Cladirea unei afaceri de succes se face in timp, cu multa perseverenta, planuri realiste concepute in mod profesionist si resurse limitate la inceput. Dorinta de a deveni o femeie independenta si de a avea propria afacere este, insa, fireasca si se poate transforma destul de repede din vis in realitate.

Pe langa intuitie si curaj, ajutor in aceasta directie poate veni din partea cursurilor de specialitate, in functie de domeniul de business ales. Descopera in acest articol cateva idei de afaceri dedicate femeilor care vor sa guste libertatea financiara si sa se bucure de independenta profesionala.

1. Idei de afaceri mici si profitabile pentru femei

Ideile de afaceri mici pentru femei sunt numeroase si pot fi dezvoltate fara dificultati, cu un buget relativ accesibil. Curajul de a avea o mica afacere porneste de la dorinta de libertate si independenta financiara a unei femei. Aici ajuta, in buna masura, pasiunile si viziunile proprii, care pot fi dezvoltate intr-o afacere de succes, cu satisfactii nenumarate. Iata cateva idei de astfel de business-uri profitabile:

  • Designer de interior – Cum sa atragi clienti

Design-ul interior a capatat proportii mari si foarte multi adepti in ultimii ani in Romania, semn ca, in acest domeniu, se poate lucra cu multa pasiune si dedicare. Piata de design interior este mare si accepta iubitorii de frumos care vor sa isi puna amprenta in domeniul ales si sa transforme ideile in afaceri de succes.

Un bun start intr-un astfel de business pentru femei este chiar un curs specializat de design interior, care poate dura cateva saptamani sau un workshop cu tematica si suport oferit de experti in domeniu.

Chiar daca esti stapana pe ideile si principiile proprii, nu strica sa acumulezi noi cunostinte, pe care apoi sa le pui cu succes in practica pentru viitoarea ta afacere.

  • Consultant de marketing – Cum te ajuta experienta

O alta idee de afacere dedicata femeilor care vor sa devina independente financiar este legata de marketing. Poate ca ai deja ani buni de munca in acest domeniu si contacte importante pe care sa te bazezi cand incepi o afacere de acest gen. Aceste lucruri se pot transforma foarte usor in avantaje esentiale.

Chiar daca piata este destul de competitiva, un consultant de marketing va fi intotdeauna de folos si la mare cautare atat de firme mari, cat si de persoane fizice independente, interesate de astfel de servicii. O afacere de succes in marketing poate incepe cu un buget redus la inceput si se poate extinde pe parcurs, odata cu dezvoltarea si personalizarea serviciilor de consultanta.

  • Designer floral – Care sunt potentialii clienti ai afacerii

Micile afaceri sunt la mare cautare, datorita beneficiilor oferite in diferite domenii. Printre acestea, se regaseste si posibilitatea de a face exact activitatile ce tin de pasiunile proprii. Un profesionist in design floral poate avea un numar mare de clienti printre afacerile mici si mijlocii sau printre persoanele interesate de astfel de decoratiuni pentru casa. Si cuplurile care doresc sa se casatoreasca pot beneficia de serviciile unei astfel de intreprinderi, o afacere care se dovedeste a fi deseori de succes.

  • Stilist vestimentar – De ce sa ai o astfel de afacere

Independenta si libertatea sunt adesea legate de ideea de stilist vestimentar, datorita versatilitatii si miscarii oferite in aceasta directie. Pe langa cursurile specializate de stilism vestimentar, interactiunea cu expertii in domeniul modei va fi exact impulsul necesar pentru a avea o afacere fara teama de esec. In plus, o specialista in domeniul modei este cu siguranta apreciata pentru serviciile, suportul si viziunile oferite.

  • Organizatoare de evenimente – Care sunt avantajele acestei afaceri

Evenimentele speciale vor fi mereu in atentia oamenilor, indiferent de vremuri si motive. O afacere care sa ofere suport in organizarea de evenimente este cu siguranta o idee excelenta pentru femeile care cauta atat independenta financiara, cat si libertate de exprimare. Acest domeniu ofera un bun potential de dezvoltare, chiar daca resursele de inceput sunt mici.

O femeie increzatoare in propriile puteri si atuuri poate avea succes cu o firma de organizare de evenimente, precum wedding planning. In plus, pastrarea legaturii si comunicarea cu clientii existenti este esentiala, pentru ca acestia, la randul lor, pot recomanda serviciile oferite de business-ul respectiv.

  • Firma de catering vegetarian sau vegan – Cum sa profiti de o nisa in plina dezvoltare

De cele mai multe ori, oamenii care doresc un stil de viata sanatos incep prin a-si schimba dieta. A deveni vegan sau vegetarian inseamna a descoperi nu doar retete si sfaturi utile pe internet, dar si a avea la dispozitie o firma de catering care sa ofere exact preparatele si serviciile de care o persoana are nevoie pentru a-si schimba modul de viata si obiceiurile, iar aici poti interveni chiar tu.

Aceasta nisa este in plina expansiune si atrage tot mai multi adepti, astfel ca afacerile de tip catering vegan sau vegetarian nu doar ca se dezvolta rapid, dar sunt si generatoare de profituri.

Ideea de business in aceasta directie poate fi sustinuta de cursuri de gastronomie dedicate si chiar workshop-uri tinute de specialisti in domeniu.

Optiunile de afaceri mici pentru femei sunt nenumarate, insa ceea ce conteaza foarte mult este dorinta de a activa in domeniul preferat si de a excela intr-un timp relativ scurt, avand resurse de inceput limitate.

2. Idei de afaceri de acasa pentru femei – Cum sa pui pe picioare un business din confortul caminului propriu

Ideea de afacere de acasa capata contur in ultima vreme, iar ceea ce este important este faptul ca investitiile sunt mici, iar echipamentul necesar este la indemana oricarei femei.

Iata cateva idei de afaceri de acasa, pe care orice femeie le poate imbratisa si dezvolta cu pasiune, viziune si incredere:

Idei de afaceri mici pentru femei Care sunt secretele unei antreprenoare de succes blond

  1. Un magazin online de produse cosmetice – Nu exista dubii in ceea ce priveste profitul din domeniul cosmeticelor si produselor de ingrijire. Astfel, o idee de afacere online in aceasta directie, pe care sa o controlezi de acasa, este mai mult decat binevenita. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa achizitionezi produse de calitate, nu inainte de a consulta piata si de a capata informatii corecte.
  2. Cursuri de make-up pentru incepatoare – O alta idee de afacere care se poate dezvolta de acasa, din confortul propriu, se bazeaza pe talent, inspiratie si… conexiune buna la internet. Cunostintele despre machiaj pot fi oferite sub forma de sfaturi si tutoriale pentru doritoarele care vor sa invete tainele acestui domeniu. Aici, retelele de socializare joaca un rol important, iar informatiile pot fi oferite contracost.
  3. Produse handmade vandute cu ajutorul unui magazin online – Creativitatea si originalitatea stau la baza produselor handmade, care au luat amploare in ultima vreme. Sunt multe afaceri de succes, detinute de femei talentate, care se ocupa personal de realizarea de produse, de promovarea si vanzarea lor. Cursurile de ceramica, de broderie sau de pictura sunt adesea alegerile optime pentru a dezvolta ulterior o afacere de acest tip, din confortul caminului propriu.
  4. O afacere in domeniul blogging-ului sau autoare de carti pentru copii? Ce ai alege dintre cele doua idei de business sau cum le-ai combina pe ambele? Daca scrisul este pasiunea ta, ar trebui sa stii ca poti dezvolta o afacere in aceasta directie, oferind serviciile tale peste tot in lume. O asemenea idee de afaceri s-a dovedit a fi destul de benefica si profitabila pentru antreprenorii talentati si cu viziune.
  5. Coaching-ul, la tine acasa, de ce nu? Acest concept nu doar ca a capatat amploare intr-un timp relativ scurt, dar si importanta atat pentru oamenii de afaceri, cat si pentru persoanele interesate de dezvoltarea propriilor pasiuni sau a increderii in sine. Dupa cateva cursuri interactive de coaching si training in diverse domenii, vei putea aborda cu usurinta ideea de business si vei putea oferi serviciile tale celor targetati.

3. Idei de afaceri pentru femei: franciza

O investitie profitabila poate fi o afacere de tip franciza, pe care orice femeie o poate dezvolta. Este drept ca, spre deosebire de micile afaceri mai sus mentionate, o franciza presupune un plan bine structurat, un buget mai mare si o echipa de specialisti care sa acopere diversele departamente si activitati. Francizele de tip cafenea, spalatorie auto, florarie, design interior, moda, cosmetica, fast food sau IT sunt doar cateva exemple de afaceri care si-au dovedit succesul in timp si care au oferit incredere deplina femeilor antreprenor.

De cele mai multe ori, ideea de business de tip franciza porneste din curajul de a actiona pe cont propriu si de a iesi din zona de confort oferita de un angajator.

In plus, daca pasiunile sunt pe aceeasi lungime de unda cu tipul de franciza pentru care se face o investitie, atunci profitul si succesul pe piata sunt garantate.

Idei de afaceri mici pentru femei Care sunt secretele unei antreprenoare de succes

Iata ce presupune o afacere de tip franciza si ce ar trebui sa ai in vedere atunci cat te hotarasti sa devii antreprenoare:

  • Contractul de franciza trebuie sa contina toate aspectele legate de business-ul ales, activitati, conditii de investitie, reguli de marketing etc.
  • Dezvoltarea corecta a brandului are la baza planuri si strategii pe care le poate explica francizorul inca din prima faza.
  • Regulile impuse de francizor sunt stipulate in contract si trebuie sa fie respectate pe deplin. Cat despre ideile si viziunile proprii, acestea pot fi propuse la un moment dat.
  • Francizele internationale presupun investitii mai mari, insa atentia poate fi indreptata si catre afacerile locale de succes.
  • Francizele se supun regulilor de taxare din Romania, iar serviciile unui consultant in domeniu sunt recomandate.

Se poate spune, in linii mari, ca ideea de franciza este profitabila in orice fel de sector, pentru femeile care doresc sa isi schimbe destinul si sa devina antreprenoare de succes.

4. Afaceri pentru femei: aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a avea succes in antreprenoriat

Parerile sunt impartite in ceea ce priveste afacerile detinute de femeile antreprenor. In timp ce unele dintre acestea sunt percepute ca fiind puternice, indiferent de domeniul in care activeaza, alte femei sunt vazute ca fiind slabe si nepotrivite in mediul de afaceri dominat de barbati. Cu toate acestea, sunt multe exemple de femei de succes care au dovedit ca instinctul de antreprenoriat le-a incurajat sa actioneze pe cont propriu, in sectoare care pana nu demult erau conduse de barbati.

Succesul unei femei in afaceri presupune o buna intuitie, fler, talent, creativitate si curaj, in prima faza.

Probabil ca nu exista neaparat un manual care sa sublinieze pas cu pas drumul lin si fara obstacole in afaceri, insa ca femeie si viitoare antreprenoare, poti avea in vedere cateva secrete care sa iti asigure o prezenta puternica de la bun inceput:

Idei-de-afaceri-mici-pentru-femei-Care-sunt-secretele-unei-antreprenoare-de-succes-10

  • Recunoasterea valorii si increderea in fortele proprii fac parte din mindset-ul unei femei in cautarea succesului.
  • Stabilirea obiectivelor si curajul de a pune in practica ideile si viziunile sunt provocari ce nu se transforma in obstacole.
  • Investitia in dezvoltarea profesionala si autoeducarea sunt alte asa-zise secrete pe care o femeie de afaceri le are in vedere in domeniul in care activeaza.
  • Mentalitatea sanatoasa si prioritizarea acesteia intra in atentia doamnelor care vor sa aiba succes in afaceri.
  • Echilibrul intre afaceri si familie este un aspect important pentru femeile de cariera. Nu este chiar un secret faptul ca multe femei antreprenor doresc sa imbine corect viata de familie, in timp ce se ocupa de partea financiara si de bunastarea profesionala.

Ca o concluzie, se poate spune ca femeile independente pot avea succes in afaceri si pot excela in domeniul preferat, indiferent de obstacolele care pot aparea in drum. Ceea ce face directia de business placuta si profitabila este chiar curajul de a depasi barierele proprii si de a implementa viziunile cu ajutorul cunostintelor si experientei capatate.

Sursa foto: Pixabay.com.