Mihaela Birceanu este un om pasionat de frumos, un om care cauta frumosul in tot, in oameni, in locuri, in obiecte.

Inainte de a face cursurile de design, am inceput un mic business in care cream accesorii vestimentare pentru barbati, dar nu era suficient. Am incheiat aceasta etapa in momentul in care am terminat cursurile de la Atelierele Ilbah, cand m-am concentrat pe realizarea de tinute pentru femei puternice, cu atitudine. Incerc, prin tinutele pe care le creez, sa aduc fericire femeilor care le vor imbraca.

Mihaela este unul dintre cei trei castigatori ai concursului Young Designer on Stage at Bucharest Fashion Week. Absolventa unei facultati si a unui master, ambele in domeniul economic, Mihaela a absolvit cursurile de design vestimentar la Atelierele ILBAH in urma carora a descoperit instrumentele perfecte de exprimare ale creativitatii.

De ce ai ales designul vestimentar ca forma de exprimare artistica?

Am avut pasiunea pentru desen inca de mica. Tin minte ca profesoara de desen din scoala generala ma indruma catre un liceu de arte si, mai departe, catre o facultate in domeniu. Se pare, ani mai tarziu, ca avea dreptate, am ajuns tot la exprimare artistica a creativitatii, tot prin desen. De ce design vestimentar? Pentru ca mi se pare ca noi, femeile, asa ne exprimam cel mai bine si cel mai des pe noi. Cred ca ceea ce purtam nu sunt doar haine, sunt instrumente care ne fac sa fim cine ne dorim noi sa fim, sa ne exprimam personalitatea prin intermediul lor, sa fim mai increzatoare; sa ne exprimam feminitatea, senzualitatea. Pentru mine, hainele nu sunt doar simple obiecte care isi realizeaza functionalitatea de baza, ele sunt ca niste obiecte magice, care ne pot schimba starea de la o secunda la alta.

Prin design ma exprim, imi exprim starile si cumva construiesc imaginea de femeie frumoasa si puternica, o femeie increzatoare in ea, in ceea ce poate sa faca. Este vorba despre frumusete si despre faptul ca pot sa creez, dincolo de toate, fericire pentru cele care imi poarta creatiile. Despre asta este vorba, despre a crea frumos si fericire.

Care este tema care a stat la baza proiectului tau?

In colectie m-am jucat cu ideea de structuri, de unde si numele colectiei- STRUCTURE: putin deconstructvism si linii clar definite. Imi place sa combin foarte mult idei, sa amestec minimalismul cu deconstructivismul, dar rezultatul sa fie feminin, senzual si intotdeauna sa transmita ideea de putere, intotdeauna sa aiba atitudine, dar sa pastrez linii simple, curate ca imagine.

proiect-mihaela-birceanu-bfw

 

Am folosit culorile mele preferate in colectie, negru, gri, albastru si rosu, mi se par culori cu atitudine si cred ca sunt culori perfecte pentru anotimpul rece. M-am jucat cu liniile in scopul de a accentua senzualitatea siluetei feminine care pentru mine este motiv de inspiratie intotdeauna. Mi-am dorit ca aceste creatii sa inspire forta, siguranta de sine, misterul si frumusetea femeii de azi, asa cum o vad eu.

Ce iti doresti sa faci pe viitor?

In ultimii 2 ani am realizat ca aceasta imi este menirea, ca iubesc sa fac ce fac, ca mi-am gasit forma perfecta prin care sa ma exprim. Atelierul (locul meu de joaca, cum imi place sa-i spun) exista deja, este in plina dezvoltare si pentru viitor pregatesc deja noile colectii.

Imi indeplinesc visul in fiecare zi, acela de a construi un brand puternic si care, sper, sa reprezinte foarte bine femeile puternice, femeile care stiu ce vor si cele care ia de la viata ce isi doresc.

proiect-mihaela-birceanu-atelier