Cristina Ciuciu – Designer Vestimentar

– Povesti de succes 2020 –

 

Cristina Ciuciu a simtit nevoia sa se exprime creativ in orice face dintotdeauna. Ii place sa creeze si iubeste procesul creativitatii si tot ceea ce implica el. Aceasta spune ca pasiunea pentru tesaturi si foarfece, ac si ata, le-a descoperit de la o varsta frageda, cand la 8 ani obisnuia sa taie perdelele din casa pentru a crea rochii papusilor.

Cu toate ca a fost fascinata de domeniul fashion de mica, s-a apropiat cu o oarecare retinere de acesta. A fost atenta si a studiat ce se intampla in acest domeniu, iar intr-un final s-a ambitionat sa vada daca ar putea si ea sa isi exprime sensibilitatea si pasiunea prin moda. Asa a si inceput povestea Cristinei la Atelierele ILBAH si pentru ca ne bucuram de fiecare data cand cursantii nostri reusesc sa isi indeplineasca visele, am vrut sa impartasim povestea. Cititi in continuare interviul prin care Cristina Ciuciu ne vorbeste despre experienta ei si ce a determinat-o sa isi urmeze pasiunea.


De ce Atelierele ILBAH?


A fost o data ca niciodata … un curs de broderie descoperit in cautarile mele pe Google. Singurul loc ce-mi oferea  ceea ce cautam l-am gasit la Atelierele ILBAH (la propriu singura scoala cu un curs de broderie). Acesta a fost primul pas in cadrul familiei ILBAH, iar in urma bagajului de cunostinte obtinut m-am convins ca trebuie sa urmez si celelate cursuri in domeniul frumosului: design vestimentar, proiectare, croitorie, stilism.


In ce fel ti-au schimbat viata cursurile pe care le-ai facut la noi?


Sunt economist de profesie, acest lucru m-a ajutat foarte mult in parcursul meu, insa nu-mi dadea satisfactia de a ma exprima creativ. In urma cu doi ani mi-am regandit traiectoria vietii, am inceput cursurile in domeniul fashion la Atelierele ILBAH si intr-un timp relativ scurt am reusit sa evoluez, sa-mi redescopar  latura creativa si sa incerc sa fac lucruri de calitate prin detalii foarte bine cautate.


Cum te-au influentat trainerii nostri? Mai pastrati legatura?


N-am avut traineri, n-am avut profesori, am gasit prieteni, care au impartasit tot ce stiu in domeniu, care m-au ajutat in tot ce am intreprins pana in acest moment, care m-au impulsionat sa ridic la alt nivel pasiune mea pentru frumos.  Ma bucur ca am intalnit in primul rand OAMENI cu care inca relationez chiar daca s-au incheiat cursurile. Intotdeauna un sfat competent si constructiv este binevenit, de aceea tinem legatura in continuare. Fiecare persoana cu care am intrat in contact la Atelierele ILBAH, incepand de la receptie,  mi-a insuflat increderea de care aveam nevoie pentru a pasi in acest domeniu.


Unde gasesti inspiratie pentru creatiile tale?


Tot ce ma inconjoara ma inspira. Povestile sunt o sursa inepuizabila de inspiratie, muzica si, nu in ultimul rand, cultura. Studiind gasesti raspunsul unor nevoi, iar in acceptiunea mea cu cat aprofundezi mai mult raspunsul unor intrebari cu atat mai mult gasesti inspiratie.


Cum a inceput povestea brandului tau?


Poveste … ce frumos! Se numeste Emma-concept wear for kids. Am inceput sa scriu aceasta poveste despre si pentru fetite intre doi si zece ani.  Primul capitol „A beautiful mess” te introduce intr-o calatorie plina de imaginatie, o copilarie frumoasa.

 


Ce trebuie sa faca un designer la inceput de drum pentru a-si porni propria afacere, ce resurse ii sunt necesare si cum isi poate sustine ideile creative?


Nu stiu cat sunt in masura sa raspund la aceasta intrebare, nu stiu daca sunt un exemplu in acest sens, dar cred ca perseverenta este cheia. Succesul nu cade din cer, totul se obtine prin multa munca si perseverenta. Trebuie sa faci ceea ce-ti place, insa profitul nu vine de la inceput, asadar creeaza in timp ce inca ai un job sau o sursa stabila de venit, asigura-te ca dispui de bani, fara de care nu-ti poti sustine ideile creative.


Ti se pare mai dificil sau mai usor ceea ce faci acum fata de ceea ce faceai inainte?


Nimic nu e dificil, insa pot spune ca este intr-adevar mai frumos ce fac acum fata de ceea ce faceam inainte. Daca pui pasiune si dedicare in orice proiect, totul e mai usor, nu percepi dificultatea.


Care este planul tau de viitor?


Imi doresc sa cresc numele Emma-concept wear for kids, sa ma bucur de momentele frumoase ale vietii, iar hainele pe care le fac eu cu atata dragoste sa fie purtate de cat mai multe domnisoare cu atitudine.


La ce evenimente de moda ai participat cu creatiile tale pana acum?


Am fost prezenta la Creativo, editia de toamna 2019, in cadrul Designers ExpoMarket, si am participat la Bucharest Fashion Week – editia de iarna 2019. Colectia „A beautiful mess” prezentata a fost proiectata cu un sentiment de joaca si drag pentru detalii, mi-am dorit sa reflecte viziunea mea asupra copilariei.

 


Pe langa cursurile din domeniul fashion, ce te-a determinat sa faci si cursurile de Design Interior?


Emotia m-a determinat sa fac si designul de interior, emotia cunoasterii unui domeniu creativ, dorinta de a invata cat mai multe lucruri, dar si destinul. Am cunoscut oameni pe care cred ca nu i-am intalnit intamplator, oameni alaturi de care voi scrie noi capitole din povestea mea.


Ce le-ai spune altor oameni ca tine, care au o pasiune si vor sa o transforme in ceva mai mult?   


Cu imaginatie si seriozitate poti realiza lucruri marete. Urmeza-ti instinctul, pasiunea, ai incredere in fortele proprii si fii dispus sa faci eforturi pentru a fi foarte bun.