O zi. 18 Workshop-uri gratuite. 8 domenii diferite. Peste 350 de oameni care ne-au trecut pragul. Open Days Cluj-Napoca 2024 a fost un real succes, si multumim tuturor celor care ne-au vizitat, alaturi de care am sarbatorit 5 ani de Atelierele ILBAH in Cluj-Napoca!


Pe 13 aprilie 2024, la sediul nostru din Cluj-Napoca, a avut loc Open Days, un eveniment marca Atelierele ILBAH care a luat nastere din dorinta de a ne deschide portile pentru toti cei interesati de o schimbare in cariera, sau de specializarea intr-un domeniu in care activeaza deja.

Cele 18 workshop-uri gratuite pe care le-am organizat au fost workshop-uri practice, care au avut un scop dublu. Pe de o parte, participantii au facut un prim pas in aceste domenii, facandu-si o baza pe care pot construi cunostiintele viitoare. Pe de alta parte, workshop-urile au fost o oportunitate de a afla ce inseamna, intr-adevar, urmarea unui curs la Atelierele ILBAH: care sunt cursurile pe care le poti urma, ce teme sunt abordate, cine sunt trainerii, cum arata salile de curs, cum este Echipa Atelierele ILBAH.

 

In continuare, haideti sa vedem cum au decurs workshop-urile din cadrul Open Days!

Initiere in tainele croitoriei

„Cusutul este o modalitate de a linisti mintea, de a relaxa corpul si de a hrăni sufletul.” – Marie Bostwick

Primul pas in lumea fashion se face in fata unei masini de cusut. Este cea mai buna varianta pentru cineva aflat la inceput de drum, de a invata substraturile unui obiect vestimentar. In cadrul acestui workshop, trainerul Ana Gorgan a invatat participantii lucrurile de baza: cum se foloseste o masina de cusut si care sunt cele mai des folosite cusaturi, fiecare dintre ai avand posibilitatea de a se juca cu masina de cusut.

Photocorner Floral

„Florile ii fac intotdeauna pe oameni mai buni, mai fericiti si mai folositori; sunt raze de soare, hrana si medicamente pentru suflet.” – Luther Burbank

Design-ul floral este un domeniu pe cat de frumos, pe atat de relaxant. Chiar daca pare greu de imaginat, lucrul cu florile iti aduce un sentiment de calm si liniste, reusind sa te faca sa te deconectezi de la ritmul cotidian. Astfel, trainerul Ana Macovei, alaturi de participantii la acest workshop, au umplut holul sediului nostru cu un photocorner impresionant! Au realizat un aranjament colorat, primavaratic, care a atras toate privirile si care, spunem noi, a aratat exceptional!

Coafura de festival

„O femeie care isi tunde parul este pe cale sa isi schimbe viata.” – Coco Chanel

Sezonul cald se apropie cu pasi repezi, si odata cu el si festivalurile verii. Este momentul oportun sa incepi sa iti construiesti look-urile! Astfel, la acest workshop, trainerul Alexandra Bota a invatat participantii cum sa realizeze mai multe tipuri de impletituri. Un look poate sa fie completat de o astfel de coafura, sau coafura poate constitui chiar focus-ul central. In orice caz, cei care au luat parte la workshop sunt pregatiti pentru vara asta!

Relaxare prin cooking

„O reteta nu are suflet. Tu, ca bucatar, trebuie sa aduci suflet retetei.” – Thomas Keller

Majoritatea dintre noi privesc gatitul ca o corvoada, dar lucrurile nu stau chiar asa, pentru ca gatitul poate fi o activitate creativa si chiar relaxanta! In cadrul acestui workshop, trainerul Roland Suciu a invatat participantii cum sa gateasca un starter – tartar de ton cu castravete, mango si spuma de hrean, iar ca main un rissotto cu ciuperci shiitake si branza de capra, iar prin plating, aceste preparate simple au acaparat toate privirile!

Self Make-up: Smokey Eyes

„Esenta machiajului modern este libertatea de a fi tu insuti, de a-ti exprima cine esti.” – François Nars

Smokey Eyes este unul dintre cele mai cerute tipuri de machiaj, fiind versatil, potrivit pentru orice tip de eveniment de seara. Dar asta nu inseamna ca este un machiaj usor de realizat. In cadrul acestui workshop, trainerul Andreea Cristea a demonstrat cum se creeaza un smokey eyes corect, si apoi a indrumat participantii cum sa il personalizeze pentru un rezultat cat mai frumos!

Secretele fotografiei de produs

„Cred cu adevarat ca exista lucruri pe care nimeni nu le-ar vedea daca nu le-as fotografia.” – Diane Arbus

Intr-o lume a retelelor sociale si a miilor de reclame vazute in fiecare zi, fotografia de produs este un domeniu foarte important si lucrativ. In cadrul acestui workshop, trainerul Ionut Anisca a prezentat participantilor ce inseamna cu adevarat fotografierea intr-un studio foto: de la fundalurile si luminile folosite, la obiective si blituri, si nu in ultimul rand, tips & tricks din spatele aparatului de fotografiat!

Nail ART

„Unghiile nu sunt pentru a fi remarcate, ci pentru a fi amintite.” – Diane Arbus

O manichiura frumoasa devine si interesanta prin atentia la detalii. Astfel, realizarea unui nail art pe o unghie de accent, sau chiar incorporarea unui asemenea detaliu pe toate unghiile este o modalitate buna de a-ti duce manichiura la un nou nivel. In cadrul acestui workshop, trainerul Cristina Rus a invatat participantii cum sa realizeze un nail art potrivit pentru vara.

Cocktail-uri rapide

„Un cocktail facut corect poate arata oaspetilor tai ca iti pasa.” – Danny Meyer

Un barman nu trebuie doar sa stie retetele clasice pentru cocktail-uri, dar si cum sa creeze un cocktail gustos cu incredientele pe care le are la dispozitie. De asemenea, rapiditatea este un skil important. Pentru acest workshop, trainerul Marian Porumb a delegat un fost cursant sa demonstreze ce a invatat pe parcursul cursului. Astfel, Miruna Burlibasa a invatat participantii cum sa realizeze o serie de cocktail-uri pe baza de gin, pe cat de gustoase, pe atat de usor si rapid de mixat.

Dragi traineri, va multumim ca ati fost si de aceasta data alaturi de noi si ati tinut, ca la fiecare sedinta de curs, workshop-uri pe cat de interesante, pe atat de placute!

De asemenea, dorim sa multumim tuturor celor care ne-au vizitat in cadrul Open Days Cluj-Napoca! A fost o adevarata placere sa va cunoastem! Ne-a placut entuziasmul cu care ati participat la aceste workshop-uri, iar pasiunea de care ati dat dovada a facut ca Open Days sa fie un eveniment de succes!

Speram ca ati avut o experienta placuta la Atelierele ILBAH, si speram ca v-am starnit interesul referitor la reconversia profesionala si urmarea unui curs autorizat, din pasiune sau pentru cariera.

Daca v-a placut workshop-ul la care ati participat la Open Days Atelierele ILBAH, va invitam sa aflati mai multe despre cursurile noastre: