De la finisaje interioare la…flori si zambete


Povestea de astazi este despre Florentina Pipos si oaza ei de frumusete si culoare, floraria Dar’tina. Denumirea este o fuziune intre numele sau si numele fiicei de 10 ani, Daria, care ii impartaseste pasiunea pentru frumos si fiindu-i un asistent de nadejde.

De profesie economist, Florentina a activat timp de 12 ani in domeniul constructiilor, ramura finisajelor interioare. Satula de lucrul cu materiale lipsite de viata, s-a decis sa renunte la vechea meserie pentru a-si urma visul de a vindeca suflete si a aduce zambete pe buzele oamenilor prin intermediul florilor.

Floraria-Dar’tina-o-feerie-de-culori-si-miresme-aranjate-cu-grija-in-vase-inedite-1


Curajul de a-si urmari visul a venit abia dupa 4 ani


Florentina aflase de Cursul Decorator Floral organizat de Atelierele ILBAH de la o prietena care il urmase si profesa in domeniu. Visase inca de pe atunci sa paseasca pe aceeasi cale, insa curajul a venit abia 4 ani mai tarziu. Iubea florile dintotdeauna si marturiseste ca ochii ii ramaneau mereu uitati in vitrina vreunei florarii, admirand buchete si imaginandu-si noi modalitati de a le aranja. Stia insa ca are nevoie de un profesionist de la care sa invete tehnicile potrivite si regulile estetice pentru pentru ca aranjamentele sale sa poata spune povesti.

Despre trainerul ei, Anne Marie Popa, ne vorbeste cu drag. A placut-o inca de la inceput pentru firea creativa, pozitiva si prietenoasa, care facea ca totul sa para usor si firesc.

Despre Anne as putea vorbi la nesfarsit! Poate sunt subiectiva, dar eu o simt aproape, ca pe un prieten vechi. Inca pastram legatura si ma ajuta si ma sustine ori de cate ori o contactez pentru vreo problema sau situatie nemaintalnita de mine in domeniu!

Floraria-Dar’tina-o-feerie-de-culori-si-miresme-aranjate-cu-grija-in-vase-inedite-2


Buchete mulate dupa suflete si trairi


In meseria ei de dinainte, totul era fix, static si functiona dupa un tipar anume. Acum locui ei de munca reprezinta o feerie de culori si miresme. In fiecare zi, ii ajuta pe cei care ii trec pragul sa celebreze momentele semnificative din viata. Florile reprezinta mai mult  decat frumusete, reprezinta trairi. O singura floare poate aduce un zambet sau poate naste o lacrima.

Floraria Dar’tina este inca la inceput de drum. A pornit initial ca o afacere online, insa Florentina avea nevoie de apropiere, voia sa simta emotiile oamenilor pentru a le putea evoca in buchetele mulate dupa fiecare suflet in parte.

Aranjarea florilor, la fel ca gatitul, incepe cu ingredientele: un mix de flori proaspete, materiale si recipiente de inalta calitate, un mestesug care se impleteste cu arta. Se simte atrasa mai mult de buchetele aranjate in vase inedite de sticla, lemn, ceramica sau cutiute decorative si cauta mereu sa-si puna amprenta personala pe fiecare buchet realizat! Mereu a visat sa isi poata castiga existenta facand ceea o pasioneaza si acum se simte fericita, in largul ei printre florile pe care le intelege atat de bine si recunoscatoare pentru tot ce a realizat.

Floraria-Dar’tina-o-feerie-de-culori-si-miresme-aranjate-cu-grija-in-vase-inedite-3

Ii multumesc lui Dumnezeu pentru sansa Florariei Dar’tina, pentru sprijinul sotului meu,  pentru cursurile de Decorator Floral-Atelierele Ilbah care mi-au dezvoltat viziunea artistica, pentru profesoarele minunate, Anne si Natasa, niste suflete frumoase, si pentru prieteniile legate in acea perioada!”


Vino și tu la Cursul nostru de Design Floral: https://www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-decorator-floral/