Ionescu Rebeca, Decorator Floral

a fost mereu atrasa de arta si frumos

-Povesti de Succes 2019-


ionescu rebeca

Decorator Floral, Ionescu Rebeca, s-a nascut in orasul Gherla si, cu toate ca a fost mereu atrasa de arta si frumos, viata a dus-o departe de acest vis o buna bucata de timp. A terminat liceul la Medias, la profilul matematica-informatica, nu liceul de arte cum si-ar fi dorit, dupa urmand si Facultatea de Relatii Economice Internationale, la Brasov.Mult timp si-a refuzat dreptul de a face arta, crezand ca daca usile s-au inchis o data, este un semn ca domeniul nu ii este destinat. Dar totusi in 2018 viata i-a adus aminte ca nu este nicodata prea tarziu pentru a incerca sa isi implinesti dorintele.

Astfel, ea a ales sa isi exprime viziunea prin intermediul florilor. A invatat cum sa le aranjeze in asa fel incat fiecare ornament sa spuna o poveste, sa genereze emotii si zambete,sa dea viata unor locuri sterse.

Pentru ea pasiunea pentru flori si natura trece de zidurile unei florarii. Florile de camp, padurea si pastelurile ei, lanurile de grau si roua diminetii, soarele bland al unei zile de februarie si blandetea porumbeilor, toate ii incanta privirea si ii rasfata simturile.


De ce ai ales vocatia de decorator floral?


Nu eu am ales vocatia de decorator floral, ci ea m-a ales pe mine.

Coincidentele exista doar pentru cei care nu cred. Totodata, eu cred cu tarie ca viata mea nu e o insiruire de experiente si evenimente la voia intamplarii. Iubesc natura si arta si cred ca nu exista domeniu mai potrivit pentru mine decat designul floral care reuseste sa le imbine atat de frumos pe amandoua. Mai mult de atat, toate lucrurile semnificative care s-au intamplat pana acum in viata mea, aveau sa ma aduca tot mai aproape de ceea ce am fost creata sa fiu si sa fac.


De ce cursul de Decorator Floral de la Atelierele ILBAH?


Pentru ca nimeni nu se naste invatat, am considerat ca primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il fac inainte de a-mi deschide o afarcere in domeniu este sa ma inscriu la un curs autorizat de decorator floral.

Dintre toate variantele gasite online, Atelierele ILBAH mi s-au parut de departe cea mai buna solutie. Aveam sa astept doua luni pana la inceperea cursului, ca sa descopar ca am facut cea mai buna alegere.

Am gasit la Atelierele ILBAH niste oameni minunati care s-au dovedit a fi, de la bun inceput, niste profesionisti. Ca rezultat, colaborarea cu ei avea sa ma faca sa spun dupa doua luni si jumatate de curs ca Atelierele ILBAH au fost cea mai frumoasa experienta profesionala de pana acum.


In ce fel ti-a schimbat viata cursul nostru de Decorator Floral?


Sunt lucruri de a caror valoare devenim cu adevarat constienti abia in momentul in care aflam mai multe despre ele. Cu fiecare informatie noua aflata in timpul cursului, am descoperit tot mai mult cat de minunata e natura care ne inconjoara. Am inceput sa vad viata cu alti ochi. Cel mai frumos lucru care s-a schimbat in viata mea a fost faptul ca, odata cu schimbarea perceptiei asupra naturii mi s-a schimbat si inima vis-a-vis de oameni si relatii. Am devenit o persoana mai calma si mai atenta la felul in care imi tratez semenii.


Cum te-a influentat trainerul nostru de la cursul de Decorator Floral? Mai pastrati legatura?


Nu-i uiti niciodata pe cei care ti-au fost alaturi la un inceput de drum, nu-i asa? Nici pe cei care cred in tine si ti-o spun, cu sau fara cuvinte. M-am bucurat sa o cunosc pe Andreea Moldovan si sa invat multe lucruri frumoase si utile de la ea. Desigur ca tinem legatura! Am avut atat placerea, cat si bucuria sa lucram impreuna la diferite proiecte .


Unde gasesti inspiratie pentru creatiile tale in general?


E foarte usor sa te inspiri de pe internet. Admir creatiile multor designeri florali de pretutindeni, dar nimic nu ma inspira asa cum o face natura. Ceea ce face ca natura sa fie perfecta pentru mine e insasi imperfectiunea ei. Inspiratia e ceea ce orice artist gaseste in primul rand in interiorul sau. E un dat si, in acelasi timp, un dar.


Am inteles ca vrei sa iti deschizi o florarie. Ne poti spune mai multe despre acest proiect?


Floraria este cel mai indraznet si mai deosebit vis pe care l-am avut pana acum. Este un proiect la care lucrez impreuna cu sotul meu si care speram sa devina realitate cat de curand. Nu imi doresc sa vand flori. Asta poate face oricine. Imi doresc sa ofer bucurie, caci nu gasesc lucru mai minunat in viata decat sa aduc zambetul pe chipul celor din jur.


Ce trebuie sa faca un decorator floral la inceput de drum pentru a-si porni propria afacere? Ce resurse ii sunt necesare si cum isi poate sustine ideile creative?


Primul lucru pe care un florist trebuie sa il faca este sa creada in propriul potential si in visul sau. Ca in orice inceput de afacere, resursele financiare si suportul moral sunt cele mai importante. E destul de greu sa determinam care resursa se subordoneaza celeilalte, important este sa aiba parte de amandoua.


Care este planul tau de viitor?


Singurul meu plan de viitor vis-a-vis de florarie este sa las in inimile celor din jur zambete si raze de soare. Profitul, notorietatea si orice altceva ar garanta succesul unei afaceri vor veni in mod natural, la vremea lor.


Ce le-ai spune altor oameni ca tine, care au o pasiune si vor sa o transforme in ceva mai mult?


Le-as spune ca si-au ales cea mai frumoasa meserie si ca merita sa lupte ca visul lor sa devina realitate. Le-as spune ca viitorul e al celor care traiesc frumos in prezent si ca pasii spre el sunt cei mici, dar siguri, urmand cursul de Decorator Floral de la Atelierele ILBAH.

Va urma…