Se spune ca tot ceea ce faci, trebuie facut cu pasiune. Sergiu Califar, arhitect de profesie si cunoscut decorator de interioare, s-a regasit in ceea ce inseamna dragostea pentru frumos, iar de atunci poate spune ca fiecare zi este o noua provocare, un nou inceput si o noua sansa de a-si arata sufletul prin intermediul proiectelor de amenajare.


„Tot ce fac, fac cu pasiune si dedicare”


Sergiu a absolvit in urma cu ceva vreme cursul de Design Interior in cadrul scolii Atelierele ILBAH. Atunci a inceput si cariera lui ca antreprenor, ulterior realizand ca si-a gasit drumul in viata. Infrumuseteaza si innobileaza apartamente, case, spatii comeriale, sedii de birouri… Face asta cu daruire si seriozitate, cu pasiune si mult drag.

Sergiu Califar, asemenea multor altor absolventi ai scolii Atelierele ILBAH, spune ca si-a onorat cea mai de pret datorie fata de sine: aceea de a-si descoperi vocatia, asta si gratie trainerului arh. Miruna Ardelean, omul care a vazut in el frumosul, si nu doar ca l-a vazut, dar l-a scos atat de nobil si natural la suprafata.

 

“ Foarte prietenoasa si deschisa, entuziasta si indragostita de ceea ce face, Miruna este una dintre putinele persoane care nu taie aripi, dimpotriva, reuseste sa vada frumosul in orice amenajare ai face, iar asta iti da curaj. Pe mine m-a ajutat enorm in parcursul profesional pe care l-am avut. Tot ce fac acum vine din pasiune, actul de creatie este ceva ce se afla inauntrul tau, ceva ce te defineste ca om, ceva in care crezi, este recompensa si sursa motivatiei tale interioare.”


 Cel mai mare proiect din cariera


Cea mai mare provocare in materie de proiecte de amenajare a fost, pentru Sergiu, renovarea unui hotel de 4 stele din Suceava: 88 de camere si 2 ani de munca pentru a iesi ceva impecabil. Ceva cu care Sergiu Califar si echipa sa se poata mandri… Si au reusit! Restul proiectelor, spune el, “ toate au fost, sunt frumoase si au doza lor de inedit si spectaculozitate. Stii, e ca si cum ai avea mai multi copii si nu te-ai putea hotari, ca parinte, care e cel mai frumos. Evident, toti sunt la fel de frumosi, stralucesc la fel…


Sergiu Califar sau Pure-Mess Design!


Pure-Mess Design se numeste studioul sau de creatie, determinat fiind sa isi desfasoare activitatea in domeniul designului de interior, dupa cateva schimburi de experienta petrecute in SUA si in cateva tari importante din Europa.

Unde se viseaza el? In top 10 cei mai buni designeri din tara. Nu e usor, spune Sergiu, nu e nici imposibil, atata timp cat ai sansa de partea ta. Asemenea altor colegi, Sergiu vede in fiecare lucrare o provocare, iar sansa pe care oamenii i-o confera in a innobila spatii, reprezinta pentru el un challenge caruia vrea sa ii raspunda prompt si fara ezitare, inarmat evident cu mult profesionalism. La Atelierele ILBAH, alaturi de arh. Miruna Ardelean, a invatat ca fara profesionalism si disciplina, dincolo de pasiune si talent, lucrurile nu functioneaza asa cum trebuie, adica aproape de perfectiune.

Sergiu Califar este inca un exemplu de reusita, un om care si-a construit o poveste si o cariera frumoasa care reprezinta cea mai solida carte de vizita, acum si peste foarte multi ani.

povestea-lui-sergiu-califar-omul-care-innobileaza-case-si-suflete-18