Atunci cand vine vorba despre aspectul fizic, este foarte important sa te cunosti cat mai bine si sa stii ce fel de tunsori si tipuri de machiaje ti se potrivesc. De asemenea, daca lucrezi ca make-up artist sau ca hairstylist, ai nevoie de cateva cunostinte de baza care sa te ajute sa indentifici cat mai usor ce li se potriveste clientilor si cum ii poti ajuta pe acestia sa obtina un rezultat cat mai bun. Daca iti doresti sa descoperi mai multe detalii despre acest subiect, citeste in continuare acest articol.

1. Tipuri de forme ale fetei

Daca ti-ai pus vreodata intrebarea “ce forma a fetei am?”, trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri, in functie de persoana si de trasaturi. Totusi, sunt cateva care se intalnesc foarte des si pe care o sa iti fie usor sa le recunosti daca stii cateva informatii generale despre acestea.

Forma Fetei

Forma de inima

Daca barbia este mai ascutita si fruntea este cea mai larga parte a fetei, atunci forma fetei este de inima. Pentru a distinge mai usor, poti sa iti imaginezi un triunghi invers. In felul acesta vei sti sigur ca forma fetei este cea corecta.

Forma patrata

Atunci cand vine vorba despre o forma patrata a fetei, trebuie sa stii ca partile laterale ale fetei sunt drepte, iar linia maxilarului este usor inclinata, cu o curba minima. De asemenea, fata este aproape la fel de larga, pe cat este de lunga. Cu alte cuvinte, daca ar fi sa masori de la marginea tamplei pana la varful de unde incepe linia maxilarului, ai descoperi ca ar fi aproximativ aceeasi cu distanta de la maxilarul stang la maxilarul drept. De asemenea, forma patrata este usor de recunoscut din cauza trasaturilor ascutite, unghiulare, inclusiv linii ascutite ale maxilarului.

Forma rotunda

O fata rotunda este ca o fata de forma patrata, cu unghiuri mai moi. Partile laterale ale fetei se curbeaza usor spre exterior, in loc sa fie drepte. Barbia este rotunjita, iar pometii sunt partea cea mai larga a fetei.

2. Machiaje si tunsori potrivite in functie de forma fetei

Daca iti doresti sa ai o cariera ca make-up artist sau hairstylist, atunci trebuie sa stii ca sunt anumite lucruri foarte importante pe care trebuie sa le cunosti dinainte. Identificand usor forma fetei unei persoane, poti alege machiajul sau tunsoarea potrivita, astfel incat clientul tau sa aiba parte de o experienta cat mai placuta. De asemenea, cunoscand forma fetei, poti alege rapid o coafura care sa ii puna clientului tau in evidenta toate calitatile si trasaturile. Daca iti doresti sa urmezi un curs care sa te ajute sa avansezi cu cariera ta, atunci nu ezita sa urmezi un curs de machiaj profesional sau un curs de coafor de la Atelierele ILBAH, si cu siguranta nu vei regreta.

Forma Fetei

Pentru forma de inima

Atunci cand vine vorba de alegerea unei tunsori sau coafuri pentru o persoana cu fata in forma de inima, indicat este sa alegi coafuri care creeaza latime prin linia maxilarului. Coafurile ideale sunt cele cu breton intr-o parte, breton filat, tunsori drepte sau in scari. De preferat este sa se evite purtarea stilurilor care accentueaza latimea fruntii sau a pometilor.

In ceea ce priveste machiajul, poti alege culorile ideale in functie si de culoarea parului si a ochilor. Daca este vorba despre model, poti alege machiaje cat mai simple, naturale si smokey eyes.

Forma Fetei

Forma Fetei

Pentru forma patrata

Daca forma fetei se incadreaza in categoria patrata, cele mai potrivite coafuri sunt cele care ofera volum in partea de sus. De asemenea, bretonul lateral este ideal pentru aceasta forma a fetei.

Pentru machiaj poti alege diverse modele, chiar si eyeliner in diferite culori.

Forma Fetei

Forma Fetei

Pentru forma rotunda

Pentru o fata rotunda, tunsorile potrivite sunt boburile lungi pana la barbie, bretonul lung si in general tunsori scurte, care sa incadreze asa cum se cuvine fata. De asemenea, purtarea parului dupa ureche nu este indicat la o astfel de coafura si forma a fetei.

In ceea ce priveste machiajul, poti alege in functie de trasaturile faciale, de culoarea ochilor si de culoarea parului.

Forma Fetei

Forma Fetei

Forma Fetei

Multe persoane si-au pus intrebarea “cum aflu forma fetei”, iar pentru acest lucru tot ce trebuie sa faci este sa privesti atenta in oglinda si sa observi caracteristicile. Fiecare truc este util atunci cand vine vorba despre aspectul fizic. In plus, ca make-up artist sau haristylist, fiecare informatie suplimentara te poate ajuta sa iti imbunatatesti tehinicile si sa fii mai buna. Incearca sa te perfectionezi si nu ezita sa alegi cursuri potrivite pentru dezvoltarea ta in cariera.

Sursa foto: pexels.com