceasta pasiune a existat mereu in sufletul ei si ca obisnuia sa-si petreaca timpul din copilarie confectionand hainute pentru papusi.

Ce reprezinta designul vestimentar pentru tine?

Desi doar de curand am aprofundat studiul acestei pasiuni, inca din copilarie, intr-un mod mai putin constientizat, designul vestimentar a reprezentat o modalitate de relaxare si de regasire. Din pacate insa, mult mai tarziu am inceput sa acord atentia necesara pentru a intelege ce simt cand sunt implicata in activitati legate de designul vestimentar. Cert este ca s-a declansat o avalansa de sentimente si trairi frumoase, toate provenind din interactiunea cu designul vestimentar.

Cum si cand ti-ai descoperit aceasta pasiune?

Aceasta pasiune a existat mereu in sufletul meu! Petreceam ore intregi desenand rochite cu povesti si confectionand hainute pentru papusi, foarte greu ma trimitea mama la joaca. Insa mai tarziu, am dedicat mai mult timp studiului si dezvoltarii profesionale intr-un domeniu tehnic, ceea ce m-a indepartat relativ de pasiunea mea si in timp, am inceput sa resimt un gol in viata mea. Regasirea acestei pasiuni a venit odata cu lecturarea unei carti care povestea despre sentimentele pe care le traiesti in activitatile care iti sunt cu adevarat predestinate. Si acesta a fost momentul in care am consitientizat ca pierdusem ceva pretios din viata mea, sclipirea. Si tot acesta a fost momentul in care am hotarat sa incep studiul pentru designul vestimentar, desi niciodata nu am fost complet detasata de activitatile de confectionare de articole vestimentare. Frecvent aveam in garderoba mea produse confectionate de mine, insa fara a avea o pregatire in acest domeniu.

De ce ai ales cursul Atelierele ILBAH?

Recunosc ca odata cu declansarea dorintei de a-mi dezvolta talentul in domeniul designului vestimentar am inceput sa ma informez asupra optiunilor pe care le-as putea gasi pe piata romaneasca in acest sens. Am citit diverse materiale si articole in ideea de a face alegerea optima. La Ateliere ILBAH, cursul fiind sustinut de catre un designer tanar si pregatit la scoli de renume, Mirela Diaconu, a fost unul din principalii factori care m-a convins ca voi avea parte de o abordare interesanta a noului domeniu pe care intentionam sa il explorez. Si asteptarile au fost confirmate! Interactiunea cu domeniul designului vestimentar a scos la lumina multe lucruri minunate despre mine despre care nici nu mai stiam ca exista.

Am descoperit la ILBAH o echipa tanara si frumoasa, care ne-a ajutat pe toti sa dezvoltam si sa intelegem tainele designului vestimentar. Si explorarea continua!

Care este conceptul colectiei prezentate in cadrul concursului?

Imediat ce am aflat de concurs l-am considerat o oportunitate in testarea cunostintelor dobandite in cadrul cursurilor din cadru Atelierele ILBAH. Deoarece intotdeauna am fost fascinata de elementele ornamentale ale vestimentatiei apartinand culturii rusesti, am considerat ca ar fi o ocazie potrivita sa le aduc in prim plan pentru a realiza structuri din material cu puternice efecte vizuale. Desi in prima faza cand te gandesti la Rusia o asociezi cu blanuri si multe decoratiuni calduroase, am incercat sa realizez o reinterpretare a acestor elemente pentru sezonul cald. De aceea, mi-am propus sa ma joc cu materiale cu texturi transparente pentru a sublinia liniile frumoase ale trupului feminin, in corelatie cu aplicatii de siret si fasii de tull elastic aplicate aleatoriu pentru a realiza volume.

Ce ai vrut sa transmiti prin aceasta colectie?
Deoarece in toate proiectele realizate pana acum, nu multe la numar inca, am incercat sa subliniez frumusetea feminina si placerea de a purta haine deosebite, acelasi aspect l-am subliniat si de aceasta data. Am dorit sa traspun o parte din placerea pe care o simt atunci cand realizez creatiile vestimentare. Am prelucrat elemente aleatorii din istoria modei rusesti si le-am transpus intr-o nota de eleganta si mister. Vreau ca femeiele care intra in contact cu creatiile mele sa-si regaseasca pasiunea! Vreau sa se simta speciale si fericite!

Care sunt planurile tale pentru viitor?

Cu siguranta planurile mele in ultimul an s-au schimbat la 180 de grade! In urma ultimului an de cand am inceput cursurile, am hotarat sa ma lansez in domeniul vestimentar!

Ce reprezinta pentru tine sansa de a-ti prezenta creatiile vestimentare pe podiumul Bucharest Fashion Week?

Oportunitatea de a fi prezenta cu cateva piese vestimentare in cadrul evenimentului pentru mine reprezinta un prim pas in lumea modei si sper sa mai urmeze si multi alti pasi in acest sens!

 

Ii multumim Denisei pentru sinceritatea cu care ne-a povestit despre parcursul ei de pana acum si ii uram mult succes in realizarea creatiilor vestimentare pentru podiumul Bucharest Fashion Week 2014! Speram ca dorinta ei de a le face pe purtatoarele creatiilor sale sa isi regaseasca pasiunea si sa se simta cu adevarat speciale sa devina o realitate si sa stea la baza conceptului colectiilor semnate Denisa Pricop!

 

watermarked-DSC_0060

 

 

watermarked-20141007_131817

 

watermarked-20141007_132013

 

watermarked-20141007_132056

 

 

watermarked-20141007_131721

 

watermarked-20141007_131927