Interviu cu Diana Caramaci – fosta nostra cursanta de la Cursul de Design Vestimentar


Diana Caramaci este o tanara pasionata de arta frumoasa. O tanara ce a hotarat sa isi urmeze visul si sa isi contureze viata altfel! O tanara ce si-a dorit sa faca ceea ce ii place. O tanara ce si-a depasit limitele si a inceput sa scrie povestea EI de succes!


Cum si cand ti-ai descoperit pasiunea pentru moda?


Diana Caramaci: Pasiunea pentru moda am descoperit-o de mic copil, avand placerea de a desena si schita haine, pasiune ce se pastreaza si in ziua de azi.


De ce ai ales Designul Vestimentar?


Diana Caramaci: Designul vestimentar reprezinta pentru mine un cumul de factori care reuseste sa evidentieze stilul si personalitatea fiecarei persoane in parte. Desi “haina nu-l face pe om”, aceasta este importanta pentru un prim impact vizual.

Pentru mine reprezinta o provocare zilnica de a-mi fructifica creativitatea si de a gasi inspiratia in lucruri marunte, care puse cap la cap dau rezultate marete, dar in acelasi timp tangibile.

Diana-Caramaci-poveste-de-succes-1

 


De ce Atelierele ILBAH ?


Diana Caramaci: Am ales Atelierele ILBAH deoarece a fost singura scoala care prezenta cursantilor optiunea de a fructifica notiunile acumulate pe toata perioada cursurilor.

Diana-Caramaci-poveste-de-succes-2

 


In ce fel ti-a schimbat viata Cursul nostru de Design Vestimentar?


Diana Caramaci: Cursul de Design Vestimentar mi-a schimbat radical viata, ajutandu-ma sa-mi redescopar pasiunea pentru desen si moda si astfel sa transpun creativitatea intr-un business.

Diana-Caramaci-poveste-de-succes-3

 


Cum te-a influentat Trainerul nostru? Inca pastrezi legatura cu el?


Diana Caramaci: Trainerul Mirela Diaconu este un exemplu pentru mine si m-a influentat in mod pozitiv, motivandu-ma sa fac ceea ce imi place si sa am incredere in mine. Pe durata cursului de Design s-a legat o prietenie frumoasa si pastram legatura, desi am absolvit cursul acum un an de zile.


Unde gasesti inspiratie pentru creatiile tale?


Diana Caramaci: Inspiratia o gasesc in orice, in lucruri marunte, este nevoie insa de o anumita atentie la detalii, pentru a remarca obiecte sau idei care te pot inspira.

Diana-Caramaci-poveste-de-succes-5

 


Cum a inceput povestea Brandului tau?


Diana Caramaci: Brandul Diana Caramaci a fost lansat in Aprilie 2017, odata cu castigarea concursului Young Designers on Stage at BFW, organizat de Atelierele ILBAH. Dupa prezentarea pe podiumul Bucharest Fashion Week, brand-ul a cunoscut o ascensiune tot mai mare si s-a bucurat de foarte mult success, tinutele fiind apreciate pentru creativitate si extravaganta.


Carui tip de cliente te adresezi?


Diana Caramaci: Clientele mele sunt formate din femei puternice, care isi doresc sa isi lase amprenta prin intermediul tinutelor pe care le poarta, tinutele mele fiind usor iesite din comun.

 


Care este strategia Brandului tău?


Diana Caramaci: Strategia brandului consta in explorarea diferitelor colturi ale universului modei, de a aduce in aceasta lume idei noi, de a promova un stil de imbracaminte iesit din comun, dar in care sa se regaseasca o arie mai larga de femei si care sa isi gaseasca curajul de a iesi in evidenta.

 Diana-Caramaci-poveste-de-succes-6


Ti se pare mai dificil sau mai usor ceea ce faci acum fata de ceea ce faceai inainte?


Diana Caramaci: Inainte lucram la o multinationala. Sunt de parere ca este mai dificil sa conduci propria afacere, insa totodata si mai usor, daca faci ceea ce iti place.


Care este planul tau de viitor?  Cum se numeste Brandul tau?


Diana Caramaci: Brandul imi poarta numele – Diana Caramaci. Businessul se bucura de o ascensiune din ce in ce mai mare si planul de viitor este de a patrunde pe piata internationala.


Lucrezi cu anumite vedete? Care sunt aceastea?


Diana Caramaci: Printre vedetele care imi poarta tinutele si ma ajuta la promovoarea brandului se regasesc Gina Pistol, Diana Dumitrescu, Cristina Mihaela Dorobantu si Anna Roman.


La ce Evenimente de Moda ai participat cu creatiile tale?


Diana Caramaci: Am participat la Vienna Fashion Week, Oman Fashion Week si Chisinau Fashion Week, pe partea internationala, iar national, am participat la Bucharest Fashion Week, Feeric Fashion Week, Timisoara Fashion Week, Spring Fashion Gala.


Ce le-ai spune unor oameni ca tine, care nu se mai simt la confortabil la locul de munca si care au o pasiune?


Diana Caramaci: As indemna pe fiecare in parte sa isi urmeze pasiunea, pentru ca se poate transforma intr-un business, atata timp cat esti dedicat si muncesti cu drag.

Diana-Caramaci-poveste-de-succes-7


Te asteptam si pe tine la cursul nostru de Design Vestimentar:caramaci-design-vestimetar