Peste 300 de participanti au fost prezenti pe data de 20 Iunie la noul sediu Atelierele ILBAH din Cluj Napoca in cadrul Open Days.


Prima Editie Open Days a for un real succes. Evenimentul a primit cu portile deschise peste 300 de pasionati si iubitori de frumos, in cadrul a 12 workshop-uri gatuite din domenii precum design, cooking, garafica si proiectare, fashion, arte vizuale si beauty. Traineri cunoscuti din Cluj care au ales sa faca parte din familia Atelierele ILBAH au impartasit din cunostintele si experienta lor cu cei prezenti.

Ideea pentru Open Days a luat nastere din dorinta noastra de a aduce mereu ceva nou si a va oferi modalitati de a ne cunoaste si a vedea „ behind the scenes”. Preluat dupa un concept international, adoptat de universitati cu renume, am reusit sa oferim persoanelor interesate de a urma cursuri, 12 ateliere, demonstratii si lectii gratuite. Fie ca vorbim despre oameni care isi doresc sa urmeze cursuri autorizate sau doar sa urmeze cursuri din pasiune sau hobby, au avut ocazia sa vada sediul si ulterior sa decida daca Atelierele ILBAH este locul potrivit pentu a-ti dezvolta pasiunea.

Cele 12 workshop-uri Gratuite au fost gandite amanuntit pentru a satisface cerintele si nevoile nenumaratelor propuneri primite cu atat entuziasm de oamenii din Cluj, care au imbratisat cu caldura provocarea Atelierele ILBAH. In cadrul atelierelor de cooking, design vestimentar, design floral, fotografie, automachiaj, coafor, masaj, cosmetica, 3Ds Max, nail-art si croitorie, participantii au cunoscut trainerul si au experimentat pe pielea lor o sedinta de curs.


Workshop-uri de Design


Workshop-ul de design vestimentar a fost sustinut de Veronica Frisan, cunoscut designer in Cluj cat si peste hotare, care timp de o ora jumatate le-a vorbit participantilor despre ce inseamna un designer, frumusetea meseriei si cum sa realizeze un crochiu de moda cu mana libera. Andreea Moldovan cunoscut florint si pasionata de arta decoratiunilor florale a sustinut au atelier plin de parfum si culoare unde pasionatele de frumos au realizat aranjamente florale de vara in tendinte si culori de sezon.

Arta designului de interior a fost impartasita de catre Codruta Ghiran, in cadrul unei sedinte interactive unde practica a fost combinata cu partea teoretica. S-a vorbit despre ambient, importanta unui spatiu bine conturat si nu in ultimul rand imaginatia celor prezenti a fost testata printr-un exercitiu practic.

Workshop-ul tainele croitoriei a fost unul foarte apreciat. Croitoria este una dintre cele mai vechi si nobile meserii iar alaturi de Balogh Eniko participantii au deslusit tainele ei, realizand primul lor obiect cusut cu o masina performanta marca Brother.


Workshop-uri de Beauty


Workshop-urile din categoria beauty sunt printre cele mai cautate si au mereu un feedback pozitiv. Asa s-a intamplat si la prima editie Open Days. Atelierul de automachiaj sustinut de Andreea Leonte make-up artist recunoscut pentru proiectele din Cluj, Bucuresti, Milano si Ljubliana a oferit participantilor o lectie de machiaj unde au descoperit diferentele dintre un machiaj de zi si unul de seara, ce tip de machiaj se potriveste diferitelor forme ale fetei, modul corect de aplicare al produselor si multe alte informatii pretioase.

Atelierul de Impletituri a strans laolalta pasionatii care alaturi de Alexandra Bota, hairstylist de renume din Cluj, au invatat sa combine diferite modele de impletituri pentru a crea o coafura inedita si de efect pentru festival.

Workshop-urile de nail-art, cosmetica si masaj au fost si ele foarte indragite. Adina Antonescu a oferit informatii pretioase despre demacherea corecta a tenului, miscarile corecte ale demacheri si rolul masajului facial pentru a mentine elasticitatea tenului. Alina Gheorghe a oferit o prima incursiune in arta masajului de relaxare, iar Cristina Rus a facut o demonstratie de pictura pe unghii.


Workshop-uri de Gatit


Dupa succesul rasunator al workshop-urilor de Sushi din cadrul ROMHOTEL, numarul mare de doritori pentru Workshop-ul de Sushi era cumva asteptat insa asteptarile au fost depasite. Paul Madas cunoscut Chef in Cluj, a oferit participantilor in decursul a doua workshop-uri o incursiune in cultura Japoneza, metoda corecta de preparare al faimosului Sushi, cum pregatim orezul, cum se taie pestele si tehnica corecta de rulare.


Workshop-uri de Arte Vizuale si Grafica


Francisc Sandor, cu o vasta experienta ca fotograf pentru reviste, shotting-uri si nenumarate alte proiecte, a demonstrat inca o data in cadrul workshop-ului de fotografie de portret ca este un adevarat maiestru si a detaliat cum setam un studio foto profesional, diferitele tipuri de fotografie de portret si totodata a aratat live alaturi de modelul sau cum realizam fotografia de portret perfecta.

In cadrul Workshop-ului de 3Ds Max trainerii Dragos Codre si Robert Dozsa au aratat printr-o demonstratie „look and learn” cum randam anumite obiecte dintr-o incapera pentru a parea reala.


Un success rasunator


Prima editie Open Days a avut un succes rasunator si va multumim tuturor pentru participare si implicare. Cu portile deschise am primit peste 300 de participanti in cadrul workshop-urilor gratuite. Acesta a fost primul eveniment de acest fel dar nu ultimul. Numarul mare de solicitari de a deveni un eveniment anual, atat in Cluj cat si in Bucuresti si feedback-ul extraordinar de bun seteaza acest proiect alaturi de celelalte proiecte de suflet, Creativo si ZIF.

Ne vedem la urmatoarea editie!

Organizatori: Atelierele ILBAH

Parteneri: Prym, Beauty One, Cusut si Brodat, Brother, Tipare de Croitorie.

Parteneri Media: Diva Hair, Eva.ro, Cluj Life, Cluj.com, Radar de Media, Design Therapy

Traineri Atelierele ILBAH: Andreea Leonte, Alexandra Bota, Adina Antonescu, Francisc Sandor, Veronica Frisan, Alina Gheorghe, Cristina Rus, Andreea Moldovan, Robert Dozsa, Dragos Codre, Balogh Eniko, Paul Madas, Codruta Ghiran, Stanciu-Gorun Elena-Silvia, Iordan Tiberiu

Photo Credits: Almasan Ioana, Vlad Chetan, Puccini Maria, Tarantus Karola