Ce reprezinta pentru tine designul vestimentar?

Designul vestimentar, reprezinta pentru mine un stil de comunicare nonverbala prin haine, texturi si culori, capacitatea de a trasmite diverse stari de spirit si puterea de a-i ajuta oameni sa-si puna in valoare personalitatea, nu numai prin comportament, dar si prin felul de a se imbraca. Da, eu cred ca prin stilul vestimentar putem comunica nonverbal. O persoana isi poate starile de spirit si felul acesteia prin stilul sau vestimentar.

Cum si cand ti-ai descoperit aceasta pasiune?

Cred ca mostenesc asta de la bunica din partea tatalui. Tin minte cand eram mica cum „furam” pe ascuns materiale din sacul de petice al bunicii pentru a face haine papusilor Barbie, cum coseam de mana hainute cat mai diversificate pentru acestea, dar si cum incurcam atele la masina veche de cusut a bunicii.

In timp prioritatile mele s-au schimbat, uitand de acest joc al copilariei, si astfel am ajuns sa lucrez intr-o companie multinationala. Dar mi-am dat seama ca nu este ce mi-am dorit de la viata, si ca vreau sa fac ceva mai creativ . Multe prietene au vazut aceasta pasiune inainte ca eu sa o descopar, inclusiv sotul meu, care m-a incurajat sa pornesc pe acest drum. Nu am crezut ca voi da rezultate in acest sens, dar nu exista „nu pot” exista „nu vreau”, si asa am inceput sa ma documentez in acest sens.

De ce ai ales cursul de Design Vestimentar Atelierele ILBAH?

Dupa ce am hotarat ca vreau sa pornesc pe acest drum, am stiut ca aceasata pasiune trebuie cultivata cumva, si cum altfel decat prin studiu?

Asa am ales sa studiez la Atelierele ILBAH.

Sunt foarte fericita si multumita de alegerea facuta, deoarece aici am intalnit oameni care au dat dovada de profesionalism si interes deosebit fata de cursanti.

Pe aceasta cale doresc sa-i multumesc doamnei Iulia Vlad pentru sprijinul si rabdarea de care da dovada la cursul de Proiectarea Vestimentara, datorita dansei acum creatiile mele prind viata si pot creea articole vestimentare, pe care nici nu mi-am imaginat ca voi putea sa le creez.

Ii multumesc si Mirelei Diaconu, de la Cursul de Design Vestimentar, datorita ei mi-am demonstrat mie insami ca asta este intradevar ceea ce cautam. M-a ajutat sa pun bazele acestui drum lung si placut, dandu-mi increderea necesara pentru a creea o colectie vestimentara unitara. Si nu in ultimul rand si Hildei Monica, de la Cursul de Stilism Vestimentar, care mi-a descatusat imaginatia, ajutandu-ma in combinarea mai multor culori cum acestea trebuiesc balansate in completare cu accesorile si stiluri vestimentare fara a pica in partea monotoniei. Toate aceste trei cursuri formeaza un tot unitar necesar pentru un tanar designer.

Care este conceptul colectiei prezentate in cadrul concursului?

Colectia este inspirata din serialul si filmul „Sex and the City”. Colectia o are in prin plan pe Carrie Brashaw, personajul principal si “my fashion icon”. Intodeauna Carrie a fost muza mea, nu numai prin modul de a purta hainele dar si prin stilul sau de viata.

Consider de-a dreptul fascinant pasiunea acesteia pentru haine, genti si pantofi purtate cu atata entuziasm, dar si modul in care se bucura de viata alaturi de prietenele sale, dar si faptul cum acest personaj a reusit sa creeze tendinte in lumea fashion si dupa mai mult de zece ani de la lansare.

Ce ai vrut sa transmiti prin aceasta colectie?

Faptul ca putem fi elegante si printr-un stil mai fresh si mai lejer. Cand m-am apucat de creat aceasta colectie nu m-am gandit ca trebuie sa respect o anumita linie si am incercat “sa colorez in afara liniilor”, m-am lasat pur si simplu purtata de imaginatie.

Care sunt planurile tale pentru viitor?

Sa devin din ce in ce mai buna in acest domeniu, depasindu-mi limitele de fiecare data.

Ce reprezinta pentru tine sansa de a-ti prezenta creatiile vestimentare pe podiumul Bucharest Fashion Week? 

Sunt foarte mandra ca am fost aleasa dintre atatia participanti talentati si consider ca BFW este o mare sansa de promovare, dar si de a castiga experienta in acest domeniu. Pentru mine reprezinta examenul de absolvire faptul ca voi putea prezenta tinutele mele pe acelasi podium cu mari designeri din Romania.

 Alina-sonmez-curs-design-vestimentar-Atelierele-ILBAH-BFW

BFW-Alina-sonmez-curs-design-vestimentar-Atelierele-ILBAH