Centrul de resurse si formare profesionala PRO VOCATIE – in calitate de beneficiar si partenerii: AJOFM Teleorman, Asociatia pentru Dezvoltare si Integrare Helianthus Alexandria si Atelierele ILBAH (Ilbah Studio SRL) anunta lansarea proiectului OPORTUNITATI PENTRU TINERII NEET’S DIN REGIUNEA SUD MUNTENIA -POCU/991/3/153560, proiect finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Conferinta de lansare a proiectului va avea loc la data de 04.10.2022, orele 11.00, Hotel Ibis Gara de Nord, sala Berlioz.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta sprijinirea integrarii durabile pe piata muncii a tinerilor NEETs cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani, inregistrati la Serviciul de ocupare in regiunea Sud-Muntenia, prin furnizarea de programe integrate de sprijin adaptate nevoilor acestora – servicii de formare profesionala, certificare de competente, mediere, sustinerea si dezvoltarea de afaceri.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Cresterea gradului de integrare pe piata muncii a 352 tineri Neet’s din categoriile „mediu ocupabil”, “greu ocupabil” si “foarte greu ocupabil” prin organizarea si derularea a 10 programe de formare profesionala in domenii identificate ca cerute pe piata muncii la nivel regional, prin evaluarea si certificarea competentelor dobandite in contexte informale si prin furnizarea de servicii de mediere a muncii.
  2. Dezvoltarea competentelor, a cunostintelor si aptitudinilor antreprenoriale a 40 de tineri Neet’s din categoria usor ocupabil, din regiunea Sud-Muntenia care isi doresc infiintarea unei afaceri in regiunea vizata, prin derularea unui program de formare in domeniul antreprenoriatului.
  3. Sprijinirea infiintarii si functionarii a 12 afaceri sustenabile in regiunea Sud-Muntenia.

Grupul tinta este format din 392 persoane din care: minim 44 pers. de etnie roma, minim 156 pers cu domiciliul / resedinta in mediul rural si minim 105 pers someri de lunga durata.

In cadrul proiectului, pe parcursul celor 18 de luni, se vor derula urmatoarele activitati:

  • Managementul Proiectului; Informare si publicitate pentru asigurarea vizibilitatii finantarii din FSE;
  • Campanie de promovare si informare in vederea identificarii si selectarii grupului tinta si directionarii acestora catre SPO pentru inregistrare si profilare
  • Sprijin pentru participarea la programele de FPC prin masuri integrate si flexibile
  • Evaluarea si certificarea competentelor profesionale obtinute pe alte cai decat cele formale
  • Furnizarea de servicii de mediere in vederea stimularii ocuparii fortei de munca
  • Sustinerea antreprenoriatului, inclusiv a ocuparii pe cont-propriu

Rezultate asteptate in cadrul proiectului:

  • Proiect implementat cu succes
  • Informarea publicului realizata; min 392 tineri NEET’s selectati pentru inscrierea in grupul tinta.
  • 322 tineri Neet’s din categoriile „mediu ocupabil”, “greu ocupabil” si “foarte greu ocupabil” participanti la activitati de formare
  • 30 tineri Neet’s din categoriile „mediu ocupabil”, “greu ocupabil” si “foarte greu ocupabil” evaluati si certificati
  • 392 tineri Neet’s din categoriile „usor ocupabil”, “mediu ocupabil”, “greu ocupabil” si “foarte greu ocupabil” care beneficiaza de servicii de mediere a muncii, 170 de persoane angajate in termen de 6 luni de la incetare calitatii de participant
  • 40 tineri Neet’s din categoria „usor ocupabil” participanti la cursul de Competente antreprenoriale; 40 sesiuni individuale de consiliere/mentorat, 12 planuri de afaceri finantate

Valoarea totala a cofinantarii proiectului este de 1.000.000 euro.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capitalul Uman 2014-2020.

Date de contact: Georgeta Jurcan, manager de proiect, CRFPS Pro Vocatie, e-mail: office@provocatie.ro