Pasiunea nu cere planuri. Ea nu trebuie inteleasa si nici explicata. Ea trebuie traita.


„A fi apt de o pasiune si a nu o trai, te face incomplet si limitat”, spunea, atat de frumos, Oscar Wilde. Pasiunea nu cere planuri si nici logica, nu are nevoie de motivari, nu trebuie inteleasa si nici explicata. Ea trebuie constientizata, fructificata si traita la maximum. Atat.

Este si cazul Alinei Alexe, un om extrem de deschis si jovial, o femeie care si-a gasit identitatea in ceea ce inseamna dragostea de frumos. Dragoste pe care acum, Alina a transpus-o atat de nobil si elegant, in proiecte de design interior.

 


A facut cursul de Design Interior si si-a gasit menirea


Pentru fosta absolventa a cursului de Design Interior Atelierele IBAH, frumusetea este o stare, este un fel de a fi si de a te raporta la tot ceea ce este in jurul tau. Frumusetea in materie de design nu tine de trenduri, nici de rigori impuse.

Ea vine din intuitie coroborata cu dragul de a contura povesti. Fiindca orice proiect al Alinei, in materie de design, ascunde o poveste, are un fir logic, un punct A din care incepe si un punct B in care se termina. Totul are coerenta, totul este plin de viziune si respira parca suflet si traire.


Dar cine este, fapt, Alina Alexe?


Este o femeie energica si puternica, mama a doi copii, om extrem de talentat si cu un potential pe care nici ea nu si-l cunostea cu adevarat. Makeup artist de profesie, Alina spune ca deschiderea pentru frumos este mostenita, dar, deopotriva, si cultivata. Alexandru Abagiu este cel care, sa spunem, intr-un fel, i-a directionat pasii catre cursul de Design Interior, catre trainerul Miruna Ardelean, catre scoala Atelierele ILBAH.

“I-am vazut casa lui Alex si mi s-a parut cea mai frumoasa…dementa. Mi-am zis si eu sa fac asta, oare pot? Si, iata, am putut.. .(n.r. rade) Sunt un om atipic pentru un artist, sunt o fire extrem de indepedenta in gandire si in simtire. Nu imi place regulile, nu imi plac tiparele, imi place sa am libertatea de a construi povesti cu suflet atunci cand vine vorba de design interior.

povestea-alinei-alexe-iubitoarea-de-frumos-poate-fi-si-povestea-ta-12


“Cursul de Design Interior a fost un curs greu. Dar extrem de frumos”


Am vrut sa aflam de la Alina cum i-a influentat spiritul creativ cursul urmat alaturi de Miruna Ardelean si ce a insemnat pasul facut catre Atelierele ILBAH in influentarea carierei ei ca decorator de interioare .

Raspunsul a venit franc si extrem de transant si aproape brutal de sincer:

“A fost un curs greu, poate cel mai greu… cerinte multe, asteptari pe masuri, profi totul. Nu pot sa uit cum Miruna, prima data, mi-a refuzat proiectul…Nu era ce trebuie! Stii cat m-a motivat si ambitionat asta? Extrem de mult! Am invatat la Atelierele ILBAH, in cadrul acestui curs, sa imi sistematizez gandirea, sa am coerenta in idei si sa dau ce e mai bun pentru visul meu in materie de amenajari. Acest curs, absolvirea lui, a fost o confirmare, o asumare a faptului ca pot, ca sunt in stare, ca pot atinge obiectivul pe care mi-l propusesem. Prin munca multa, dincolo de creativitate si energia care nu imi lipsesc. Inainte sa ma inscriu la curs, mi-am renovat apartamentul, alaturi de sotul meu, artist si el. Am vrut coerenta in cel mai mic detaliu. Am vrut suflet mult pus, am vrut personalitate si am vrut poveste. Si am conturat povestea noastra…


Au urmat numeroase proiecte…


Dupa absovirea cursului de Design Interior, au inceput si mai multe povesti frumoase pentru Alina Alexe. Proiectul ei de suflet “Casa de la tara” a fost cea mai mare provocare. Si printre primele. A fost premiat de public la Elle Decoration Romania Design Awards, obtinand un numar record de voturi.

“Toata viata am tanjit dupa casa de la tara. In vacante eu ramaneam in fata blocului cand toti copiii mergeau la bunici la tara. Am achizitionat aceasta casa, la 30 de km de Bucuresti si i-am dat viata. Am vrut ceva cochet, dar si confortabil, ceva care sa ne indrepte spre zona traditionalului. Nu trebuie sa ne uitam originile. Am imbinat noul cu vechiul, am dozat cu atetie culorile, am cret o armonie si un echilibru care sa dea starea de caldura pe care mi-am propus-o”

Proiectul Dekorativa este, iarasi, un proiect de suflet al Alinei.

Dekorativa sauactivez decoruri, activez povesti este pasiunea acesteia concretizata in proiecte si puse toate laolata sub acest nume. Dekorativa inseamna viziune, inseamna indrazneala, inseamna tot sufletul unui om si toata creativitatea lui cuprinse intr-un concept ce constituie ansamblul. Dekorativa este, de fapt, Alina Alexe. Un om ce motiveaza un om ce permanent vrea sa se autodepaleasca si pentru care, fiecare zi reprezinta o noua provocare, o noua oportunitate de a da frau liber imaginatiei si potentialului artistic fantastic pe care ea il are.

povestea-alinei-alexe-iubitoarea-de-frumos-poate-fi-si-povestea-ta-13


Si vor mai urma…


Iar Alina nu se opreste aici“ Vreau sa activez si in alte zone. Vreau sa conturez vitrine, sa fac povesti in cadru, sa insuflu oamenilor cultura necesara pentru a da viata unei imagini ce te face curios sa vezi si continutul. Vreau, in colaborare cu cei din conducerea unui after school unde invata si fiul meu, sa ii indrept pe copii spre…frumos, spre alaturarea cu bun gust a tot ce inseamna elemente de décor, elemente tradiotionale… Sunt multe proiectele pe care le am in minte in materie de design. Si sunt sigura ca voi reusi sa contrez povesti de suflet pentru toti cei ce iubesc frumosul.”

 


Te asteptam si pe tine, pasionatule de frumos, la Cursurile noastre de Design: https://www.ateliereleilbah.ro/cursuri-din-categoria-design/