Creativitatea este definita ca tendinta de a genera sau recunoaste idei, alternative sau posibilitati, care pot fi utile in solutionarea problemelor. In ultimele decenii, conceptul a evoluat, dupa cum sugereaza Robert Sternberg, iar astazi, creativitatea este productia de ceva original, care conteaza.

Cand vine vorba de pasiunile tale, creativitatea este unul dintre cele mai importante lucruri. Totul porneste de la o idee, un concept, pe care, cu ajutorul creativitatii il dezvolti.

Alina Serbu, trainerul cursului de Make-up din Bucuresti, si Costel Vilcu, trainerul cursului de Coafor, au lansat un exercitiu de creativitate: Pin your style!

In domeniul Beauty, creativitatea este indispensabila. Este imposibil sa reinventezi roata, dar cand vine vorba de Make-up si Hairstyling, tot timpul apar tehnici si produse noi, estetici si trenduri. Un specialist trebuie sa fie la curent cu toate aceastea si, mai mult decat atat, trebuie sa stie sa le puna in aplicare.

Pin your style Atelierele ILBAH

Astfel, este evidenta importanta practicii in Make-up si Hairstyling.

Pentru acest photoshoot, totul a inceput cu o serie de extensii sintetice, negre si turcoaz. Cu meticulozitate si cu fixativul la indemana, sub indrumarea lui Costel Vilcu, acestea au prins forma unei frumoase flori, care ne duce cu gandul la vremuri mai insorite. Parul modelului a fost strans intr-un coc, pe care a fost fixat accesoriul.

Apoi, Alina Serbu a creat un look inspirat din make-up-ul anilor `60. Machiajul ochilor a fost realizat in culorile perucii, cu un eyeliner grafic continuat si in pliul ploapei. Acesta a fost scos in evidenta de nuanta pala de roz folosita pe buze si ca blush. Look-ul a fost adaptat la trendurile momentului prin folosirea iluminatorului si prin crearea unor sprancene accentuate.

Exercitiul creativ este un instrument de foarte mare ajutor atat in domeniul machiajului, cat si al hairstyling-ului. Chiar daca nu ai o clienta sau un photoshoot programat, poti sa te joci, sa experimentezi. Daca faci asta din pasiune, creativitatea va veni, cu siguranta.

Asadar, experimenteaza, joaca-te, aplica cunostintele pe care le ai deja, incearca tehnici noi! Iti vei dezvolta stilul, vei adauga look-uri la portofoliul tau si, nu in ultimul rand, vei petrece timp facand ceea ce iti place!

Pin your style Atelierele ILBAH

Daca make-up-ul sau hairstyling-ul sunt pasiunea ta, te asteptam la Atelierele ILBAH, unde iti poti transforma pasiunea intr-o meserie!

In cadrul Cursului de Make-up vei invata regulile fiecarui tip de machiaj: de la machiajul de zi si seara, pentru evenimente, tv & film, machiajul bronzant, cel de mireaza, pana la machiaje creative si fantezie. Mai mult, vei invata cum sa adaptezi aceste look-uri in functie de fizionomia clientei, de tipul tenului si culoarea parului. Cursul este axat pe practica, vei avea ocazia sa realizezi machiaje pe fizionomii diferite, folosind produse de top puse la dispozitie de catre Atelierele ILBAH si partenerii nostri.

Acelasi lucru este valabil si pentru Cursul de Coafor. In cadrul acestuia vei invata practic sa realizezi tunsori si coafuri, atat clasice cat si moderne, operatiunile necesarii samponarii, clatirii si conditionarii parului, tratamente capilare, lucrul cu extensiile de par, decolorarea parului si colorimetrie, ondularea termica si permanenta, si multe altele!

Te asteptam la Atelierele ILBAH sa-ti depasesti limitele si sa stabilesti noi directii catre care sa te indrepti!