Povestea unui „desen animat in trup de femeie”


Se spune ca daca vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada, ii spui care sunt planurile tale de viitor. Asa s-a intamplat si in cazul Ioanei Kirila, o tanara plina de viata, care isi face, acum, cea mai frumoasa descriere cu putinta: ”Sunt artista, balerina, femeie, mama, o impletire si o contradictie. Sunt un desen animat in trup de femeie.”


In cei 32 de ani, a trait cat pentru 7 vieti


Pana in urma cu trei ani, Ioana avea un job care nu ii placea deloc si un copil caruia voia, alaturi de sotul ei, sa ii ofere totul. Vremea rochiilor cu tutu si a poantelor delicate trecuse, asa ca era timpul pentru o schimbare. Simtea ca a venit momentul in care viata ei sa se modifice la 180 de grade. Mai ales cain cei 32 de ani pe care ii am, am trait cat pentru 7 vieti. Am suferit si m-am bucurat, am cazut si m-am ridicat. Cu o forta uriasa, tot ce am vazut ca se darama, am reconstruit, caramida cu caramida”.

Ioana Kirila, un munte de om, ascuns intr-un trup fragil si delicat, a reusit sa ii demonstreze vietii ca SE POATE! Ca daca vrei cu adevarat, nimeni si nimic nu-ti poate stinge acea flacara interioara. Infrant esti doar cand renunti, iar acest om nu a renuntat niciodata la visurile ei.

ioana-kirila-tanara-ce-si-a-urmat-pasiunea-pentru-frumos-5


Ioana a gasit bunastarea sufleteasca in cursul de Design Interior derulat la Atelierele ILBAH


A gasit implinirea sufleteasca in cursul de Design Interior, derulat in cadrul Atelierele ILBAH, iar arh. Miruna Ardelean, trainerul acestui atelier, a fost pentru ea contactul cu lumea designului de interior, omul care “mi-a format o baza pe care am putut sa construiesc, mi-a apreciat dedicarea si simtul estetic si m-a ajutat sa cred in mine”.

„Cred mult in studentii mei valorosi si creativi. Imi place sa valorific fiecare persoana, sa vad ceva unic, ceva special, ceva important sa intru in sufletul povestii lor. Ioana este un suflet special, incercat si in ciuda incercarilor o fata puternica ce a facut ca frumosul din ea sa devina o stare pe care isi doreste sa o impartaseasca cu toti cei din jurul ei. Sunt mandra si ma bucur alaturi de ea, de reusitele ei.arh. Miruna Ardelean, trainer Atelierele ILBAH.

ioana-kirila-tanara-ce-si-a-urmat-pasiunea-pentru-frumos-4


O pasiune inlocuita cu o alta. Dupa 15 ani de cautari


A fost o perioada frumoasa pentru Ioana, au fost zile, multe la numar, cand a simtit ce inseamna sa muncesti cu drag si pasiune, cat de importanti sunt oamenii din jurul tau care te ajuta sa creezi frumosul si sa dai forta tuturor dorintelor pe care le ai. Bunastarea sufleteasca, Ioana si-a gasit-o aici, la cursul de Design Interior si chiar daca si-a abandonat vechea pasiune de a dansa pe scena, a regasit o alta dupa 15 ani de cautari.Sa decorez interioare si sa vad ca pot bucura priviri si suflete este cea mai mare satisfactie a mea. Laolalta cu cel mai reusit, frumos, magic lucru pe care l-am facut vreodata: baietelul meu”.

ioana-kirila-tanara-ce-si-a-urmat-pasiunea-pentru-frumos-3


Ioana a luptat pentru visul ei


Dupa ce a terminat cursul de decorator la Atelierele ILBAH, finalizand, totodata, si proiectul pentru apartamentul in care locuia alaturi de familie, a trebuit sa renunte la tot. Viata i-a dat cea mai urata “palma “ pe care un om o poate primi: boala. Una grea si perfida. A hotarat atunci sa se inarmeze in aceasta lupta inechitabila cu vointa, curaj si dorinta de a trai.

Poveste ei s-a transformat intr-un care a impletit drama cu speranta, optimismul cu cele mai negre scenarii. Ioana nu a vrut sa ingenuncheze si a luptat. A luptat si a iesit invingatoare. Isi povesteste pe site-ul ei, (manoninteriors.ro) cu cuvinte atat de bine alese si sincere, atat experienta dura prin care a trecut, cat si momentele, planurile si proiectele frumoase pe care le-a avut si le are pe parte de design interior. “Majoritatea articolelor sunt scrise de la Fundeni…in zilele alea mai bune”, spune Ioana, amintindu-si cu tristete. Dupa care zambetul ii revine pe chip si vorbeste entuazismata despre lumea ei frumoasa, lumea design-ului interior.

ioana-kirila-tanara-ce-si-a-urmat-pasiunea-pentru-frumos-2


Tanara scrie inca la povestea frumoasa numita pasiunea pentru design interior


Ioana traieste totul la cote maxime acum. Stie sa se bucure de toate lucrurile marunte care ii construiesc ansamblul perfect – cel al unei vieti fericite si implinite acum. Ea poate fi un model. Despre cum niciodata nu trebuie sa te dai batut si despre cum intotdeauna trebuie sa iti urmezi acel eu interior care sa iti transforme viata intr-o poveste frumoasa. Una la care Ioana inca scrie… Si o face atat de bine.

Gasesc inspiratie in orice. De la o frunza, un pom sau o piesa de mobilier. Am sute de idei si nu raman in pana niciodata. Mai greu este cu realitatea, tangibilul, proiectarea, partea tehnica, implementarea proiectului, cautarea de solutii, santierul, oamenii… Eu nu sunt genul de om care sa urmeze cu sfintenie trendurile. Am mai multe tipuri de amenajari care imi plac. Pentru mine, importante sunt materialele, calitatea acestora, imbinarea elementelor si stilurilor, cursivitatea. Nu ma impac cu kitch-ul. In rest, orice regula e facuta ca sa poata fi incalcata. Nimic nu e imposibil daca pastram o linie, daca suntem atenti la proportii, la culori, la materiale. Un tot care sa creeze emotie si bucurie”.

ioana-kirila-tanara-ce-si-a-urmat-pasiunea-pentru-frumos-1


Si-a decorat de una singura apartamentul. Si a avut cel mai dificil client: ea insasi!


Pentru Ioana Kirila, cea mai mare satisfactie a venit in momentul in care a reusit sa-si decoreze propria locuinta. A fost cel mai greu lucru fiindca am avut cel mai dificil client: eu” (rade).

“Au fost zeci de nopti nedormite, pline de framantari. Stii, e mult mai usor sa ai spatiu gol si sa pui in el …tot, decat un spatiu pe care sa-l trasnformi radical, cum a fost cazul apartamentului nostru, care, din doua camere, s-a marit la trei. A fost o uriasa provocare, dar sunt multumita de ce a iesit. Mai ales David, copilul nostru, e extrem de incantat de rezultat.

Pe viitor, Ioana are un proiect ambitios la care lucreaza, ceva unic la nivel de Romania. Nu vrea, insa, sa spuna mai multe… Toate la timpul lor… Important e sa fie sanatoasa si sa poata sa faca fericiti cat mai multi oameni prin aceasta pasiune pe care si-a hranit-o atat de frumos aici, la Atelierele ILBAH.