Anamaria Triculescu este una dintre castigatoarele workshopului concurs Natuzzi, in cadrul caruia a realizat un proiect de amenajare a propriului spatiu, dupa propriul stil, cu produse din portofoliul Natuzzi, un brand cu renume international. Proiectul a inclus zona de zi (living si dining) si de noapte (dormitorul). Castigarea acestui concurs presupune mai mult decat recunostinta muncii depuse pentru Anamaria. Ea a avut sansa de a urma un internship in cadrul Natuzzi, care s-a finalizat cu o angajare in domeniul mult visat de ea: designul de interior.

Dar sa o lasam pe ea sa ne povesteasca mai multe:

Spune-ne cate ceva despre tine, Anamaria!

As incepe spunand ca am terminat SNSPA si un master la ASE, pe marketing online. Aceasta deschidere, daca o pot numi asa, spre designul de interior, am inceput sa o am datorita unei persoane deosebite din viata mea, care desi nu avea studii in domeniu, pot spune ca este ceea ce se numeste cunoscator, avand un bun gust exceptional. Am inceput astfel sa observ detalii, sa recunosc branduri si sa imi doresc apoi sa invat mai multe.

Care a fost motivatia ta de a alege cursul de Design Interior?

Am facut-o pentru casa mea, pentru o casa ce am transformat-o in ” acasa”, la momentul respectiv. S-a potrivit perfect !  Acum, sper si imi doresc sa ajut si alti oameni sa isi amenajeze „casa visurilor lor”, asa cum Arh. Miruna Ardelean spune mereu la cursul pe care il preda.

Cum ai descrie experienta de la cursul de Design Interior?

Mi-am dorit sa cunosc in detaliu mai multe despre stilul care ma caracterizeaza, acesta fiind stilul minimalist. Si nu ma refer aici strict la regulile de baza de care se tine cont atunci cand vorbim de acest stil, ci eu ma gidez dupa expresia ” less is more”, incercand intotdeauna sa ajung la esenta lucrurilor si a elementelor pe care le compun intr-un spatiu pe care mi-l doresc sa-l amenajez, neincarcand inutil cu piese de mobiler, pentru ca eu cred cu tarie ca nu trebuie sa traim printre piese de mobilier, ci trebuie sa traim alaturi de piesele care ne definesc si ne sunt utile.
Am invatat importanta regulilor intr-o amenajare, a detaliilor sau cum putem intelege cat mai bine un posibil client. Promovarea unui concept gandit pentru fiecare tipologie de client in parte este un atu pe care orice specialist in designul de interior ar trebui sa il aiba. Am invatat ca asa cum ne prezentam noi insine, la fel trebuie sa punem accent si pe decodificarea mesajelor din spatele proiectelor de amenajare. Clientii fericiti sunt cartea noastra de vizita. Iar eu imi doresc sa muncesc foarte mult ca aceasta carte de vizita sa fie una reprezentativa.  Am invatat la curs ca trebuie sa iti asculti visurile si vei reusi.

Spune-ne mai multe despre ideea si conceptul proiectului cu care ai castigat!

In proiectul meu am pastrat touch-ul personal si am incercat sa realizez o amenajare care sa corespunda functionalitatii unui spatiu si nevoilor celor ce-l locuiesc.  Conteaza extrem de mult sa poti intelege ceea ce clientul isi doreste si care este stilul ce-l caracterizeaza, incercand apoi sa il adaptam nevoilor sale si in final sa-l transpunem in realitate.

Care sunt primele impresii din cadrul stagiului de internship?

In intreaga perioada a internshipului am primit foarte multa informatie, care urma sa fie o baza oarecum in meseria ce aveam sa o urmez. Am invatat povestea brandurilor si a pieselor de mobilier, dar si partea tehnica, fiind deosebit de importanta in acest domeniu, si este mereu ceva nou, ceea ce imi ofera un entuziasm deosebit.  Si cel mai important lucru, am intalnit persoane minunate, si ma bucur ca sunt in viata mea.

Acest workshop este dovada ca incercam sa facem mereu mai mult si intotdeauna totul pentru cursantii nostri ! In prezent, Anamaria  face parte din grupul Class Living, cu care colaboreaza.

Mai multe detalii despre curs, aici: //www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-design-interior/

Iar pentru cei care au urmat deja primul modul, lansam Cursul de Design Interior Avansati, despre care puteti afla totul aici: //www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-specialist-decorator-design-interior-avansati/