A fost o poveste frumoasa… Una, insa, nescrisa, cel putin nu la modul la care ne imaginam noi. A fost povestea florilor, a parfumului si a culorilor…a fost, intr-un cuvant, povestea unor oameni fericiti. A fost inedit, a fost traire si a fost basm.


Tematica de examen, una inedita


Povestea incepe asa!

Un curs extrem de indragit de catre toti cei care iubesc parfumul si culoarea si care cred ca o floare poate fi „vocea” care sa exprime tot ce e mai frumos: cursul de Decorator Floral, derulat aici, la Atelierele ILBAH. Ziua examenului era aproape si fiecare se gandea la un aranjament floral care sa sensibilizeze, sa surprinda si sa „vorbeasca” mai mult decat o pot face o mie de cuvinte. Printre proaspetii absolventi se numara si Ioana, o tanara curprinsa de emotia, ca in curand, va uni in fata lui Dumnezeu, doi tineri, pentru care va deveni parinte spiritual. Asa a luat nastere, atunci, natural, firesc si cu drag imbratisata de colegii de grupa, ideea:

“Ce ar fi daca, tema noastra pentru examenul final va fi realizarea decoratiunilor florale pentru frumosul eveniment ce urmeaza sa aiba loc?”

povestea-frumoasa-a-unui-examen-cu-parfum-de-trandafiri-1

Au fost emotii imense si o mare responsabilitate pentru cei 10 decoratori florali care, atent coordonati de trainerul lor, Natasha Maxim, au reusit sa contureze cea ma frumoasa poveste, cu parfum de flori, pentru tinerii aflati la inceput de drum. Si-au lasat, cu totii, imaginatia si creativitatea sa lucreze, insa, nu au omis nicio secunda sfaturile pretioase primite in materie de tehnica de lucru, de la cea care le-a ghidat pasii in fascinanta lume a florilor.


Natasha Maxim, trainer curs Decorator Floral, Atelierele ILBAH:


“A fost o provocare atat pentru mine, cat si pentru cei 10 absolventi ai mei. Tematica aceasta aleasa pentru examen a implicat o mare responsabilitate. Practic, in mainile noastre, ale fostilor mei cursanti, de fapt, s-a aflat, reusita, pe parte de decoratiuni florale, a unui eveniment unic in viata a doi oameni. Nu puteam gresi, nu aveam voie. Si nu am facut-o. Fiindca totul a fost la superlativ, iar imaginile, cred eu, vorbesc de la sine. Multumirea si fericirea de pe fetele mirilor, nasilor si ale tuturor celor prezenti la eveniment au fost, pentru noi, cea mai mare si mai frumoasa rasplata. Sunt mandra de cursantii mei si sunt sigura ca se vor descurca de minune in acest univers absolut minunat al florilor”.

povestea-frumoasa-a-unui-examen-cu-parfum-de-trandafiri-2


Nenumarate ore parcurse pentru atingerea perfectiunii


Timp de cateva ore, munca in echipa a dat roade. Absolventii cursului de Decorator Floral au format, alaturi de trainerul lor, o mare familie. Buchete, lumanari, arajament de prezidiu si aranjamente centrale, accesorii (bratari, coronite, butoniere), decoratiunile de la intrarea in restaurant, toate au fost realizate cu pasiune, drag de frumos si mult suflet, pentru ca evenimentul sa fie unul impecabil.

povestea-frumoasa-a-unui-examen-cu-parfum-de-trandafiri-3

Au predominat culorile alb, verde, lila…au fost trandafiri din abundenta, de la cei clasici pana la vuvuzela ori David Austin , hortensii, lisianthus, suculente sau tillandsia. S-a lucrat cu pasiune si cu dedicare, au fost momente unice pe care absolventii cursului de Decorator Floral le-au trait. Emotia frumoasa pe care au simtit-o, a fost la fel de frumos rasplatita, de notele maxime pe care le-au primit pentru aceasta tematica, dar si de acel „multumesc” spus cu ochii, dar si cu inima de cei care s-au bucurat de poveste.

Un examen pe care l-au trecut cu brio si care le deschide acum absolventilor drumul catre noi orizonturi, toate incarcate de magia, farmecul si culoarea florilor.